D. S. B. 2022.06.13 16:46 Frissítve: 2022.06.13 17:15

NB I: megvan a Honvéd első nyári szerzeménye – hivatalos

Hároméves szerződést kötött a szenegáli-francia Christian Gomisszal a labdarúgó NB I legutóbbi kiírásának kilencedik helyén végző Budapest Honvéd – jelentette be a fővárosi piros-feketék hivatalos honlapja.

Christian Gomis a Honvéd első nyári igazolása (fotó: honvedfc.hu)

 

A 23 esztendős Christian Gomis, bár Szenegál fővárosában, Dakarban született, már fiatalon a francia Paris Saint-Germain utánpótláscsapatait erősítette, illetve tagja volt a B-csapatnak is, mielőtt a Pacy Ménilles-ben és a Bastiában szerepelt volna, míg 2020 óta a bolgár Lokomotiv Plovdivot erősítette, amelynek színeiben az Európa-ligában is megmutatta magát.

„Az előző idény mérkőzéseit elemezve úgy éreztük, hogy a számos fejlesztendő terület egyike a folyamatos támadásépítés. Christian olyan játékos, aki a belső védő posztjáról könnyedén cselez és passzol a középpálya felé, ráadásul maga is bevethető ebben a pozícióban – mondta az új szerzeményről Chris Docherty, a Budapest Honvéd sportigazgatója. – Ez a sokoldalúsága azt is lehetővé teszi számunkra, hogy könnyebben alkalmazkodjunk mérkőzés közben, és ez a taktikai rugalmasság újabb olyan aspektus, amit a jövőben fejleszteni szeretnénk.

„A Honvéd remek klub, amely kiváló körülményeket biztosít a futballhoz. Sokat hallottam már a történelméről, hagyományairól, ezért is nagyon örülök, hogy csatlakozhatok hozzá – mondta az aláírást követően Christian Gomis a klub honlapján. – Ez a lehetőség mindenféleképpen fontos lépést jelent számomra a karrieremben, bízom benne, hogy sok tapasztalatot gyűjthetek itt, ami a fejlődésemet szolgálja majd. Szeretném a legjobb tudásom szerint segíteni a csapatot, remélem, jó szezont tudunk majd együtt produkálni, és a lehető legjobb helyezést érjük el a tabellán.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Christian Gomis (szenegáli-francia, PFK Lokomotiv Plovdiv – Bulgária)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhetnek: Bocskay Bertalan (Topolyai SC – Szerbia), Horváth András (Budafoki MTE), Horváth Milán (BFC Siófok), Kocsis Dominik (Diósgyőri VTK), László Dávid (Budafoki MTE), Soltész Dominik (Debreceni VSC), Tóth-Gábor Kristóf (Szombathelyi Haladás)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Balogh Norbert (FC DAC 1904 – Szlovákia, kölcsön után végleg), Májer Milán (Zalaegerszegi TE FC, szabadon igazolhatóként), Baráth Botond (lejár a szerződése), Nagy Gergő (lejár a szerződése)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Albi Doka (albán, HNK Gorica – Horvátország), Dejan Drazsics (szerb, Slovan Bratislava – Szlovákia), Mohammed Kadiri (ghánai, Dinamo Kijev – Ukrajna), Zinédine Machach (francia, Napoli – Olaszország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Bőle Lukács, Boubacar Traoré (mali, lejár a szerződése), Zsótér Donát

2022.08.11 23:28:54

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

ALAPVONAL.Törőcsik András a Kádár-rendszerben vált futballistává, s a rezsim, ha nem is hangoztatta, nyilvánvaló volt, az őszinte zsenik helyett a kiszámítható, középszerű igazodókat részesítette előnyben.

2022.08.08 21:31:39

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A tulajdon persze nagy erő, nincs az a külső futballszervezet, amelyik drasztikusan belenyúlhat a szerződtetések szövevényébe, így aztán nem tudható, mikor lesz változás a témában. Remény van rá, ugyanis van jó néhány olyan, évtizedeken át tornyosuló gát a magyar futballban, amelyet áttörtek a csapatok (vagy az idő), szinte észrevétlenül.

2022.08.07 18:32:53

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem megy a kispestieknek, a második mérkőzésükön is kikaptak, és ezúttal sem szereztek gólt.

2022.08.07 17:11:26

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Egy gólt elvett az Újpesttől a VAR, aztán hiába játszottak sokáig emberelőnyben a lila-fehérek, simán kikaptak.

2022.08.07 15:03:24

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Meggyőző játék, 4–2-re nyert a hazai együttes, Supka Attila csapata egy félidőnyit emberhátrányban játszott.