NB I: már hatnál járnak – újabb játékosokat szerződtetett a Mezőkövesd

Vágólapra másolva!
2022.12.27. 22:02
null
Az U21-es válogatott Lehoczky Roland is csatlakozott a kövesdiekhez (Fotó: Árvai Károly)
Újabb játékosok szerződtetését jelentette be a labdarúgó NB I-ben szereplő Mezőkövesd, amely alaposan átalakítja keretét.   


Rendületlenül erősít a Mezőkövesd Zsóry!
Az NB I-es tabella kilencedik helyén álló csapatnál átalakítják a keretet, így a télen már hat játékost szerződtettek, ám további labdarúgók érkezése is várható. Az érkezők között van Filip Steliano, a 28 éves bal oldalon bevethető védő korábban kilenc alkalommal a román válogatottban is játszott, legutóbb pedig a Dinamo Bucurestiben futballozott.
A szerződtetés azt jelentheti, hogy a klub vélhetően elengedi Vajda Sándort, a bal oldali védőként és támadóként is bevethető szélsőt ugyanis az NB II-es éllovas DVTK csábítja.

Mezőkövesdi labdarúgónak mondhatja már magát a grúz Ilija Beriasvili is, aki a klubbal jó kapcsolatokat ápoló ügynök, Lasa Odiladze közvetítésével került a keretbe. A 24 éves, 190 centiméter magas belső védő, nemcsak jól fejel, hanem gyors is, érkezése után megtörténhet, hogy a vezetőség elengedi Bobál Dávidot a második vonalban szereplő MTK-hoz. A csapat tagja immár Csontos Dominik is, a húszéves, belső és szélső védőként is használható labdarúgó a Ferencváros játékosaként már bemutatkozott az élvonalban, ősszel az NB II-es Soroksárban futballozott kölcsönben – az ő érkezésükről korábban már beszámoltuk.

Ezenkívül fél évre Lehoczky Rolandot, az U21-es válogatott belső védőjét is kölcsönkapták a mezőkövesdiek az MTK Budapesttől, míg a 24 éves orosz-fehérorosz támadóval, Nyikolaj Prudnyikovval két és fél évre szóló szerződést kötöttek. Mezőkövesden folytatja pályafutását a 25 éves középpályás Márkus Attila is, akit ugyan szerződés kötött a Nyíregyházi Spartacushoz, ám a kövesdiek megvették a játékjogát. Képbe került még a 24 éves belső védő Younn Zahary, ám a francia játékos jövője egyelőre nem dőlt el.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS MEZŐKÖVESDEN
Érkezők:
Ilja Beriasvili (grúz, FC Telavi – Grúzia), Csontos Dominik (Ferencváros, legutóbb kölcsönben Soroksár, szabadon igazolhatóként)), Steliano Filip (román, szabadon igazolhatóként, legutóbb Dinamo Bucuresti – Románia), Márkus Attila (Nyíregyháza Spartacus, Nyikolaj Prudnyikov (orosz, szabadon igazolható, legutóbb FK Orenburg – Oroszország)
Kölcsönbe érkezők: Lehoczky Roland (MTK)
Kölcsönből visszatérnek:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek: Younn Zahary (klub nélkül, legutóbb SO Cholet)
Távozók:
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik