BABJÁK BENCE
BABJÁK BENCE
2022.01.17 08:06 Frissítve: 2022.01.17 08:21

NB I: északmacedón védőket szerződtethet a ZTE

Lapunk információja szerint az északmacedón Todor Todoroszki és a Djoko Zajkov szerződtetése is felvetődött a ZTE FC-nél.

Betonkemény és határozott védőnek tűnik Djoko Zajkov (kék szerelésben), aki a 186 centiméteres magasságával tekintélyt teremthet magának a csatárokkal szemben (Fotó: Imago Images)

 

Tovább bővülhet a keret Zalaegerszegen, lapunk információja szerint két légiós is felkeltette az ötödik helyen telelő klub figyelmét. Az együtteshez eddig három labdarúgó érkezett a téli átigazolási időszakban, Halmai Ádám és Zsóri Dániel a Mol Fehérvártól került a ZTE-hez, Szalay Szabolcs pedig a tiszakécskei kölcsönszerződés lejárta után tért vissza a csapathoz (ami a távozókat illeti, Babati Benjámin a Mezőkövesd Zsóryhoz igazolt, míg Skribek Alen kölcsönszerződése lejárt, így ismét a Puskás Akadémiával készül). A keret ugyanakkor még nem végleges, és a jövő héten két futballista szerződtetését is bejelenthetik.

Az egyik érkező a 22 esztendős északmacedón hátvéd, Todor Todoroszki lehet, aki a szerb élvonalban szereplő Radnicski Nisben futballozik. A nyáron az Eszék második együttesétől szerződött a szerb klubhoz, amelyben az őszi szezonban kilenc tétmérkőzésen lépett pályára. Eredeti posztja a védelem jobb oldalán van, ám adott esetben balhátvédként és szélsőként is bevethető. A 180 centiméter magas, jobblábas futballista a Metalurg Szkopjéban nevelkedett, később a Vardarhoz szerződött, onnan 2019 februárjában került az Eszék második csapatához, majd 2020 októberétől tavaly májusig a HNK Sibenikben profiskodott kölcsönben. A transfermarkt.de 250 ezer euróra becsüli az északmacedón korosztályos válogatottakat U17-től U21-ig végigjáró játékos piaci értékét, kérdés, a klubja mennyiért engedné át a ZTE-nek.

A másik változás szintén a védelemben lehet, ha Nikola Szerafimov távozik a csapattól – egy másik NB I-es csapat szívesen látná a soraiban –, akkor a szintén északmacedón Djoko Zajkov pótolhatja. A 26 esztendős, 186 centiméter magas középső védő a bolgár élvonalban szereplő Levszki Szófia futballistája, az idényben tizennégy bajnokin egy gólt szerzett és ugyanennyi gólpasszt adott. A Rabotnicskiben nevelkedő védő 2014-ben a Stade Rennais-hez szerződött, majd Franciaországból Belgiumba vezetett az útja, az RSC Charleroi-ban szerepelt, onnan tavaly augusztusban szerződött Szófiába. Az utánpótlás-válogatottak után 2016 júniusában az A-válogatottban is pályára lépett, eddig tizen­nyolc meccsen számítottak rá a nemzeti csapatban, a nyári Európa-bajnokságon is bekerült a keretbe, ám egyik csoportmeccsen sem lépett pályára.

A 450 ezer euróra becsült játékossal a héten kezdheti el a tárgyalásokat a zalai klub, ám alaposan fel kellene pörgetni az eseményeket ahhoz, hogy a pénteki, Lendva elleni felkészülési mérkőzésen már pályára léphessenek a kiszemeltek.

Az együttes eddig három meccset játszott, a felkészülés első hetének végén a III. Kerület 4–2-re legyőzte, múlt szerdán a Mol Fehérvár ellen 1–0-ra a ZTE nyert, míg szombaton a Honvéd elleni találkozó gól nélküli döntetlennel ért véget.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS ZALAEGERSZEGEN
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők: Zsóri Dániel (Mol Fehérvár), Halmai Ádám (Mol Fehérvár)
Kölcsönből visszatérők:
Szalay Szabolcs (Tiszakécske)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Todor Todoroszki
(északmacedón, Radnicski Nis – Szerbia), Djoko Zajkov (északmacedón, Levszki Szófia – Bulgária)
Távozók: Babati Benjamin (Mezőkövesd)
Kölcsönbe távozók:

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Skribek Alen (Puskás Akadémia)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Nikola Szerafimov (északmacedón, ?)

 

2022.05.28 09:33:15

Labdarúgó NB I L. PAP ISTVÁN

Száz évvel ezelőtt jogtalan tizenegyes miatt szakadt félbe az aranyrangadó.

2022.05.25 23:43:11

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Nem volt akkora bolondság, amikor Bernd Storck elkezdte mérni, elemezni, mit tudnak a legjobb magyar játékosok – mára csak kiderült, hogy az NB I-es futballpályákon sem csak védőkkel vagy éppen a csatárokkal, hanem a tudománnyal is versenyt kell futni.

2022.05.23 21:28:44

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Nem az anyagiak motiválják elsősorban.

2022.05.23 07:57:30

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR

Bozsik Péter: Egerszegen dolgozni a bajnoki címünket hozó idényben maga volt a mámor!

2022.05.22 22:41:57

Labdarúgó NB I KUN ZOLTÁN

ALAPVONAL. Mert utólag már nagyon könnyű volt belemagyarázni, hogy a nagyképű magyar futballista nyilván úgy gondolta, majd jól megszívatja a BEK-győztes olaszt, emelget, esernyőzik, meg brazil körözik, és tessék, mekkorát koppant – természetesen szó sem volt ilyesmiről, a legjobbnak tetsző helyzetkezelés ért igazán kellemetlen véget.