Ferencváros–Újpest: 16 ezer néző, remek hangulat, gólok, piros lap...

BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS  (percről percre)BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2020.10.24. 19:15
A Ferencváros nyerte az Újpest ellen a derbit, a zöld-fehérek 2–0-ra győztek odahaza a labdarúgó NB I 8. fordulójának nagy rangadóján.
Nguen szerezte az első gólt a derbin (Fotó: Árvai Károly)
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!
Nguen szerezte az első gólt a derbin (Fotó: Árvai Károly) A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

LABDARÚGÓ NB I
8. FORDULÓ

Ferencváros–Újpest 2–0 (Nguen 39., Somália 60.)
Budapest, Groupama Aréna, 15 789 néző. Vezette: Bogár
Kiállítva: A. Frimpong (90+4., Ferencváros)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Csupa maszkos szurkoló araszolt a Groupama Aréna irányába. Az „álarc” mögé rejtőző drukkerek jóízűen beszélgettek, a futball mellett – mi más... – legfőképp a kialakult járványügyi helyzet volt a téma. Merthogy immár nemcsak a buszon, villamoson, a boltokban kötelező a maszkviselés, hanem a labdarúgó-mérkőzéseken is. Míg korábban alig volt szurkoló, aki arcát eltakarva érkezett volna a stadionhoz, ezen a szombaton a legtöbben már így haladtak át a beléptetőkapukon. Akinek pedig nem volt „védőfelszerelése”, a zöld-fehér klub és a Groupama Arénát üzemeltető cég róla is gondoskodott, nem kevesebb mint tízezer, egyszer használatos maszkot bocsátott a szurkolók rendelkezésére, így senki sem maradt védelem nélkül.

Szóval nagyon úgy tűnt, ezen az estén semmi és senki sem állhat a derbi és a jó hangulat útjába.

A rendőrség is megadta a módját a védekezésnek: a ferencvárosi ultrákat a Népliget felől terelték az arénához, míg az Újpestről érkezőket különbuszokkal kísérték a létesítményhez. Az Albert Flórián utcát ezúttal is lezárták, a környéken lépten-nyomon biztonságiak posztoltak, a régi idők derbijeit idéző életképből a lovas rendőrök hiányoztak. Míg a játékosok nem is olyan régen kartonpapírból készült bábuk előtt futballoztak, most zsúfolásig megtelt lelátók előtt futhattak ki a gyepre. Az alaphangot a hazai ultrák adták meg, a kezdés előtt annyi fekete, zöld és szürke füstbombát gyújtottak a kapu mögötti szektorban, hogy akin addig nem volt maszk, az is gyorsan feltette, a gomolygó füstköd szinte az egész arénát beterítette.

A pályán a játékosok azonban nem tévesztették szem elől a labdát. A zöld-fehérek az első pillanattól uralták a játékot, Szerhij Rebrov fél perc elteltével az oldalvonal mellett termett, és intett labdarúgóinak: előre! A csapat szlovák légiósa, Róbert Mak először volt kezdő a Fradiban, a bal szélről indulva kellett zavart keltenie, és rövid idő alatt sikerült is megfelelnie a kívánalomnak. A hazaiak jól mozogtak be a védők mögötti üres területekre, szemüket a labdán tartva lódultak meg Filip Pajovics kapujának irányába, ám a találkozó elején többször is lesre futottak. Míg az első félidőben a hazaiaknak négy-öt, addig a vendégeknek két-három veszélyes lehetőségük adódott, érdekes volt látni, hogy a ferencvárosi támadók az ellenfél tizenhatosan belül többször is túlszínezték a játékot, a lövőcselt nemegyszer újabb követte, elpackázva így a legjobb helyzeteket – ha a lövést választják, talán hamarabb is megszerezhették volna a vezetést.

Így azonban várni kellett a szünet előtti percekig, amikor is a nem éppen a fejes góljairól híres Tokmac Nguen bólintott mesterien az újpestiek kapujába. Az oldalról érkező beadások addig hiányoztak a hazaiak játékából, Lovrencsics Gergő sokadszor érkezett fel a támadással, tekerése pedig a lehető legpontosabb volt. Előnnyel mehetett szünetre a Ferencváros, az újpestiek néhány kontrája azonban nem engedte, hogy túlságosan elbízhassa magát.

Álmosabban, lassúbb tempóban kezdte a második félidőt a hazai együttes. Addig nem volt jellemző, hogy az Újpest a zöld-fehérek térfelén járassa a labdát, a fordulás után azonban hosszabb ideig ott pattogott a labda. Az FTC majdhogynem belealudt a kezdés utáni időszakba, a vendégeknél a termetes csatár, Junior Tallo többször is jól tartotta meg a labdát, s ekkor a ferencvárosi védők felszabadításai is pontatlanok voltak.

No, de azért jó csapat a mostani Ferencváros, mert nem sokkal később mégis lezárta a derbi nagy kérdését...

A brazil Somália mesteri mozdulattal – kapásból lőve szöglet után a hálóba – duplázta meg az előnyt, a játékosok egy kupacban ünnepeltek. Innentől nem volt kérdés, melyik együttes nyeri meg a rangadót. Az Újpest szorosabbá tehette volna az összecsapást, de az egyébként jól futballozó Junior Tallo elhibázta a tizenegyest, elszalasztva az esélyt, hogy csapata megszorítsa a Ferencvárost, és izgalmassá tegye a találkozó hajráját. Szerhij Rebrovnak arra is volt lehetősége, hogy lehozzon néhány kulcsembert a szerda esti BL-összecsapásra gondolva, és Predrag Rogan is próbált cserékkel frissíteni együttesén. Az elhibázott tizenegyest követően végképp érezhető volt, hogy a mostani Újpestben nincs annyi erő, hogy kétgólos hátrányból akár csak döntetlenre hozza a találkozót. A percek fogytak, a hajrában láthattunk néhány kemény, sőt egy rendkívül durva belemenést – Abraham Frimpong letalpalta Bacsa Patrik fejét(!) –, a Fradi légiósa azonnal piros lapot kapott rendkívül sportszerűtlen megmozdulásáért.

A meccs vége tehát nem volt szép, ugyanakkor a Ferencváros újabb fontos győzelmet aratott a bajnokságban. Folytatás szerdán a Bajnokok Ligájában: az ukrán Dinamo Kijev érkezik a Groupama Arénába. 2–0

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

NB I, 2020–2021, 8. FORDULÓ
TVHELYSZÍNNÉZŐSZÁMJÁTÉKVEZETŐ
OKTÓBER 24., SZOMBAT
MTK Budapest–Kisvárda 1–1
Budapest,Új Hidegkuti Nándor Stadion1084Antal Péter
Paks–Budapest Honvéd 0–0
Paks, Városi Stadion1701Farkas Ádám
Ferencváros–Újpest 2–0
Budapest, Groupama Aréna15 789
Bogár Gergő
OKTÓBER 25.,VASÁRNAP
14.30: ZTE–Budafoki MTE
M4 Sport+Zalaegerszeg, ZTE ArénaErdős József
17.00: Mezőkövesd–Mol Fehérvár
M4 Sport
Mezőkövesd, Városi StadionBerke Balázs
19.30: DVTK–Puskás Akadémia
M4 Sport
Miskolc, DVTK StadionAndó-Szabó Sándor
Az NB I állása és a góllövőlista itt!
AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 6 5 1 14–3 +11 16
2. Mol Fehérvár 6 3 3 18–9 +9 12
3. Paksi FC 8 3 2 3 12–12 0 11
4. Budafoki MTE 6 3 1 2 8–9 –1 10
5. Kisvárda 7 3 1 3 10–12 –2 10
6. Újpest FC 8 3 1 4 11–17 –6 10
7. Puskás Akadémia 6 3 3 9–10 –1 9
8. MTK Budapest 8 2 3 3 10–13 –3 9
9. Zalaegerszegi TE 7 2 2 3 14–14 0 8
10. Budapest Honvéd 7 2 2 3 13–13 0 8
11. Mezőkövesd 7 2 1 4 6–8 –2 7
12. Diósgyőri VTK61148–13–54
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik