A Honvéd kétszer vezetett két góllal a DVTK ellen – másodjára már nem adta le

KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre), ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló)KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre), ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló)
Vágólapra másolva!
2020.09.12. 16:46
A Budapest Honvéd idegenben 4–2-re legyőzte a DVTK-t, ezzel a labdarúgó NB I 2020–2021-es idényének 4. fordulójában megszerezte az első győzelmét a kiírásban. A miskolci csapat kettős emberhátrányban fejezte be a mérkőzést.


Négy gólt szerezve nyert a Honvéd (Fotó: Meder István)
Négy gólt szerezve nyert a Honvéd (Fotó: Meder István)

NB I
4. FORDULÓ

Diósgyőri VTK–Budapest Honvéd 2–4 (Grozav 43., Molnár G. 45+2., ill. Zsótér 16., Gazdag 41., 63., Ugrai 89.)
Miskolc,
DVTK Stadion, 3917 néző. Vezette: Bognár Tamás

Alighanem sokan tudják, Bódog Tamás az NB I-ben vezetőedzőként a DVTK kispadján mutatkozott be, azonban 2017 márciusa és 2018 áprilisa között hiába irányította 37 bajnokin a nagy múltú borsodi csapatot, az új diósgyőri stadionban egyszer sem ülhetett le a kispadra. Az aréna avatóján (amelyet a Mezőkövesd 1–0-ra megnyert a ma már diósgyőri Sztefan Drazsics góljával), ugyanis már Fernando Fernández dirigált, így Bódog Tamásnak egészen június 27-ig, az előző idény utolsó fordulójáig várnia kellett, hogy bajnoki meccsen irányíthasson a stadionban. Azt a párharcot akkori csapata, a Kisvárda simán hozta 2–0-ra, gyanítjuk, ezúttal nem bánta volna, ha egy kiszenvedett győzelmet arat a Honvéddal. A kispesti együttes ugyanis hiába erősített jól, két vereséggel indított (a Puskás Akadémia elleni meccsét elhalasztották), így létfontosságú volt számára a pontszerzés a vele ellentétben jól rajtoló DVTK otthonában.

A hazaiak alapcsapatából Márkvárt Dávid továbbra is hiányzott sérülés miatt, a Honvédnál viszont kezdett a kétszeres válogatott Balogh Norbert (aki legutóbb 2015. december 12-én a Debrecen–MTK 3–1-es találkozón lépett pályára az NB I-ben), valamint az élete első élvonalbeli találkozóját játszó, 18 esztendős Bocskay Bertalan is.

Az első negyedórában keresték a fogást a másikon a csapatok, hogy aztán az első kapura lövés a vezetést jelentse a Honvédnak. Tegyük hozzá, noha Mohamed Mezgraninak szerencséje volt, amikor eléje pattant a labda, utána viszont gyönyörű mozdulattal teremtett lövő helyzetet Zsótér Donátnak, aki a bal sarokba bombázott. Tagadhatatlanul életerős lövést láttunk tőle, igaz, úgy tartja a mondás, abból a helyzetből a „rövidre” nem illik gólt kapni… Hogy a Honvéd ne duplázza meg az előnyét, kellett Polgár Kristóf bravúros szerelése Balogh Norberttel szemben, igaz, a támadó a megindulása előtt mintha kézzel vette volna át a labdát.

Ami a Diósgyőr futballját illeti, Márkvárt Dávid nyilván hiányzott a középpályáról, de ettől még támadásban lehetett volna többet mutatni. A házigazda tulajdonképpen el sem jutott a vendégek tizenhatosáig, sokáig nem igazán lehetett felfedezni, miként akarja megbontani riválisa védekezését.

Hidi Patrik mélységi indítása után Balogh Norbert légstoppal remekül vette át a labdát, és ha észreveszi, hogy Antal Botond kint áll a kapujából, akár újabb kispesti gól is jöhetett volna. Aztán őrült hajrá következett… Előbb Gheorghe Grozav beadása után Mirko Ivanovszki rosszul találta el a labdát, majd Polgár Kristóf hibája után Gazdag Dániel egészen pimasz megoldást választva „alábökött” a labdának, és máris két góllal vezetett a Honvéd. Ha így mentek volna szünetre a csapatok, alighanem eldől a párharc, azonban Gheorghe Grozav megvillant, szépített, majd az első félidő ráadásában Molnár Gábor a hátrányt is eltüntette.

A második játékrész kezdetekor egyértelműen a DVTK volt lélektani előnyben: játékosait jól láthatóan feldobta, hogy nagyon mélyről jöttek vissza és nagy energiát mozgósítottak a vezetés megszerzéséért. Jól futballozott ekkor a Diósgyőr, a gólt azonban a Honvéd szerezte. Balogh Norbert indítása után Gazdag Dániel majdnem megállt, ugyanis azt hitte, lesen van, a játékvezető azonban tovább engedte a támadást, a remek formában lévő futballista pedig nem hibázott. Polgár Kristóf újabb komoly hibája után emberelőnybe került a Honvéd, ám nem dőlt el a három pont sorsa, ugyanis Ugrai Roland szabadrúgását Antal Botond bravúrral védte.

A házigazda ment előre becsülettel, Gazdag Dániel megszerezhette volna a harmadik gólját, és bár ekkor hibázott, a hajrában gólpasszt adott Ugrai Rolandnak, lezárva ezzel a vitás kérdéseket. A Diósgyőr az első félidőben nagy előnyt adott riválisának, és bár onnan még visszajött, a Honvéd nem érdemtelenül nyerte meg a párharcot (2–4).

A TALÁLKOZÓ ONLIVE KÖZVETÍTÉSE ITT ÉRHETŐ EL!

AZ ELSŐ FÉLIDŐ ŐRÜLETES HAJRÁJA, BENNE GAZDAG ELSŐ GÓLJÁVA


AZ ÁLLÁS
1. Mol Fehérvár 4 2 2 11–6 +5 8
2. Ferencvárosi TC 3 2 1 8–2 +6 7
3. Mezőkövesd 4 2 1 1 5–4 +1 7
4. Puskás Akadémia 3 2 1 7–5 +2 6
5. MTK Budapest 3 1 2 5–3 +2 5
6. Újpest FC 3 1 1 1 5–5 0 4
7. Diósgyőri VTK 3 1 1 1 5–6 –1 4
8. Budafoki MTE 4 1 1 2 4–7 –3 4
9. Budapest Honvéd 3 1 2 6–7 –1 3
10. Kisvárda 3 1 2 3–6 –3 3
11. Zalaegerszegi TE 3 2 1 5–6 –1 2
12. Paksi FC4133–10–71
NB I, 2020–2021, 4. FORDULÓ
SZEPTEMBER 11., PÉNTEKHELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Ferencváros–Paks 5–0Budapest, Groupama Aréna
Andó-Szabó Sándor
7021
SZEPTEMBER 12., SZOMBAT
Mezőkövesd–Budafok 1–0
Mezőkövesd, Városi StadionFarkas Ádám
1868
Diósgyőri VTK–Honvéd 2–4
Miskolc, DVTK Stadion
Bognár Tamás
3917
Fehérvár–Puskás Akadémia 3–1
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó
Iványi Zoltán
3000
SZEPTEMBER 13., VASÁRNAP
15.00: Újpest–Kisvárda (Tv: M4 Sport) Budapest, Szusza Ferenc StadionSolymosi Péter
17.30: MTK–Zalaegerszeg (Tv: M4 Sport) Budapest,Új Hidegkuti Nándor StadionKarakó Ferenc
Az NB I állása és a góllövőlista itt!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik