B. L. 2021.12.29 08:37 Frissítve: 2021.12.29 12:01

NB I: három élvonalbeli csapat is Marbellában edzőtáborozik

A Puskás Akadémia, a Fehérvár, a Ferencváros és a Diósgyőr is Dél-Spanyolországba utazik, hogy optimális körülmények között készüljön az idény folytatására.

Sztanyiszlav Csercseszov együttese három spanyolországi tesztmeccset köt le

Marbella továbbra is népszerű, az európai klubok közül jó néhány köti le téli edzőtáborát a Dél-Spanyolországban található tengerparti településen. A madridi székhelyű As sportnapilap gyűjtése szerint 11 országból 40 csapat érkezik januárban a városba, hogy átvészelje a telet, s remek körülmények között készüljön: Németországból, Oroszországból, Hollandiából, Svájcból, Belgiumból, Norvégiából, Csehországból, Ausztriából, Svédországból, Skóciából, illetve Magyarországról is érkeznek együttesek, hogy a minden igényt kielégítő Marbella Football Centerben (MFC) hangoljanak az idény folytatására.

Mint arról már lapunk is beszámolt, az NB I-es csapatok közül a Puskás Akadémia és a Mol Fehérvár FC is birtokba veszi a komplexumot, előbbi január 4. és 15., utóbbi január 11. és 22. között edzőtáborozik ott. A spanyol sajtóorgánum úgy tudja, hogy a Ferencváros is Marbellában tölti téli felkészülési időszaka egy részét, mégpedig január 10. és 20. között.

Sztanyiszlav Csercseszov, a zöld-fehérek vezetőedzője a Szport-Ekszpressz orosz oldalnak kinevezése napján elmondta, együttese három spanyolországi tesztmeccset köt le. Az FTC neves csapatok ellen játszhat, mert többek között a Salzburg, a Young Boys, a Lokomotiv Moszkva és a Sparta Praha is a bázison készül. Nem meglepő, hogy a Ferencváros Spanyolországba utazik, legutóbb is Marbellában, míg 2020 januárjában Benidormban edzőtáborozott. Az As úgy tudja, NB II-es csapat is megfordul az MFC-ben, január 4. és 15. között a Diósgyőri VTK gyakorol ott.

2022.01.18 23:32:13

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Józan belátás, végtelen türelem és tudatos közeledés segíthet megbirkózni a történelem súlyos örökségével, és legjobb hitünk ellenére sem lehetünk meggyőződve arról, hogy nemes futballszakmai törekvések átírhatják a sok évszázados társadalmi kódokat.

2022.01.17 21:22:16

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nálam ilyen Aschner Lipót. Jövő héten lesz 150 éve, hogy megszületett, ma hetven esztendeje hunyt el, ám mint a kiemelkedő személyiségek általában, nem csupán a kerek évfordulókon érdemeln(én)ek említést. A minőségre esküdött, ám a földön járt. »Amíg én állok az Újpest élén, addig sportbeli elhatározásokat sohasem fog nálunk anyagi szempont irányítani.«

2022.01.16 22:00:48

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Lehet, míg az Aranycsapat a modern futball origója, addig Deák Bamba a hőskor ideájának utolsó világszínvonalú példázója? Aki a diadal reményének eleven modellje volt Szentlőrincen és az Üllői úton, a közösség daliájaként, s a játék leginkább mámorító pillanatával, a góllal oly sokszor adott örömet, mint rajta kívül senki a világon ily rövid idő alatt.