Újpest: Nagy a bizonytalanság körülöttem – Tischler

V. GY.V. GY.
Vágólapra másolva!
2017.08.24. 08:35
Nagy reményekkel érkezett Tischler Patrik a nyáron Felcsútról Újpestre. A fővárosi klub vezérkara két évig „udvarolt” a 26 esztendős labdarúgónak, aki csak most engedett a csábításnak. Az NB II-ben az előző szezonban (PAFC) 15 gólig jutó támadó örömmel érkezett új csapatához, remélve, hogy hamarosan alapember lesz. Nem így történt, az eddigi hat fordulóban csak epizódszerep jutott neki, összesen 71 percet töltött a pályán.

„Nem erre számítottam – mondta a Nemzeti Sport érdeklődésére Tischler Patrik. Tisztában voltam vele, hogy senkinek sem könnyű bekerülni egy új csapatba, egyúttal elérni, hogy befogadják, elfogadják a társak, de mivel az újpestiek kitartóan ostromoltak, szívesen jöttem. Már csak azért is, mert a csapat látványos támadófutballt játszik, szurkolótábora pedig a legjobbak közé tartozik. Sajnos a felkészülési meccseken nem szereztem gólt, talán ez az oka a kevés játékpercnek. Viszont távol áll tőlem a duzzogás, nem tartozom a sértődős labdarúgók közé, úgyhogy megpróbálom a lehető legjobban végrehajtani Nebojsa Vignjevics vezetőedző utasításait, s talán elérkezik az én időm.”„Nem erre számítottam – mondta a Nemzeti Sport érdeklődésére Tischler Patrik. Tisztában voltam vele, hogy senkinek sem könnyű bekerülni egy új csapatba, egyúttal elérni, hogy befogadják, elfogadják a társak, de mivel az újpestiek kitartóan ostromoltak, szívesen jöttem. Már csak azért is, mert a csapat látványos támadófutballt játszik, szurkolótábora pedig a legjobbak közé tartozik. Sajnos a felkészülési meccseken nem szereztem gólt, talán ez az oka a kevés játékpercnek. Viszont távol áll tőlem a duzzogás, nem tartozom a sértődős labdarúgók közé, úgyhogy megpróbálom a lehető legjobban végrehajtani Nebojsa Vignjevics vezetőedző utasításait, s talán elérkezik az én időm.”

Tischler Patrik elmondta: hiányzik neki a gólszerzés öröme, egyszersmind tisztában van vele, hogy ez kedvezőtlen hatással van a formájára.

„Önbizalom híján nem lehet jól futballozni – folytatta a csatár. – Márpedig újabban nagy a bizonytalanság körülöttem, ami a legkevésbé sincs jó hatással rám.”

A csatár helyzetét nehezíti, hogy Nebojsa Vignjevics előszeretettel játszatja csapatát a 4–2–3–1-es hadrendben, amelyben csupán egy centernek van helye, s az a hely Novothny Somáé. Igaz, a DVTK-tól érkező csatár sem váltotta még meg a világot, a bajnokságban csupán egy gólja van. Tischler Patrikba mégis inkább az csepegtet optimizmust, hogy a legutóbbi, DVTK elleni bajnoki mérkőzésen (1–1) már 33 perc lehetőséget kapott a szerb vezetőedzőtől.

NB I, 2017–2018, 7. FORDULÓ
AUGUSZTUS 26., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
18.00: Balmazújváros–Újpest FC
Balmazújváros, Városi Stadion
Kassai Viktor
18.00: Diósgyőri VTK–Mezőkövesd
Debrecen, Nagyerdei Stadion
Andó-Szabó Sándor
18.00: Vasas FC–Paksi FC
(Tv: M4 Sport)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion
Bognár Tamás
18.00: Haladás–Puskás Akadémia FC
Sopron, Városi Stadion
Farkas Ádám
20.30: Budapest Honvéd–Debreceni VSC (Tv: M4 Sport)Budapest, Bozsik József StadionSzabó Zsolt
AUGUSZTUS 27., VASÁRNAP
19.30: Videoton FC–Ferencváros
(Tv: M4 Sport)
Felcsút, Pancho ArénaSolymosi Péter
TABELLA • NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik