NB I: Tamás Olivér szerint a negyedik helyet is túlszárnyalhatja a Paks

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2021.08.18. 10:10
null
Tamás Olivér (25) alapember akar lenni a remek futballt játszó paksi együttesben (Fotó: Tolnai Népújság/Makovics Kornél)
Visszatért a Paksi FC-hez Tamás Olivér, aki mer nagyot álmodni: akkor lenne igazán elégedett,ha régi-új csapata dobogón

 

Olyan labdarúgó igazolását jelentette be a Paksi FC, akinek képességeivel mindenki tisztában van a klubnál: a Mol Fehérvártól érkező Tamás Olivér a tavaszt kölcsönben már az egyesületnél töltötte, s Bognár György vezetőedző a 2020–2021-es idény elején az NB II-es Budaörsnél is edzette őt.

A húszéves védő januárban úgy került Paksra, hogy korábban az élvonalban csak egyszer lépett pályára, mégis azonnal alapemberré vált. Az első tavaszi forduló időpontjában még nem volt a paksiak futballistája, az utolsó meccset pedig eltiltás miatt kellett kihagynia, a közte lévő tizennégy bajnokin viszont mindig kezdő volt, és egy kivételével valamennyit végig is játszotta. A nyáron,kölcsönszerződése lejártakor visszatért Székesfehérvárra, de csak átmenetileg: hétfőn kiderült, a Paks megvásárolta a játékjogát, és négyéves szerződést kötött vele.

„Nagyon jól éreztem magam a tavasszal a klubnál, úgyhogy örülök, hogy visszatérhettem Paksra – mondta lapunknak a keddi gyakorlást követően Tamás Olivér. – Miután májusban véget ért az NB I-es idény, három bajnokit még játszottam az NB III-ban, majd néhány napos pihenőt követően már a Mol Fehérvárnál kellett jelentkeznem. Térdkalácsgyulladás miatt néhány hetet sajnos ki kellett hagynom, csak lassan tudtam visszatérni, de addigra már jöttek az Európa-konferencialiga-meccsek, nem sokkal később pedig kezdődött a bajnokság. Az utóbbi hetekben már körvonalazódott, hogy esetleg visszatérhetek Paksra, ugyanakkor ha rajtam múlik, már az előző bajnokság befejezése után maradtam volna.”

Nem kérdés, Tamás Olivér átigazolásával erősödhet a paksiak hátsó alakzata, az más lapra tartozik, hogy a csapatra nem a kapott gól nélküli meccsek a jellemzők, sokkal inkább az a vezérelv, hogy nem probléma, ha az ellenfél háromszor is betalál, legalább négyet kell szerezni. És hogy mi várható a klubtól a 2021–2022-es idényben?

„Úgy gondolom, a legutóbbi, negyedik helyezést túl lehet szárnyalni, ez azért is lenne fontos, hogy senki se mondhassa ránk, egyidényes csapat vagyunk – folytatta Tamás Olivér. – Erre alkalmas a játékosállomány és a szakmai stáb egyaránt, szóval nem reménytelen a helyzet. Azzal Bognár György is tisztában van, a kelleténél kevesebb meccs van mögöttem, de rendben vagyok, és ha úgy dönt, készen állok a bevetésre. A csapatnál semmi sem lehet fontosabb, így akkor lennék igazán elégedett, ha a bajnokság végén odaérnénk a dobogóra és rendszeresen játszanék.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik