Női NB I: ferencvárosi győzelem és győri vereség a nyitányon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.18. 20:47
A Ferencváros és a DVTK győzelemmel, a Győr vereséggel kezdte a női labdarúgó NB I 2018–2019-es szezonját.

Az FTC vert helyzetből felállva nyert Szombathelyen, a Haladás stadionjában, ahol a házigazda Viktória már a 13. percben megszerezte a vezetést Heike Manhart tizenegyesből lőtt góljával. A Fradi az első fél óra végén Allegra Poljak révén egyenlített, majd a második félidőben Csigi Eszter találatával fordított. A végeredményt a hajrában a nyáron szerződtetett Fogl Katalin állította be.FTC vert helyzetből felállva nyert Szombathelyen, a Haladás stadionjában, ahol a házigazda Viktória már a 13. percben megszerezte a vezetést Heike Manhart tizenegyesből lőtt góljával. A Fradi az első fél óra végén Allegra Poljak révén egyenlített, majd a második félidőben Csigi Eszter találatával fordított. A végeredményt a hajrában a nyáron szerződtetett Fogl Katalin állította be.

Az Astra és az ETO FC Győr meccsén már a 4. percben 1–1-et mutatott az eredményjelző, utána viszont sokáig nem esett gól. A csepeliek aztán a végjátékhoz közeledve négy perc leforgása alatt eldöntötték a pontok sorsát, előbb Krascsenics Csilla, majd Véninger Tünde talált be. A hazaiaknál végigjátszotta a mérkőzést Sipos Lilla, aki a nyáron éppen Győrből igazolt az Astrához.

A DVTK kiütéses, 8–0-s győzelmet aratott az újonc Szent Mihály felett. A miskolci csapatban Biljana Bradics és Olivera Markovics is mesterhármast ért el, előbbi játékosnak ez volt az első fellépése az NB I-ben.

NŐI NB I
1. FORDULÓ
Astra–ETO FC Győr 3–1
(Sümegi 1., Krascsenics Cs. 72., Véninger 75., ill. Süle 4. – 11-esből)
DVTK–Szent Mihály 8–0
(Sandu 7., Bradics 11., 19., 43., O. Markovics 45., 71., 85., Vachter 89.)
Haladás Viktória–Ferencváros 1–3 (Manhart 13. – 11-esből, ill. Poljak 29., Csigi 63., Fogl 90.)

Vasárnap
14.00: MLE–MTK

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik