V. J. 2020.09.18 10:18 Frissítve: 2020.09.19 23:52

Újpest: Rogan három érkező játékossal számol még

A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC vezetőedzője, Predrag Rogan interjút adott a klub honlapjának, melyben a nyári átigazolásokról beszélt, megemlítve a távozók hiányát és az újonnan érkezők beépítését is.

 

Predrag Rogan elmondta, lesznek még érkezők Újpesten (Fotó: Dömötör Csaba)


A lila-fehérek játékoskeretében számos változás történt az elmúlt időszakban: olyan kulcsemberek is távoztak, mint Dzenan Burekovic, Novothny Soma, Obinna Nwobodo, Jonathan Heris, Litauszki Róbert, vagy éppen Zsótér Donát.

Nikola Mitrovics, valamint a Stieber testvérek, András és Zoltán érkezése bizakodásra adhat okot a klubnál, de az újpestiek mestere szerint még szűkség van az erősítésre:

„A bennünket elhagyó futballisták listája, a legutóbbi két meccs elemzése, valamint Obinna és Burekovic hiánya is azt mutatja, hogy a védelmünkre és a középpálya támadó szekciójára kell még megfelelő játékosokat szerezni. A most csatlakozók a védelmet fogják erősíteni, két bal oldali és egy középső védő érkezik, illetve a tervek szerint még a támadószekcióba is igyekszünk új játékost hozni” – árulta el a szerb edző.

Az új játékosok beépítése sohasem egyszerű feladat, ami a jelenlegi időszakban különösen is nehéz az Újpest edzőjének elmondása alapján:

„Már nincs sok időnk, minél előbb a csapat részévé kell válnia mindenkinek, ezért dolgozik folyamatosan a szakmai stáb. Persze az új igazolásokon is sok múlik, ezért nagyon fontos a játékos személyisége. A helyzetet megnehezítik a jelenlegi protokollok és szabályok, amelyeket a koronavírus miatt vezettek be, ez jelentősen meghosszabbíthatja a tárgyalásokat és az érkezésüket. Arra törekszünk a stábbal, hogy a csapat körüli légkör mindig a lehető legjobb legyen. De valójában ezt a srácoknak maguknak kell felépíteni, én vezetni, irányvonalat tudok mutatni nekik és támogatni őket ebben.”

A nyári új igazolások közül a koszovói Lirim Kastratinak könnyen indult a beilleszkedés: a 2. fordulóban, a Budafoki MTE elleni hazai mérkőzésen (1–1) kifejezetten jól játszott a jobbhátvéd, elsőre nehezen is volt érthető, hogy a következő két bajnokit miért is kellett a kispadról figyelnie:

„Lirim már a tesztjátékok során is jó benyomást keltett, ezért is igazoltuk le. Adtam neki egy esélyt a Budafok ellen, amit ő ki is használt, és jól teljesített, de már az első meccs után is folyamatos fájdalmat érzett a lábában, ami sajnos a koszovói utánpótlás-válogatott összecsapásai után erősödött kicsit. Részletes vizsgálatokon esett át, és kiderült, hogy nem komoly a gond, így hétfőtől már együtt edzhetett a fiúkkal. Én is szeretném a lehető leghamarabb a pályán látni, de természetesen óvatosnak kell lennünk, mert a játékosok egészsége és annak védelme a legfontosabb” – fogalmazott Rogan.

Az Újpest FC legközelebb a Magyar Kupában, az NB III-as Iváncsa otthonában lép pályára, a következő bajnokiját egy héttel később idegenben, a Bp. Honvéd ellen játssza.


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Jovan Baosics (montenegrói, FK Zeta – Montenegró), Miroszlav Bjelos (szerb, Napredak Krusevac – Szerbia, szabadon igazolhatóként), Lirim Kastrati (koszovói, Bologna – Olaszország), Nikola Mitrovics (szerb, ZTE FC, szabadon igazolhatóként), Stieber András (Budaörs, szabadon igazolhatóként), Stieber Zoltán (ZTE FC, szabadon igazolhatóként), Junior Tallo (elefántcsontparti, Chambly – Franciaország, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők: Petar Gigics (szerb, Partizan Beograd, legutóbb kölcsönben Macsva Sabac – Szerbia)
Kölcsönből visszatérők: Szűcs Kristóf (Vác FC)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
 Mucsányi Márk
Kiszemeltek: 
Távozók: Balázs Benjámin (MTK Budapest, szabadon igazolhatóként), Dzenan Burekovic (bosnyák, Göztepe SK – Törökország), Andreias Calcan (román, Politehnica Iasi – Románia), Filipovics Marko (Bicskei TC – kölcsön után végleg), Jonathan Heris (belga, KAS Eupen, Belgium, szabadon igazolhatóként), Koszta Márk (Zalaegerszegi TE FC), Litauszki Róbert (Vasas FC, szabadon igazolhatóként), Novothny Soma (VfL Bochum – Németország, szabadon igazolhatóként), Obinna Nwobodo (nigériai, Göztepe SK – Törökország), Jakub Sedlácek (szlovák, szabadon igazolható), Zsótér Donát (Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Corso Moussa Traoré (guineai, Vasalund, onnan kölcsönbe Vasteras SK – mindkettő  Svédország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –

2021.01.21 11:52:47

Labdarúgó NB I P. Gy.

Az Újpest új edzővel szeretne visszavágni a Fehérvárnak a kiadós őszi vereségért.

2021.01.22 20:42:32

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ünnep lesz, akárhogy is produkálnak a tizenkettek a hátralévő tizenhét fordulóban.

2021.01.21 23:27:00

Labdarúgó NB I P. K.

A Puskás Akadémiának sikerült formába lendülnie. Az MTK-nál gondot jelenthet a sok hiányzó.