Újpest: francia középpályás érkezett Belgiumból – hivatalos

Vágólapra másolva!
2021.02.12. 08:26
null
Yohan Croizet (balra) az Újpest új játékosa (Fotó: AFP)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC a hivatalos honlapján bejelentette Yohan Croizet szerződtetését.



A 29. életévét február 15-én betöltő francia középpályás a Metzben nevelkedett, majd Belgiumban futballozott. Croizet 2018 januárja és 2019 szeptembere között a Sallói Dánielt is foglalkoztató amerikai Sporting Kansas City játékosa volt.

A támadó középpályás tavaly februárban ismét az OH Leuvenhez – amelynek tagja Bese Barnabás is – szerződött. A mostani idényben öt belga élvonalbeli bajnoki mérkőzésen játszott, legutóbb szeptember 19-én.

„Először is, büszke vagyok arra, hogy itt lehetek és szeretném megköszönni a bizalmat – idézi az ujpestfc.hu Croizet-t. Mielőtt idejöttem, beszéltem egy korábbi csapattársammal, Sallói Dániellel, aki sokat mesélt az Újpestről. Én is egy kicsit felkészültem, sokat olvastam és hallottam már a városról, amely rendkívül szép és izgalmasnak tűnik számomra. Izgatottan várom már, hogy munkába állhassak és meglegyen az első meccsem is a csapattal. Alapvetően a csatár mögött szeretek játszani, támadó középpályásként, vagy a széleken, de igazából az edző dönti el, hogy milyen posztot szán nekem. Szeretem az egy az egy elleni helyzeteket és igyekszem a legjobb minőségű játékot nyújtani a csapat számára.”

A lila-fehérek új szerzeménye pályafutása során 91 meccsen lépett pályára a belga első osztályban, összesen tizenkét gólt szerzett és tizenkét gólpasszt adott.

TÉLIJÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Simeon Ajanah-Chinedu
(nigériai, novemberben érkezett szabadon igazolhatóként, legutóbb OFK Titograd – Montenegró), Yohan Croizet (francia, OH Leuven – Belgium)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Aron Bjarnason (izlandi, Valur – Izland)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kálnoki-Kis Zsombor
Kiszemeltek:
Távozók: Aron Bjarnason (izlandi, IK Sirius – Svédország), Rácz Barnabás
Kölcsönbe távozók: Filipovics Marko (szerb-magyar, FK Graficsar – Szerbia, legutóbb Bicske – kölcsönben)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:Petar Gigics (szerb, Partizan Beograd – Szerbia, onnan FK Novi Pazar – Szerbia, kölcsönbe)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik