D. S. B. 2022.06.13 19:14 Frissítve: 2022.06.13 19:27

NB I: újabb hat távozót jelentett be a Budapest Honvéd

Baráth Botond és Nagy Gergő után Artur Craciunnal, Dusan Panteliccsel és Bőle Lukáccsal sem hosszabbít szerződést a labdarúgó NB I legutóbbi kiírásának kilencedik helyén végző Budapest Honvéd, amelytől kölcsönszerződése lejárta után visszatér anyaegyesületéhez Dejan Drazsics, Mohammed Kadiri és Zinédine Machach is.

Bőle Lukács másfél év után elhagyja Kispestet (fotó: Szabó Miklós)

 

Igaznak bizonyultak a Nemzeti Sport értesülései, és másfél év után valóban elhagyja a Budapest Honvédot a csapat 32 éves szélsője, Bőle Lukács és Dejan Drazsics is. A XIX. kerületi együttes honlapján számolt be róla, hogy a szerb szélső mellett a ghánai Mohammed Kadiri és a francia Zinédine Machach esetében sem éltek a kölcsönszerződésben foglalt hosszabbítási opcióval, így visszatérnek korábbi együtteseikhez.

Artur Craciun még 2020-ban érkezett a Honvédhoz, de a moldovai válogatott játékos csak két NB I-es bajnokin, egy kupameccsen és négy harmadosztályú mérkőzésen kapott szerepet, az elmúlt időszakban Romániában és Bulgáriában szerepelt kölcsönben, a Honvéd pedig nem hosszabbít vele, így szabadon távozhat.

A 2021 telén érkező Bőle Lukácsnak sem adtak ajánlatot a kispesti vezetők, a szélső 37 mérkőzés és hat gól után távozik a piros-feketéktől.

A Honvéd ismertette, hogy távozik a csapat 29 éves szerb középpályása, Dusan Pantelics is, aki a mögöttünk hagyott idényben 26-szor lépett pályára az NB I-ben és a Magyar Kupában.

Mint megírtuk, két saját nevelésű játékosa, Baráth Botond és Nagy Gergő is elhagyta a Honvédot, amely időközben bejelentette első nyári szerzeményét is, a Lokomotiv Plovdivtól megszerzett belső védőt, Christian Gomist is.

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Christian Gomis (szenegáli-francia, PFK Lokomotiv Plovdiv – Bulgária)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérhetnek: Bocskay Bertalan (Topolyai SC – Szerbia), Horváth András (Budafoki MTE), Horváth Milán (BFC Siófok), Kocsis Dominik (Diósgyőri VTK), László Dávid (Budafoki MTE), Soltész Dominik (Debreceni VSC), Tóth-Gábor Kristóf (Szombathelyi Haladás)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Balogh Norbert (FC DAC 1904 – Szlovákia, kölcsön után végleg), Májer Milán (Zalaegerszegi TE FC, szabadon igazolhatóként), Baráth Botond (lejár a szerződése), Nagy Gergő (lejár a szerződése), Bőle Lukács (lejár a szerződése), Artur Craciun (lejár a szerződése), Dusan Pantelics (lejár a szerződése)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Albi Doka (albán, HNK Gorica – Horvátország), Dejan Drazsics (szerb, Slovan Bratislava – Szlovákia), Mohammed Kadiri (ghánai, Dinamo Kijev – Ukrajna), Zinédine Machach (francia, Napoli – Olaszország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Boubacar Traoré (mali, lejár a szerződése), Zsótér Donát

2022.07.01 23:49:58

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Nagy kérdés, hogy Roderick Duchatelet tud-e és akar-e olyan formátumú labdarúgókat szerződtetni, akikkel megismételhető az előző idényben elért ötödik hely.

2022.06.30 22:24:58

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

Újpesten továbbra is várni kell a tulajdonosváltásra • Szóba került, miért hiúsult meg az üzlet, illetve mit hozhat a folytatás.

2022.06.28 22:46:49

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nyilván kiderül már az eddigiekből is, hogy elfogult vagyok Nikoliccsal, már régóta. Azért is, mert történhet(ett) vele bármi, nem jön ki a sodrából. Most, kiebrudalásakor is úriemberként kommentált közösségi oldalán, »fura helyzeteket produkál olykor az élet« – ez volt a legerősebb megfogalmazása.

2022.06.28 16:43:38

Labdarúgó NB I MURÁNYI DOMONKOS

Loncar duplájára alapozva a zöld-fehérek magabiztosan nyertek német ellenfelükkel szemben.