Videoton: Marco Caneira szerződést bontott, távozik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.19. 17:02
null
Marco Caneira a Videoton mezében (Fotó: vidi.hu)
Marco Caneira és a Videoton közös megegyezéssel szerződést bontott – adta hírül hétfő délután a labdarúgó NB I tabelláját vezető székesfehérvári klub hivatalos honlapja, a vidi.hu.

 

Marco Caneira 2011 nyarán igazolt a Vidihez, azóta 67 bajnokin lépett pályára, amelyeken egy gólt szerzett. A 2012-es Európa-liga-sorozat 12 találkozójából csupán egyet hagyott ki, az FC Basel ellen a kapuba is betalált. Összesen 120 tétmérkőzésen játszott a Videoton FC-ben – összegzi a portugál játékos fehérvári időszakát a klub honlapja.

„Büszke vagyok arra a három és fél évre, amit a Vidinél töltöttem – mondta a távozó, volt portugál válogatott játékos a vidi.hu-nak. – Annak idején, Paulo Sousa hívására azért jöttem a klubhoz, hogy segítsek felépíteni egy új projektet, hogy segítsek abban, hogy a Videoton FC, mint klub fejlődhessen, és ki tudjon lépni az európai színtérre. Ittlétem alatt igyekeztem mindig ehhez az elváráshoz tartani magam, és most, hogy távozom, úgy érzem, büszkén tekinthetek vissza a vidis időszakomra, mert a klub valóban előrébb lépett.”

Caneira köszönetet mondott az őt a klubhoz hívó Paulo Sousának és a tulajdonosnak, Garancsi Istvánnak, hogy megadták számára a lehetőséget arra, hogy a pályán és azon kívül is bizonyíthasson, és háláját fejezte ki a szurkolóknak is a támogatásért.

„Az élet azonban már csak ilyen. Változnak a dolgok. A klubbal, közös megegyezéssel, úgy döntöttünk, az a legjobb megoldás, hogy felbontjuk a szerződésemet – folytatta Caneira. – Ugyanakkor a klubvezetést és Garancsi Istvánt is biztosítottam róla, hogy ha bármikor, bármilyen formában szükségük van a segítségemre, továbbra is számíthatnak rám. Zárásként még annyit szeretnék mondani, hogy nem végleg búcsúzom. Júniusban még szeretnék eljönni, és átvenni az aranyérmet, amire tudom, rászolgálunk, hiszen Magyarországon a Vidinek van a legjobb csapata, a Vidinek vannak a legjobb játékosai. Biztos vagyok benne, hogy a fiúk, immár nélkülem, végigviszik azt a következetes munkát, amit közösen kezdtünk el az idény elején, és bajnokok leszünk!"

Még nem tudni, hogy a 35 éves, 25-szörös portugál válogatott védő hol folytatja a pályafutását.

A Videoton hivatalos honlapja megerősítette a Nemzeti Sport Online korábbi értesülését, miszerint – ugyancsak közös megegyezéssel – a klub szerződést bontott az elmúlt fél évben a Dunaújvárosi PASE-ban kölcsönben szereplő Milan Periccsel is. Perics Szerbiában folytatja a pályafutását.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTONNÁL
Érkezők: Rémi Maréval (francia, Maccabi Tel Aviv – Izrael)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Papp Máté (PAFC), Milan Perics (Dunaújváros), Zsótér Donát (Dunaújváros)
Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek: Borne Barisic (horvát, NK Osijek – Horvátország),Mirko Ivanovszki (macedón, CFR – Románia), Juraj Halenár (szlovák, Slovan Bratislava – Szlovákia), Igor Zofcák (szlovák, Slovan Bratislava – Szlovákia), Alekszander Grazdani (albán-görög, Ravenna – Olaszország)
Távozók: Marco Caneira (portugál, ?), Milan Perics (szerb, Donji Szrem – Szerbia)
Kölcsönbe távozók:Kleinheisler László (PAFC), Nagy Zsolt (PAFC), Papp Máté (Dunaújváros), Zsótér Donát (PAFC)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak: Álvaro Brachi (spanyol, érdeklődnek iránta: Dunaújváros), Nikolics Nemanja (érdeklődnek iránta: AEK Athén – Görögország, Beitar Jeruzsálem – Izrael, Maccabi Haifa – Izrael), Dinko Trebotic (horvát, érdeklődnek iránta: Celta Vigo – Spanyolország; Genoa – Olaszország; Lech Poznan – Lengyelország),

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik