A hajrá döntött a Mol Fehérvár és a Puskás Akadémia rangadóján

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2020.09.12. 19:20
null
A hazaiak örülhettek a végén is (Fotó: Dömötör Csaba)
A Mol Fehérvár 3–1-re legyőzte odahaza a Puskás Akadémiát a labdarúgó NB I 4. fordulójában, és ezzel a sikerrel a fehérváriak a tabella élére ugrottak.

 

LABDARÚGÓ NB I
4. FORDULÓ

Mol Fehérvár–Puskás Akadémia 3–1 (Nikolics 27., Petrjak 84., Zivzivadze 90., ill. Knezevic 56.)
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó. Vezette: Iványi

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

Hornyák Zsolt finoman fogalmazva sincs egyszerű helyzetben. A felcsútiak vezetőedzője hétről hétre más összeállítású kezdőcsapatot kénytelen pályára küldeni, a koronavírus-helyzet miatt kis túlzással óráról órára változik a bevethetők névsora. A szakember a Mol Fehérvár elleni bajnoki előtt is kénytelen volt változtatni, a hírek szerint többen pozitív tesztet produkáltak, így ismét felforgatott együttessel várta a szombat esti bajnokit.

Ettől függetlenül cseppet sem kezdte megszeppenten a mérkőzést a vendégcsapat. Több ígéretes támadást is vezetett, igazán nagy helyzetig azonban nem jutott el. A felcsútiak klasszikus center hiányában a mozgékonyabb játékosokra alapoztak, míg Kiss Tamás szerepelt elöl, mögötte Alexandru Baluta, Ganbold Ganbayar és Corbu Marius is többször zavart okozott a darabosabban mozgó hazai védelemben.

S hogy milyen a futball: a fehérváriak egy gyönyörű támadás végén megszerezték a vezetést Nikolics Nemanja révén – a meccs képe alapján nem erre lehetett számítani.

Adva volt a kérdés, mennyire töri meg a fiatalokkal teletűzdelt vendégcsapatot, hogy hátrányba került, hiszen ilyen az idényben még nem történt vele az Újpest (3–2) és a Kisvárda (3–0) ellen sem. Nos, úgy tűnt, hogy a játék képe teljesen megfordult, hiszen Márton Gábor együttese nyomást gyakorolt az ellenfelére, alig engedte ki saját térfeléről a felcsútiakat – ennek majdnem meg is lett a gyümölcse, hiszen Nikolics Nemanja könnyen duplázhatott volna, de a 29-szeres válogatott csatár a jobb kapufa mellé fejelte a labdát. A támadó bombaformában futballozik, már negyedik gólját szerezte a bajnokságban (kettőt a Zalaegerszeg, egyet a Budafok ellen jegyzett), ráadásul az oroszok elleni (2–3) Nemzetek Ligája-összecsapáson is betalált egy hete.

MÉG MINDIG KÖRÖN KÍVÜL

Továbbra sem rendeződött Elek Ákos és Futács Márkó sorsa a Mol Fehérvár FC-nél. Mint ismert, a klub csaknem két hónappal ezelőtt jelentette be, hogy a páros a fehérváriak NB III-as együttesével edzhet a jövőben, az első csapatnál nem számolnak vele. Változás tehát nem állt be, a 48-szoros válogatott középpályás Elek Ákos és a háromszoros válogatott csatár Futács Márkó készülhet a vasárnapi, FC Nagykanizsa elleni NB III-as bajnokira a Nyugati csoportban. Nyilván a kialakult helyzet sem a klubnak, sem a futballistáknak nem a legjobb, így hamarosan dűlőre kell jutniuk a feleknek.

A fordulás után kiegyenlített játék volt a pályán, majd a csereként beálló Josip Knezevic szabadrúgás után szerzett gólt – igaz, ehhez kellett Kovácsik Ádám is, aki nagyot hibázott, hiszen a jobb alsó sarokba tartó labdát nem tudta kiütni, a kezéről a léc alá pattant.

A potyagól után újra lelkesen futballoztak a vendégek, több veszélyes támadásuk is csak az utolsó pillanatban halt el. Benne volt a levegőben, hogy újra előnyhöz jutnak – nem csoda, hogy olykor füttyszó hallatszott a fehérvári táborból, mert rengeteg hibával futballoztak a hazaiak.

Ennek ellenére a hajrában megszerezte második és harmadik gólját is a Mol Fehérvár, így első hazai sikerét érte el a bajnoki idényben. Az biztos, hogy a mérkőzés nagy részében haloványan teljesítő fehérváriaknak a jövő csütörtöki, Hibernians FC elleni Európa-liga-selejtezőn lényegesen jobb, erőteljesebb futballt kell produkálniuk, különben bajba kerülhetnek Máltán.

„Három gólt szereztünk, győztünk, de el kell ismerni a játék még nem volt olyan jó. Szépen lassan alakulunk, de sokszor túlságosan siettettük a játékot, rohantunk. Meg kellene nyugodni, és akkor nem maradnak el az eredmények. Mentünk előre, harcoltunk, ez dicséri a csapatot” – mondta Nikolics Nemanja, a Mol Fehérvár támadója az M4 Sportnak.

AZ ÁLLÁS
1. Mol Fehérvár 4 2 2 11–6 +5 8
2. Ferencvárosi TC 3 2 1 8–2 +6 7
3. Mezőkövesd 4 2 1 1 5–4 +1 7
4. Puskás Akadémia 3 2 1 7–5 +2 6
5. MTK Budapest 3 1 2 5–3 +2 5
6. Újpest FC 3 1 1 1 5–5 0 4
7. Diósgyőri VTK 3 1 1 1 5–6 –1 4
8. Budafoki MTE 4 1 1 2 4–7 –3 4
9. Budapest Honvéd 3 1 2 6–7 –1 3
10. Kisvárda 3 1 2 3–6 –3 3
11. Zalaegerszegi TE 3 2 1 5–6 –1 2
12. Paksi FC4133–10–71
NB I, 2020–2021, 4. FORDULÓ
SZEPTEMBER 11., PÉNTEKHELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Ferencváros–Paks 5–0Budapest, Groupama Aréna
Andó-Szabó Sándor
7021
SZEPTEMBER 12., SZOMBAT
Mezőkövesd–Budafok 1–0
Mezőkövesd, Városi StadionFarkas Ádám
1868
Diósgyőri VTK–Honvéd 2–4
Miskolc, DVTK Stadion
Bognár Tamás
3917
Fehérvár–Puskás Akadémia 3–1
Székesfehérvár, Mol Aréna Sóstó
Iványi Zoltán
3000
SZEPTEMBER 13., VASÁRNAP
15.00: Újpest–Kisvárda (Tv: M4 Sport) Budapest, Szusza Ferenc StadionSolymosi Péter
17.30: MTK–Zalaegerszeg (Tv: M4 Sport) Budapest,Új Hidegkuti Nándor StadionKarakó Ferenc
Az NB I állása és a góllövőlista itt!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik