T. J. 2021.07.26 09:05 Frissítve: 2021.07.26 09:41

NB I: Budapestre tart a TSC legértékesebb játékosa

Úgy tűnik, eljött az ideje, hogy a Topolyai Sport Club legértékesebb és egyben legjobb játékosa a szerb Szuperliga után másik bajnokságban is kipróbálja magát. Habár Nenad Lukics iránt több klub is érdeklődött, és a hírek szerint Törökországból is kapott ajánlatot, az észak-bácskai klub csatárja a szerb sajtóértesülések szerint Magyarországot választotta, és a következő idényben a Budapest Honvéd együttesét erősíti majd.

Nenad Lukics (kékben) a Honvéd játékosa lehet (Fotó: fktsc.com)

A Mozzartsport információi szerint nagyon valószínű, hogy Lukics vasárnap utoljára öltötte magára a TSC mezét: a csatár kiosztott két gólpasszt, így oroszlánrészt vállalt a Gornji Milanovac-i Metalac elleni fölényes, 4-1-es győzelemből. A portál írása alapján Lukics már a napokban Budapestre utazhat, és aláírhatja szerződését a tizennégyszeres magyar bajnokkal. Erre utal az is, hogy a Metalac elleni mérkőzésen, amikor lecserélték, több labdarúgót is átölelt, ami a Mozzartsport szerint egyértelműen arra utal, hogy búcsúzott a csapattól, amelynek színeiben 91-szer lépett pályára, s 47 gólt lőtt, valamint 28 gólpasszt adott.

Amennyiben aláír a Budapest Honvédhoz, Lukicsnak ez lesz a második külföldi csapata, ugyanis egyszer már próbálkozott külföldön, ám a bolgár kaland – a plovdivi Lokomotivban – nem a legjobban sikerült, így másfél év után, 2012 júliusában a csatár visszatért Szerbiába, és a belgrádi Radban folytatta pályafutását. A Donji Srem, a szabadkai Szpartak, a Bezsanija, a Radnik, a Zemun és az Indjija után Lukics 2019 januárjában a TSC játékosa lett, és Szilágyi Vladimirrel remek kettőst alkottak, s mindkettőjüknek hatalmas szerepe volt abban, hogy a topolyai csapat kiharcolta a Szuperligába jutást, és az első idényben, újoncként megszerezte a negyedik, európai kupaszereplést érő helyet.

Az információval megkerestük a Honvéd sajtóosztályát, amelytől ezt a választ kaptuk: Átigazolási híreket nem kommentálunk, ha lesz bejelenteni valónk, akkor a honvedfc.hu oldalon tesszük meg.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Nono (José Antonio Delgado Villar, spanyol, Slovan – Szlovákia), Dusan Pantelics (szerb, Radnicski Nis – Szerbia), Szappanos Péter (Mezőkövesd, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:
Talys Oliveira (Talys Alves Pereira Oliveira, brazil, NK Osijek – Horvátország)
Kölcsönből visszatérők: Májer Milán (ETO FC Győr), Tóth-Gábor Kristóf (Kazincbarcika), Kovács Nikolasz (FC Ajka)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: 
Kiszemeltek: Josip Knezevic (horvát, PAFC, szabadon igazolható), Nenad Lukics (szerb, Topolya – Szerbia)
Távozók: Naser Aliji (albán-svájci), Cipf Dominik (BFC Siófok, kölcsön után végleg), Csörgő Viktor (Gyirmót FC Győr), Erdélyi Botond (Szentlőrinc SE), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Horváth András (Budafoki MTE), Djordje Kamber (az NB III-as Bp. Honvéd-MFA II játékos-edzője lett), Kesztyűs Barna (Paksi FC), Kovács Dominik (Gyirmót FC Győr), Lukács Dániel (Kecskeméti TE), Nagy Sándor (ukrajnai), Raul Palmes (román, csíkszeredai kölcsön után Concordia Chiajna – Románia), Soltész Dominik (ajkai kölcsön után Debreceni VSC, kölcsönbe), Szendrei Norbert (Mol Fehérvár FC), Temesvári Attila (ETO-kölcsön után Szeged GA), Eke Uzoma (nigériai-magyar)
Kölcsönbe távozók: Szabó Alex
(Szolnok), Bocskay Bertalan (Topolya – Szerbia), Artur Craciun (moldovai-román, Lokomotiv Plovdiv – Bulgária), László Dávid (Budafoki MTE), Tömösvári Bálint (siófoki kölcsön után Szolnok)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Balogh Norbert

 

2023.03.24 19:21:53

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Van bennem jócskán nosztalgikus szomorúság. Elvégre a Pécs, a Szeged, a Szombathely és a Győr a középmezőnyben álmodozik a szebb jövőről, ám a Nyíregyháza 16. és a Békéscsaba 17. helye a jelenlegi állás szerint csak osztályozót ér, a két kieső előtt végző három csapat ugyanis minősítőt játszik majd a nyártól 18-as mezőnyre csökkenő sorozatért.

2023.03.23 23:32:35

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A döntés legfontosabb üzenete valószínűleg az, hogy a Vasas vezetősége önkritikát gyakorolt. Belátta hibáit az elmúlt évek játékospolitikája, a csapat menedzselése kapcsán, elismerte, hogy az eddig meghozott intézkedések nem vezettek eredményre.

2023.03.20 21:06:37

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ha túlzás is, hogy a lelkével törődni kell, az érzelmeit nem szabad félresöpörni.

2023.03.20 21:03:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Vajon van-e még egy bajnokság az általunk ismert fociuniverzumban, ahol a profi osztályokban olyan vircsafttal kezdődhetnek a félidők, mint nálunk, hogy valaki a pénzéért cserébe elpöccintheti a labdát a kezdőpontról?