Videoton: az új edző nem tud választani a klasszisok közül

Vágólapra másolva!
2015.06.11. 18:33
Bernard Casoni sok klasszis labdarúgóval játszott együtt pályafutása során, de nem tudna egyet kiemelni közülük. A Videoton új vezetőedzőjének jók az első benyomásai hazánkról, Budapestet és Székesfehérvárt nagy múltú és érdekes jelenű városnak nevezte.

„Nem tudok egyet kiemelni, hiszen tényleg jobbnál jobb futbalistákkal szerepelhettem együtt – válaszolta Bernard Casoni a vidi.hu-nak arra a kérdésre, hogy ki volt a legjobb korábbi csapattársai közül. – Jean Pierre Papin, Chris Waddle, Fabien Barthez vagy Rudi Völler közül nem lehet csak úgy kijelenteni, hogy ő a legjobb. És még többeket be tudnék tenni ebbe a sorba. Fontos címeket nyertünk együtt, úgyhogy én inkább ezekre emlékszem és arra, hogy ezt közösen értük el.”Bernard Casoni a vidi.hu-nak arra a kérdésre, hogy ki volt a legjobb korábbi csapattársai közül. – Jean Pierre Papin, Chris Waddle, Fabien Barthez vagy Rudi Völler közül nem lehet csak úgy kijelenteni, hogy ő a legjobb. És még többeket be tudnék tenni ebbe a sorba. Fontos címeket nyertünk együtt, úgyhogy én inkább ezekre emlékszem és arra, hogy ezt közösen értük el.”

A hitvallásáról a következőt mondta az 53 éves francia szakember:

„Az egyik legfontosabb kérdés, hogy mit csinál a csapat, amikor nála van a labda, és mit csinál akkor, amikor nincs. Manapság sok együttes a Barcelona játékából próbál inspirációt nyerni, de tisztában kell lennie mindenkinek a lehetőségeivel. A rendelkezésre álló keretből kell kihozni a legtöbbet. Egy agresszív (terület)védekezésre és ebből gyors támadásba való átmenetre épülő gárdát próbálok felépíteni, ugyanakkor látni kell a határainkat, amiben mozoghatunk.”

Új lakhelyéről pozitívan nyilatkozott: „Magyarország nagyon kellemes és barátságos helynek tűnik. Budapest és Székesfehérvár is jelentős történelmi város, nagy múlttal és érdekes jelennel. Fontos, hogy jó környezetben dolgozzon az ember, ez itt megadatik.”

Casoni bemutatásáról és fehérvári céljairól itt olvashat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik