NB I: négy játékosával is hosszabbított a Honvéd

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2022.06.14. 10:14
null
Zsótér Donát és Albi Doka is marad Kispesten a következő idényben (fotó: Dömötör Csaba)
A labdarúgó NB I legutóbbi kiírásának kilencedik helyén végző Budapest Honvéd hivatalos honlapján számolt be róla, hogy négy játékosával is szerződést hosszabbított, így Albi Doka, Zsótér Donát, Boubacar Traoré és Tamás Krisztián is a XIX. kerületiek játékosa marad a következő idényben.

Nagy a jövés-menés a Budapest Honvédnál, amely nemrég bejelentette első nyári szerzeményét, a 23 esztendős szenegáli-francia Christian Gomis szerződtetését, illetve azt is, hogy távozik a fővárosi piros-feketéktől Baráth Botond, Nagy Gergő, Bőle Lukács, Artur Craciun és Dusan Pantelics, akiknek nem ajánlott új szerződést a klub, míg Dejan Drazsics, Mohammed Kadiri és Zinédine Machach esetében sem élt a kölcsönszerződésben szereplő hosszabbítási opcióval a Honvéd, így utóbbiak is távoznak Kispestről.

A piros-feketék hivatalos honlapjukon ezúttal arról számoltak be, hogy Zsótér Donát, Boubacar Traoré és Tamás Krisztián esetében is életbe léptették a szerződésben foglalt opciót, így a következő idényben mindhárom játékos marad a Honvédnál, ahogy Albi Doka is, akit pedig megvásárolt a Honvéd.

Zsótér Donát tagja volt a 2016–17-es idény bajnokcsapatának, de egy hároméves újpesti kitérő után, 2020-ban tért vissza a Honvédhoz, amelynél második időszakában 64 mérkőzésen hét gólig jutott az NB I-ben és a Magyar Kupában.

Boubacar Traoré szintén 2020 nyarán igazolt Kispestre. A 22 éves mali támadó azóta 30 bajnokin és 3 Magyar Kupa-mérkőzésen öt gólt szerzett, míg Tamás Krisztián 51 NB I-es bajnokin négyszer volt eredményes.

Szintén marad a Honvédban Albi Doka, aki eddig 13 bajnokin és egy kupamérkőzésen lépett pályára a kispestieknél. A télen érkező albán védő esetében a klub élt a szerződésben szereplő opciós jogával és féléves kölcsön után megvásárolta játékjogát a horvát HNK Goricától.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Christian Gomis (szenegáli-francia, PFK Lokomotiv Plovdiv – Bulgária)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérhetnek: Bocskay Bertalan(Topolyai SC – Szerbia),Horváth András (Budafoki MTE), Horváth Milán (BFC Siófok),Kocsis Dominik (Diósgyőri VTK), László Dávid (Budafoki MTE), Soltész Dominik (Debreceni VSC), Tóth-Gábor Kristóf (Szombathelyi Haladás)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Balogh Norbert (FC DAC 1904 – Szlovákia, kölcsön után végleg), Májer Milán (Zalaegerszegi TE FC, szabadon igazolhatóként), Baráth Botond (lejár a szerződése), Nagy Gergő (lejár a szerződése), Bőle Lukács (lejár a szerződése), Artur Craciun (lejár a szerződése), Dusan Pantelics (lejár a szerződése)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Dejan Drazsics (szerb, Slovan Bratislava – Szlovákia), Mohammed Kadiri (ghánai, Dinamo Kijev – Ukrajna), Zinédine Machach (francia, Napoli – Olaszország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik