Újpest: a csapatkapitány is távozik a lila-fehérektől

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2022.06.23. 18:18
null
Nikola Mitrovics ismét búcsút int a Megyeri útnak (Fotó: Újpest FC/Réti Zsolt, archív)
Szerződése lejártával Jorgosz Kutrumbisz, Nikola Mitrovics, Szakály Péter, közös megegyezéssel pedig Fernando Viana is távozik a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC-től, míg Budu Zivzivadze a kölcsönszerződése lejártával visszatér a Mol Fehérvárhoz – jelentette be a klub a hivatalos honlapján.

 

A csapatkapitány Nikola Mitrovics pályafutása során már másodjára távozik Újpestről – a játékos 2010 és 2011 között, illetve 2020-tól mostanáig 109 mérkőzésen 8 gólt és 35 gólpasszt jegyzett.

„Még szeretném folytatni a pályafutásomat, úgyhogy csak előre nézek, de az újpesti éveket biztos, hogy nem fogom elfelejteni” – mondta el a klub honlapjának Mitrovics.

Nem hosszabbít szerződést a görög Jorgosz Kutrumbisz és a tavaszi szezont már a második csapatnál töltő Szakály Péter sem, a brazil Fernando Vianával pedig közös megegyezéssel bontottak megállapodást.

A tavasszal 11 gólt szerző Budu Zivzivadze kölcsönszerződése lejártával a Vidinél kell megkezdje a felkészülést a jövő idényre. Korábban grúz lapokra hivatkozva a Nemzeti Sport is megírta, hogy a csatár nem szeretne tovább Székesfehérváron futballozni, ám ügynöke később jelezte lapunknak: nem így hangzott el a játékos nyilatkozata.

„Az Újpesttel is beszéltünk a folytatásról, ám a Fehérvárnál nem tud jobb helyre menni Magyarországon. A válogatott miatt június huszonnyolcadikán csatlakozik a csapathoz. Sallói István korrekt volt, elmondta, szükségük van rá, számítanak a játékára, ám megfelelő ajánlat esetén elengedik” – nyilatkozta nemrég lapunknak ügynöke, Lasa Odiladze .

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők:
Matija Ljujics (szerb, Hapoel Haifa – Izrael), Vincent Onovo (nigériai, Randers FC – Dánia, kölcsön után végleg)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhetnek: Máté Zsolt (Tiszakécske), Mucsányi Márk (Szentlőrinc), Junior Tallo (elefántcsontparti, Samsunspor – Törökország)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Stopira (Ianique dos Santos Tavares, zöld-foki-szigeteki, Mol Fehérvár)
Távozók: Giorgi Beridze (grúz, Ankaragücü – Törökország, szabadon igazolható), Jorgosz Kutrumbisz (görög, szabadon igazolható), Nikola Mitrovics (szerb, szabadon igazolhatóként), Szakály Péter (szabadon igazolható), Fernando Viana (brazil, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Budu Zivzivadze (grúz, Mol Fehérvár)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik