NB I: Major Sámuel nagy célokért harcolna a Lokival

J. Á.J. Á.
Vágólapra másolva!
2022.07.11. 08:09
null
Major Sámuel hazatért Debrecenbe (Fotó: dvsc.hu)
Major Sámuel a Debrecen akadémiáján nevelkedett, 2017-ben Ausztriába került, s a Salzburg korosztályos együtteseiben játszott. A második csapatnak számító FC Lieferingnél az osztrák másodosztályban belekóstolt a felnőttfutballba, majd idén januárban 300 ezer euróért az élvonalbeli Admira Wackerhez igazolt, s hét bajnokin játszott a tavasszal. Most visszatért oda, ahonnan indult, a Debreceni VSC szerződtette.

 


„Nagyon örülök, hogy visszatérhettem a Lokihoz   – nyilatkozta lapunknak a 20 éves középpályás. –  Remek a hangulat a csapatnál, jó a közösség, alig várom az előttem álló időszakot. Öt évet töltöttem a Salzburg akadémiáján, sokat tanultam és fejlődtem, ennek szeretném hasznát venni itthon. Az elmúlt fél év valamelyest döcögős volt, ha őszinte akarok lenni, azt kell mondanom, hogy nem így terveztem ezt az időszakot. Ám már csak előrenézek, új kihívásaim rám, új céljaim vannak, motiváltan várom az idényt.”

Salzburgban végigjárta a korosztályos együtteseket, majd a Lieferingben három idény alatt 35 osztrák másodosztályú bajnokit játszott. Eközben folyamatosan nemzetközi tornákon vett részt a Salzburg utánpótláscsapataival, nyolc alkalommal az ifjúsági Bajnokok Ligájában is pályára lépett, és egy gólt szerzett (Sevilla, 2–0).

„Salzburgban rengeteg tapasztalatot szereztem. Sok nemzetközi meccset játszottunk, ráadásul az edzéseken és a mérkőzéseken is teljesen más az intenzitás, mint a hazai utánpótlásban. A mentalitásról nem is beszélve… Természetesen a konkurenciaharc is sokkal nagyobb a Salzburgban, a világ összes tájáról, más-más élethelyzetből érkeznek játékosok a klubhoz. A legjobb döntést hoztam, amikor kimentem Ausztriába, úgy éreztem, a pályafutásom szempontjából arra van szükségem. Sokat tanultam az elmúlt öt évben, egyáltalán nem bántam meg a kint töltött időt. Mindent megtettem, mindennap a maximumot nyújtottam. Nem gondolom, hogy visszalépés lenne, hogy hazatértem, úgy érzem, most ez a megfelelő lépés a karrieremben.”

Az U21-es válogatott futballista egy plusz egy éves szerződést írt alá a Debrecennel, és minél gyorsabban alapemberré szeretne válni.

„Kifejezetten élvezem az edzéseket, dinamikus, pörgős tréningeket vezényel a szakmai stáb. Mindig próbálok tanulni az idősebb, rutinosabb társaktól, így az edzéseken folyamatosan figyelem őket          . Meghatározó játékossá akarok válni az együttesben, s remélem, sikeres idény vár a Lokira. Mivel debreceni vagyok, pontosan tudom, mit jelent a helyieknek a csapat, azt szeretném, ha ismét nagy célokért harcolhatna a gárda.”

A Debreceni VSC vasárnapig Bad Radkersburgban edzőtáborozik, ez idő alatt több felkészülési mérkőzést játszik, elsőként csütörtökön a ciprusi Arisz Limassollal.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DEBRECENI VSC-NÉL
Érkezők:
Meldin Dreskovics (montenegrói, Szutjeszka Niksics – Montenegró),Ante Erceg (horvát, Bröndby IF – Dánia, legutóbb kölcsönben NK Osijek – Horvátország), Major Sámuel (Admira Wacker – Ausztria, szabadon igazolhatóként),Christian Manrique (spanyol, Olympiakosz Nicosia – Ciprus)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhetnek: Kovács Péter (Szolnoki MÁV), Lakatos Benjámin (Debreceni EAC)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Sipos Szabolcs

Kiszemeltek:
Távozók:Gyönyörű Gergő (szabadon igazolható),Marko Nikolics (szerb, szabadon igazolható), Pávkovics Bence (szabadon igazolható), Pintér Ádám(Szeged-Csanád Grosics Akadémia, szabadon igazolhatóként), Tischler Patrik (Budafoki MTE, szabadon igazolhatóként), Ugrai Roland(szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Kalafat Álmos
(Besiktas – Törökország), Soltész Dominik (Bp. Honvéd)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

A DEBRECENI VSC FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Felkészülés kezdése: június 20.
Edzőtábor:
Ausztria, július 9–17.
Felkészülési mérkőzések
DVSC-Sényő (NB III.) 8–0
(Charleston, Szécsi, Bévárdi, Rácz B. 11-esből, Sós 11-esből, Do. Babunszki 2).
Július 9. Vasas FC–DVSC 1–0
Július 14., (Ausztria): Debreceni VSC–Arisz Limassol (ciprusi)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik