NB I: Edzések kis csoportban? Van fontosabb – Juhász Roland

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.04.19. 12:12
null
Lehet, hogy ez lesz az új irány? Juhász Roland gyerekeknek tart foglalkozást 2019 őszén Tápiószentmártonban<br />(Fotó: Török Attila)
Juhász Roland, a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetet az NB I-es tabella második helyén töltő Mol Fehérvár FC labdarúgója a Digi Sport híradójának nyilatkozva többek között a vetélytársaknál alkalmazott kiscsoportos foglalkozásokról is kifejtette véleményét.

 

„Nekem személy szerint most sokkal fontosabb az egészség, és az, amire mindenkit kérnek, hogy ha tehetjük, akkor maradjunk otthon. Most nekem is ez talán fontosabb, mint az, hogy kis csoportokban azon legyek, hogy várjam a felkészülést, holott még nincs egy kitűzött dátum, nincs egy forgatókönyv arra, hogyan is folytatnánk, és miként folytatnánk esetleg a bajnokságot” – nyilatkozta Juhász Roland a Digi Sport híradójának, a Sport24-nek.

Mint beszámoltunk róla, a koronavírus-járvány miatt félbeszakított NB I-es bajnokság csapatai közül a második helyezett Vidit megelőző Ferencváros és a tabellán közvetlenül a fehérváriak mögött álló Mezőkövesd, valamint a ZTE és a Kisvárda is elkezdte a felkészülést kis csoportokban.

„Lehet, hogy majd lesznek itt furcsaságok a formát illetően, hiszen tényleg sok idő kimarad – fogalmazott Juhász. – Ez egy új, ismeretlen feladat lesz mindenkinek, ha majd tényleg tudjuk folytatni, hogy egy ilyen helyzetből ki milyen gyorsan tudja összerázni a csapatot, és ki milyen gyorsan tud olyan formába lendülni ismét, hogy eredményes legyen.”

A 95-szörös válogatott labdarúgó megerősítette, amit korábban a Nemzeti Sportnak is elmondott: a koronavírus-járvány miatti helyzet nem változtatta meg a döntését, nem hosszabbítja meg június 30-án lejáró szerződését, biztosan visszavonul, és ama szándéka sem változott, hogy a későbbiekben is szeretne a fehérváriaknál maradni, valamilyen beosztásban szolgálni a klubot.

„Már több mint hét éve a csapatnál vagyok, nagyon megtaláltam a számításaimat, egy nagyon profi klubhoz sikerült szerződnöm. Szeretnék valóban itt maradni, hogy milyen pozícióban, arról nincs még aláírt szerződés – mondta Juhász, aki az esetleges edzői folytatásra is célzott. – Most nálunk kékben vannak a játékosok edzésen, szürkében az edzők, elég furcsa lenne sokak számára, ha egyik nap kék helyett szürkében lépnék be az öltözőbe, de ha így is lesz, ez az élet rendje. Harminchét éves leszek a szerződésem lejárta utáni napon, a váltás mindenki életében eljön. Ismerem magam annyira, hogy biztosan tudom majd ezt a helyzetet kezelni. De ez még bizonytalan, most azon vagyok, és ennek érdekében komolyan készülök, komolyan elvégzem itthon a munkát, hogy még a pályán be tudjam fejezni a pályafutásom.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik