NB I: hazatérhet a Fehérvár ukrán védője – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2023.06.07. 11:21
null
Az ukrán élvonal újonca érdeklődik a Fehérvár belső védője, Artem Sabanov iránt (Fotó: Szabó Miklós)
Sajtóértesülések szerint visszatérhet az ukrán bajnokságba a Fehérvár FC 31 éves középhátvédje, Artem Sabanov, aki iránt a Sport Arena közlése szerint a másodosztályból feljutó Zsitomir érdeklődik.

 

A kétszeres ukrán válogatott Artem Sabanov 2022 telén érkezett Székesfehérvárra a Dinamo Kijevtől, s bár a 31 éves belső védő szerződése 2024. június 30-ig szól a csapattal, a klub nem számol vele, ezért január óta a harmadosztályú második csapatnál készült.

Sabanov a Fehérvár FC színeiben az elmúlt másfél évben az NB I-ben mindössze 16 mérkőzésen kapott lehetőséget, a Magyar Kupában egy meccsen számított rá a szakmai stáb, míg az NB III-ban hatszor lépett pályára.

A Fehérvártól nemrég egy másik ukrán játékos is távozott, hiszen a klub bejelentette, hogy Loic Nego, Alef és Claudiu Bumba mellett a 15-szörös ukrán válogatott Jevhen Makarenko sem marad a csapatnál.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhetnek: Kovács Bence (Kazincbarcika), Kovácsik Ádám (ETO FC Győr), Zeke Márió (Kecskeméti TE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek:
Távozók: Alef (brazil, szabadon igazolható), Claudiu Bumba (román, szabadon igazolható), Jevhen Makarenko (ukrán, szabadon igazolható), Loic Nego (francia-magyar, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Marcel Heister
(német, szabadon igazolható, Hapoel Haifa – Izrael), Artem Sabanov (ukrán, Polisszja Zsitomir – Ukrajna), Szabó Levente (ETO FC Győr)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik