Sportrádió: A magyar futball sokat fejlődött az utóbbi években – Ike Thierry Zaengel

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.06.06. 22:12
null
A Nemzeti Sport szerkesztőségébe látogató Ike Thierry Zaengel büszkén mutatta a bajnokság harmadik helyezettjének járó trófeát (Fotó: Koncz Márton)
A DVSC Futball Zrt. igazgatótanácsának elnöke, Ike Thierry Zaengel múlt héten a Sportrádióban járt, a vele készült teljes interjú kivonata pedig már olvasható volt a Nemzeti Sportban, de maradt még néhány érdekes idézet a beszélgetésből, íme!

 

A Debreceni VSC elnökével Borbola Bence készített interjút a Sportrádióban, de ott volt a klub ügyvezetője, Makray Balázs is.

Ike Thierry Zaengel hosszan beszélt a Debrecen akadémiájáról, a magyar futball fejlődéséről, valamint Baráth Péter eladásáról (mint ismert, a Ferencváros végleg szerződtette a télen kölcsönvett magyar válogatott középpályást).

„Sok akadémistánk van, s jól is működnek az utánpótláscsapataink. Szeretném, hogy évente legalább egy-két játékos felkerüljön a felnőttek közé, de ehhez időre van szükségünk. Nincs jó csapat akadémia nélkül, a fejlődést pedig a fiatalokkal lehet elérni.”

„Baráth Péter eladása mindkét fél, a DVSC és a Ferencváros számára is megérte. Nekik kellett egy új játékos arra a posztra, nálunk pedig ott volt, ahogyan a pótlása is.”

„A magyar futball sokat fejlődött az utóbbi években, egyre több a jó magyar futballista, de nem tagadom, légiósokra is szükség van. Azt szeretném, hogy hosszú távon a DVSC keretének nyolcvan százaléka magyar játékosokból álljon. Ez nem álom, ez kéne, hogy a normalitás legyen, de az biztos, hogy nem könnyű egy olyan magyar keretet összeállítani, amelynek nemzetközi tapasztalata is van.”

Makray Balézs ügyvezető, Ike Thierry Zaengel elnök-tulajdonos és lapunk főszerkesztője, Szöllősi György (Fotó: Koncz Márton)
Makray Balézs ügyvezető, Ike Thierry Zaengel elnök-tulajdonos és lapunk főszerkesztője, Szöllősi György (Fotó: Koncz Márton)

A BESZÉLGETÉST IDE KATTINTVA HALLGATHATJA MEG!

AZ EREDETI ANGOL BESZÉLGETÉS ITT HALLHATÓ

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik