NS-klub: Dragóner Fischer Pál 200. bajnokiján debütált az élvonalban

TŐSÉR NORBERTTŐSÉR NORBERT
Vágólapra másolva!
2022.04.13. 09:29
null
Deagóner Attila akkor mutatkozott be az NB I-ben, amikor Fischer Pál a 200. bajnokiját ünnepelte. (Fotó: Tumbász Hédi)
Bár Dragóner Attila Honvéd-nevelés, kizárólag a klub utánpótlásában és tartalékcsapatában lépett pályára. Az ifjúsági együttesben mások mellett Bárányos Zsolttal, Horváth Ferenccel, Mátyus Jánossal, Szamosi Tamással, Tóth Andrással és Tóth Mihállyal is együtt futballozott, majd 1994 elején a klub kölcsönadta.

 

„A Budafokhoz kerültem az NB II-be, és végre a felnőttek között végigfutballozhattam a tavaszi szezont – emlékezett vissza a 28-szoros válogatott Dragóner Attila. – Tizenkilenc éves voltam, tagja az olimpiai válogatott keretének, ezért mindenképpen mérkőzésekre volt szükségem. Budafokon megkaptam a lehetőséget, Gáspár József volt az edzőm, és tapasztalt felnőtt labdarúgóktól tanulhattam. Olyan jól teljesítettem, hogy az idény végén visszakerültem ugyan a Honvédhoz, de megint kölcsönadott, ezúttal a Sopronnak, amely akkor az élvonalban szerepelt.”

Dragóner Attila NB I-es pályafutása 1994. augusztus 27-én kezdődött, mégpedig a Soproni LC labdarúgójaként. „A Győr ellen játszottunk hazai pályán, és már a harmadik percben vezetést szereztünk, de végül kettő egyre kikaptunk.”

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Fischer Pál már a kétszázadik élvonalbeli bajnokiját játszotta, a tudósítás pedig így kezdődött:

„Valószínű, hogy azok a tévétulajdonosok, akik fekete-fehér készülékkel rendelkeznek, szidták a soproni mérkőzés résztvevőit, ugyanis az egyik csapat tiszta pirosban, a másik zöld mezben és fehér nadrágban lépett pályára, így nehéz lehetett megkülönböztetni őket a képernyőn. Szervezés kérdése, de egyik csapat sem volt hajlandó mezt cserélni.”

Dragóner Attila összesen 238 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, a Sopron után szerepelt többek között a Stadler FC-ben, a BVSC-ben és a Ferencvárosban, a zöld-fehérekkel kétszeres bajnok (2001, 2004) és kétszeres Magyar Kupa-győztes (2003, 2004), külföldön a német Fortuna Köln és a portugál Guimaraes légiósa is volt. Öt éve már az NB II-ben szereplő Soroksár SC ügyvezetője.

A NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
A NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik