K. Zs.
2023.02.05 17:06 Frissítve: 2023.02.05 17:15

Vasas: Ne felejts el gólt lőni! – Kiss László emlékezése Mészáros Ferencre

Kiss László, a 33-szoros válogatott labdarúgó Facebook-posztban emlékezett meg korábbi kiváló klub- és válogatottbeli társáról, a napokban végső nyugalomra helyezett kapusról, Mészáros Ferencről.

Mészáros Ferenc, 1950–2023 (Fotó: MTI)

 

„Egy Kis(s) emlékezés: »Ne felejts el gólt lőni!« Minden Vasas- vagy válogatott mérkőzés előtt elhangzott. Sajnos nem tartottam be, pedig szerettem volna, meg jó is lett volna” – a szintén sokszoros (29) válogatott kapus neki címzett baráti intelmének felelevenítésével kezdődik a Vasas-legenda Kiss László nyilvános Facebook-posztja.

„Eszméletlen jó bal lába volt. Szeretett középhátvédet játszani, mint kapus. Az őrületbe tudta kergetni az aktuális edzőjét, mikor az ellenfél hosszú labdáját elcsípve, egy lövőcsellel tisztára játszotta magát, majd elegánsan lepasszolta a labdát valamelyik játékostársának. Na jó, volt olyan, hogy megtoldotta még egy-két csellel. Aktuális edzője a fejét fogta, Ő persze csak a bajusza alatt dörmögte: »Ennyinek márpedig bele kell férnie, hisz nézők is vannak! Meg ezt imádom«...”

Kiss felidézi azokat a Vasas-edzések utáni, emlékezetes párbajokat is, amelyeket Mészáros a néhai rettegett ballábas bombázóval, az európai ezüstcipős (1977), 36-szoros válogatott Várady Bélával vívott.

„Sokszor maradtak kint a Bélával edzés után. Játszani. A játék a következő volt: Béla lerakott 10 labdát a 16-os vonalra. Fogadtak, hogy mennyi gól lesz. Ha jól emlékszem, 10-nél a Béla nyert, 9-nél döntetlen, 8-nál a Bubu nyert. Egyébként minden eredménynél mi biztos nyertünk, a játékostársak, mert ott maradtunk s élvezhettük ezt a fantasztikus párbajt. Tét is volt, de nem kóla. Nyugodj békében, BUBU!”

Mészáros Ferenc, a Vasas, a Rába ETO, a Sporting CP, a Setúbal és a Farense 29-szeres válogatott kapusa 72 éves korában, hosszú betegség után január 9-én hunyt el.

A TELJES POSZT AZ ALÁBBI LINKEN OLVASHATÓ EL!

 

2023.03.24 19:21:53

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Van bennem jócskán nosztalgikus szomorúság. Elvégre a Pécs, a Szeged, a Szombathely és a Győr a középmezőnyben álmodozik a szebb jövőről, ám a Nyíregyháza 16. és a Békéscsaba 17. helye a jelenlegi állás szerint csak osztályozót ér, a két kieső előtt végző három csapat ugyanis minősítőt játszik majd a nyártól 18-as mezőnyre csökkenő sorozatért.

2023.03.23 23:32:35

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A döntés legfontosabb üzenete valószínűleg az, hogy a Vasas vezetősége önkritikát gyakorolt. Belátta hibáit az elmúlt évek játékospolitikája, a csapat menedzselése kapcsán, elismerte, hogy az eddig meghozott intézkedések nem vezettek eredményre.

2023.03.20 21:06:37

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ha túlzás is, hogy a lelkével törődni kell, az érzelmeit nem szabad félresöpörni.

2023.03.20 21:03:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Vajon van-e még egy bajnokság az általunk ismert fociuniverzumban, ahol a profi osztályokban olyan vircsafttal kezdődhetnek a félidők, mint nálunk, hogy valaki a pénzéért cserébe elpöccintheti a labdát a kezdőpontról?

2023.03.19 19:36:31

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Újabb vereségével a Ferencváros közel tizenkét éve nem látott rossz sorozatot épített fel.