Paks: „Lehetséges, hogy a Bayernben is ennyi gólt lőne” – Bognár György Ádám Martinról

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2022.05.02. 15:46
null
Ádám Martin remekel a mostani idényben (Fotó: Szabó Miklós)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Paksi FC vezetőedzője, Bognár György a DIGI Sport híradójában, a Sport24-ben arról is beszélt, hogy a mostani évadban 29 meccsen 29 gólt szerző Ádám Martin lehetséges, hogy a Bayern Münchenben is ugyanennyiszer lenne eredmények, ha „körbejátszanák” a társai.

Bognár György már az évad elején érezte, hogy Ádám Martinnak jó idénye következhet, de a várakozásait felülírta a játékosa: „Az első bajnoki előtt nyilatkoztam, Ádám Martin is képes arra, hogy húsz-huszonkét gólt rúgjon, mint korábban Hahn János. Azt gondolom, hogy ebben a csapatban, ebben a felfogásban van annyi helyzet, hogy lehet gólokat lőni.”

Ha a korábbi szabályok lennének érvényben, Ádám Martin az idén – a mostani állás szerint – ugyanúgy ezüstcipőt nyerhetne, mint Nyilasi Tibor az 1980–1981-es idényben, a Ferencváros színeibe szerzett 30 góllal. Csakhogy az erősebb bajnokságokban elért gólok 1996 óta másfél- vagy kétszer annyi pontot érnek, így a Paks 27 éves csatárának esélye sincs a dobogóra kerülni.

„A harminc-negyven évvel ezelőtti időkben ez a teljesítmény ezüst- vagy bronzcipőre feljogosította volna. Az, hogy a Bayern Münchenben Robert Lewandowski harminchárom, vagy még több gólnál tart (harmincnégynél – a szerk.), szerintem teljesen normális, hiszen minden évben meglövi, abban a csapatban lehet – mint ahogy a Paksban is lehet. Ha harminc gólt rúgsz, az harminc, ha húszat, akkor az húsz – mi az, hogy másféllel megszorozzák? Martin nem lőhet a német bajnokságban huszonkilenc gólt, ha nem ott játszik. Ha a Bayern Münchenben szerepelne, és körbejátsszák – ez a Bayernben megvan Lewandowskinál, nem kisebbítve nyilván a képességeit –, lehetséges, hogy ott is lőne ennyi gólt” – fogalmazott Bognár György.

Nyilasi Tibor a DIGI Sport híradóján keresztül üzent a Paks csatárának: „Tiszta szívből gratulálok Ádám Martinnak, aki bebizonyította, hogy jó edzővel, jó csapattal minden elérhető.”

„Megtisztelő ezt hallani, nyilván próbálom a legjobbamat nyújtani, hál' Istennek ez ebben a szezonban sikerül is” – reagált Ádám.

A jövő szerda este 19.30 órától esedékes Magyar Kupa döntőben – amelyet természetesen élőben tudósítunk – a Paks a Ferencváros ellen küzd meg, s Bognár azzal kapcsolatban fogalmazott meg kritikát, hogy a vetélytársának több pihenőideje lesz a találkozó előtt, mint az ő együttesének. „Mi vasárnap játszunk, a Fradi szombaton, nekünk fontos meccsünk van, a Fradinak, mondjuk úgy, hogy nem igazán. Mi két napot pihenhetünk a kupadöntőre, a Fradi hármat. Azt gondolom, kis hozzáértéssel ezt korrigálni lehetett volna.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik