NB I: az ETO és az FTC is csábítja a Szerbiába vágyó vb-hős szlovákot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.21. 15:23
null
Kopúnek beírta magát a szlovák futballtörténelembe: ezzel a góllal lőtte tovább csapatát a vb-n (Fotó: Reuters)
A szerb Novoszti információi szerint a magyar bajnok Győri ETO, valamint a Ferencváros is csábítja a Slovan Bratislava középpályását, a tizenhétszeres válogatott, a 2010-es világbajnokságot megjárt Kamil Kopúneket. A játékos elismerte a két klub érdeklődését, de Szerbiába, a Partizanhoz igazolna – és Szlovákiából származó információink szerint is a szerb vonal élvez elsőbbséget.

„A Partizanba akarok igazolni, nagy vágyam lenne a szerb bajnok mezét felvenni. Kaptam ajánlatot a Győrtől és a Ferencvárostól is, valamint kazah és izraeli csapatoktól, de a Partizan elsőbbséget élvez” – idézi a Novoszti Kopúneket.

A szlovák játékos 2006-ban mutatkozott be a nemzeti csapatban, eddig tizenhét mérkőzésen két gólt szerzett – a másodikkal hős lett hazájában, hiszen ezzel biztosította be Szlovákia győzelmét Olaszország ellen, amely északi szomszédaink továbbjutását és az akkori vb-címvédő olaszok kiesését jelentette.

Kopúnek a nagyszombati Spartak neveltje, de légiósként megjárta Oroszországot (Szaturn) és Olaszországot (Bari) is. A Slovan csapatában az utóbbi időben kevés lehetőséget kap, ezért váltana – kihasználva, hogy decemberben lejár a szerződése, így ára is nyomott, és már szabadon tárgyalhat más klubokkal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik