Újpest: Kozma István lesz a lila-fehérek vezetőedzője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.25. 12:54
null
Kozma István hazatér Újpestre (Fotó: ujpestfc.hu)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest a hivatalos honlapján jelentette be, hogy korábbi játékosa, Kozma István lesz a következő szezontól a csapat vezetőedzője.
„Újpest keretbe foglalta és kitöltötte a pályafutásomat, hiszen itt kezdtem, itt fejeztem be és külföldről is mindig ide tértem vissza. Nagyon sokat jelent számomra a klub, örülök, hogy újra itt lehetek, mondhatom, hogy hazajöttem Újpestre! Köszönöm a sorsnak és persze Roderick Duchatelet úrnak a lehetőséget! Marc Leliévre-rel csapatként, szorosan együttműködve dolgozunk majd. Mindent átbeszélünk, és a legtöbb kérdésben közösen döntünk” – mondta a szerződés aláírása után Kozma István az ujpestfc.hu-nak.

Az 1988-ban Magyarországon az év labdarúgójának választott játékos július 1-jén csatlakozik az Újpest szakmai stábjához. Kozma 2001-ben Újpesten fejezte be pályafutását, 1982 és 2001 között több mint 250 alkalommal lépett pályára lila-fehérben, miközben megfordult többek között a Bordeaux, a Dunfermline és a Liverpool együttesében is.

„Játékosként azért már kialakul az emberben, hogy szeretné-e edzőként folytatni. Én nagyon szeretem az egész közeget, ami a labdarúgást körülveszi, így egyértelmű volt a válasz. Aki ilyen sokat volt Újpesten, az előbb-utóbb edzőként is szeretne visszajönni. Boldog vagyok amiatt, hogy nekem ez megadatik. Talán még kicsit korán van konkrét célokról beszélni, de azt itt mindenki tudja, hogy mik a közönség elvárásai. A csapatnak az élmezőnyben kell végeznie lehetőleg olyan játékkal, amelyet a szurkolók is élveznek” – tette hozzá Kozma.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik