NB I: közel kétszer értékesebb az FTC kerete a Fehérvárénál

B. L./ CS. B.B. L./ CS. B.
Vágólapra másolva!
2021.09.22. 11:27
null
A Ferencváros nyáron szerződtetett szélsője, Zseljko Gavrics az NB I legértékesebb játékosa (Fotó: fradi.hu)
Korábban beszámoltunk róla, hogy a nyári átigazolási időszak után rekordot döntött a magyar labdarúgó NB I-ben szereplő csapatok játékosainak becsült összértéke, amely mintegy 46 milliárd forintra rúg – ez tavalyhoz képest több mint kilencmilliárd forintos emelkedés. Az összegből jócskán kiveszi a részét a Ferencváros és a Mol Fehérvár FC is, előbbi keretének értéke mégis csaknem kétszer annyi, mint utóbbié.

 

Nem a pénz játszik – szokták mondani, az egymásnak feszülő csapatok közötti erőviszonyokról mégis valamennyit elárul a becsült értékük. Van, aki mértékadónak tartja, más nem, mindenesetre a Transfermarkt adatbázisa a ferencvárosiak játékosállományát csaknem kétszer annyira taksálja, mint a székesfehérváriakét.

Az FTC kerete 40.25 millió eurót, míg a Vidié 22.63-at ér a német portálnál. E tekintetben kapusfronton óriási a különbség, Kovács Dániel és Dibusz Dénes között több mint kétmillió euró az eltérés a zöld-fehérek játékosának javára, s a mezőnyben is szinte minden poszton az FTC-nek van többre tartott labdarúgója – leszámítva a jobbhátvédet, Loic Negót (2.2 millió euró) és a középcsatárt, Armin Hodzicot (1.7). A Ferencváros állományának erejét jelzi, 19 futballistája van, akinek becsült értéke eléri az egymillió eurót, míg a Fehérvárnak kilenc.

Az FTC-ben ráadásul hat olyan játékos szerepel –   Zseljko Gavrics (4.5), Myrto Uzuni (3), Tokmac Nguen (2.8), Marko Marin (2.5), Stjepan Loncar (2.5) és Dibusz Dénes (2.5) –, akinek becsült piaci értéke meghaladja a legértékesebbnek tartott fehérváriét, Loic Negóét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik