R. P.
2023.02.14 19:34 Frissítve: 2023.02.14 19:50

NB II: a Pécsnél játszhat tovább a Debrecen középpályása

A labdarúgó NB I-ben szereplő DVSC a hivatalos honlapján bejelentette, hogy Major Sámuel kölcsönbe a Pécshez szerződött. A hírről az NB II-es klub is beszámolt.

Major Sámuel Pécsre költözött (Fotó: pmfc.hu)

 

A 21 éves Major Sámuel a több játéklehetőségért ment a debreceniektől a pécsiekhez. A kölcsönszerződés az évad végéig szól, amelyben Major két bajnokin és két kupameccsen lépett pályára a DVSC-ben.

Az eddigi pályafutása során Major megjárta Ausztriát is. Szerepelt a Salzburg korosztályos csapataiban, játszott az ifi Bajnokok Ligájában is. Futballozott a Lieferingben és az Admira Wackerben is.

„Nagy örömmel és motiváltan érkeztem a PMFC-hez, amelynek komoly szerepe van a magyar futballban – mondta Major a pécsiek honlapjának. A Pécsnek a tabellán elfoglalt jelenlegi pozíciója is azt mutatja, hogy kiváló munka folyik a klubnál, ahol bíznak a fiatalokban, és mernek is rájuk építeni. Jelenleg ugyan nyárig szól a kölcsönszerződésem, de ez alatt az idő alatt szeretnék kibontakozni, megmutatni magam és egyúttal segíteni a csapatot a minél sikeresebb bajnoki szereplés érdekében. Bízom benne, hogy szép időszak elé nézek a csapattársakkal együtt.”

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DEBRECENI VSC-NÉL
Érkezők:
Sztefan Loncsar (montenegrói, Novi Pazar – Szerbia), Antonio Mance (horvát, NK Osijek – Horvátország), Hamzat Ojediran (nigériai, KF Egnatia – Albánia)
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérnek: Sipos Szabolcs (Szeged-Csanád GA)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek: Varga Kevin (Hatayspor – Törökország)
Távozók: Charleston Silva dos Santos (brazil, felbontották a szerződését, szabadon igazolható), Hrabina Alex (Nyíregyháza Spartacus, szabadon igazolhatóként), Karim Lukili (marokkói, Karmiotissza – Ciprus, szabadon igazolhatóként), Gróf Dávid (Levadiakosz – Görögország)
Kölcsönbe távozók: Baranyai Nimród (Mezőkövesd), Rácz Balázs (Szeged-Csanád Grosics Akadémia), Saná Gomes (bissau-guineai, PFK Beroe Sztara Zagora – Bulgária), Baráth Péter (Ferencváros), Major Sámuel (PMFC – kölcsönbe)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Horváth Krisztofer (Torino – Olaszország, onnan Kecskeméti TE)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A PÉCSI MFC-NÉL
Érkezők:
Bachesz Edvin (PMFC U19, profi szerződést kapott), Krausz Raul-Zoran (Siófok), Majnovics Martin (SV Horn – Ausztria), Miklós Péter (PMFC U19, profi szerződést kapott), Pejovics Danilo (Kecskemét – kölcsönbe), Szabó Máté (Szentlőrinc), Varasdi Dániel (Kozármisleny), Kártik Bálint (PAFC, legutóbb Csákvár – kölcsönben), Major Sámuel (DVSC – kölcsönben)
Távozók
: Futó Zsombor (Békéscsaba), Hadaró Valentin (Kecskemét – kölcsönből vissza), Kovács Péter (?), Marques-Airosa Patrik (?), Nikitscher Tamás (Kecskemét), Vas Bence (Kozármisleny – kölcsönben)

2023.03.24 19:21:53

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Van bennem jócskán nosztalgikus szomorúság. Elvégre a Pécs, a Szeged, a Szombathely és a Győr a középmezőnyben álmodozik a szebb jövőről, ám a Nyíregyháza 16. és a Békéscsaba 17. helye a jelenlegi állás szerint csak osztályozót ér, a két kieső előtt végző három csapat ugyanis minősítőt játszik majd a nyártól 18-as mezőnyre csökkenő sorozatért.

2023.03.23 23:32:35

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A döntés legfontosabb üzenete valószínűleg az, hogy a Vasas vezetősége önkritikát gyakorolt. Belátta hibáit az elmúlt évek játékospolitikája, a csapat menedzselése kapcsán, elismerte, hogy az eddig meghozott intézkedések nem vezettek eredményre.

2023.03.20 21:06:37

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ha túlzás is, hogy a lelkével törődni kell, az érzelmeit nem szabad félresöpörni.

2023.03.20 21:03:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Vajon van-e még egy bajnokság az általunk ismert fociuniverzumban, ahol a profi osztályokban olyan vircsafttal kezdődhetnek a félidők, mint nálunk, hogy valaki a pénzéért cserébe elpöccintheti a labdát a kezdőpontról?

2023.03.19 19:36:31

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Újabb vereségével a Ferencváros közel tizenkét éve nem látott rossz sorozatot épített fel.