M. D. 2021.06.18 12:40 Frissítve: 2021.07.05 21:51

NB I: Diósgyőrből vásárolt kapust a Mezőkövesd

A Mezőkövesd kivásárolta a szerződéséből Antal Botondot, a DVTK kapusát – jelentette be a diósgyőri labdarúgóklub a hivatalos honlapján.

 

Antal Botond hét év után távozik Diósgyőrből (Fotó: Dömötör Csaba)

 

A rutinos futballista hét év után távozik a DVTK-tól, melynek kapuját minden tétmérkőzést figyelembe véve összesen 120 alkalommal védte. Ebből 104 volt bajnoki meccs, ezzel Veréb György (287), Károlyi József (185) és Tamás Gyula (143) mögött negyedik a házi örökrangsorban.

Benczés Miklós, a Diósgyőr sportigazgatója a klub hivatalos honlapján elmondta, a Mezőkövesd kivásárolta a szerződéséből a 29 éves játékost, aki a mögöttünk hagyott idényben 13 NB I-es mérkőzésen állt a kapuban, ám a 20. fordulótól kezdődően már egyszer sem kapott lehetőséget az akkori vezetőedzőtől, Zoran Zekictől.

„Büszke vagyok rá, hogy a DVTK labdarúgója lehettem, és hét éven át szolgáltam a klubot. Ez idő alatt sok mindent éltünk át együtt, de én csak a szépre szeretnék emlékezni, mint például az Európa-liga-selejtezőjében aratott győzelmekre, a Nyíregyháza elleni rangadókra, és az FTC elleni sikerekre. (...) Szurkolok, hogy a csapat visszajusson az élvonalba, és ott ismét olyan eredményt érjen el, amelyikre büszke lehet a szurkolótábor és az egész város” – búcsúzott Antal, aki korábban védett nevelőegyesületében, az Újpestben, valamint Kecskeméten és Kaposváron is.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A MEZŐKÖVESD ZSÓRYNÁL
Érkezők: Antal Botond (Diósgyőri VTK), Cseke Benjámin (MTK Budapest), Madarász Márk (Puskás Akadémia, legutóbb Csákvár, kölcsönben)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Jagodics Márk (Budafoki MTE)?, Kotula Máté (Szolnoki MÁV FC)?, Varjas Zoltán (BFC Siófok)?
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek:
Távozók: Eperjesi Gábor (Diósgyőri VTK), Guzmics Richárd (áprilisban szerződést bontottak vele), Szappanos Péter (Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Torvund Alexander (szentlőrinci kölcsön után Csákvár),
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: 

2021.08.03 07:26:39

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

World Soccer: „Az előző idényben vergődő csapat átformálása az új edző, Lakat Károly érdeme.”

2021.08.02 23:58:46

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Babati a legutóbbi négy ZTE–Fehérvár meccsen négy gólt szerzett. Megvan Katona Mátyás és Bárány Donát első NB I-es találata.

2021.08.01 23:10:41

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Most kezdem megérteni, miért lett volna fontos az igazán befolyásos európai élkluboknak, hogy a Szuperliga-sorozat már az idén útjára induljon. Mára ugyanis mulatós szintre süllyedtek az egykoron tekintélyt jelentő nemzetközi kupaviadalok...

2021.08.01 19:24:41

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Paprikás hangulatban ért véget a mérkőzés, a lila-fehérek csak szépíteni tudtak 0–2 után.

2021.08.01 17:25:29

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Többet támadott a Fehérvár, a vezetést is megszerezte, de a jól védekező ZTE nem hagyta magát, és kiegyenlített.