CS. B. 2021.12.16 19:14 Frissítve: 2022.01.03 13:37

NB I: a szurkolók megütötték a csatárt, Fehérvárra szerződhet – sajtóhír

Lengyel sajtóhírek szerint a labdarúgó NB I-ben szereplő Mol Fehérvár szerződtetné a Legia Warszawa azeri csatárát, Mahir Emrelit. Mint beszámoltunk róla, a Wisla Plock vendégeként elszenvedett 1–0-s vereség után a saját szurkolói bántalmazták a varsóiak több játékosát, köztük Emrelit is, aki a frissen szerzett rossz élmények után nem jelent meg a csapat edzésein és a soron következő, Zaglebie Lubin elleni bajnokin (4–0) sem.

 

Mahir Emreli környezetváltásra vágyhat az incidens után (Fotó: AFP)
Mahir Emreli környezetváltásra vágyhat az incidens után (Fotó: AFP)

 

Mivel a Legia címvédő létére rettentően gyengén teljesít a bajnokságban – egy helyre van a kieső zónától –, szurkolói egyre frusztráltabbak, ami a vasárnapi, Wisla Plock elleni vesztes bajnoki után csúcsosodott ki: több huligán megállásra kényszerítette a varsóiak buszát, s több játékost – köztük a Mol Fehérvár kiszemeltjét – bántalmaztak.

„Beszéltünk a játékosokkal, mindenben támogatjuk őket. Nem ideális a helyzet. Jelenleg még tárgyalunk velük a lehetséges alternatívákról, még nem szeretnénk a részletekről beszélni” – mondta a Canal+ kamerái előtt Pawel Tomczyk sportigazgató.

Mahir Emreli két nap pihenőt kapott az esetet követően, ám a Legia.net úgy tudja, a játékosnak környezetváltásra van szüksége. Ebben lehet segítségére a Mol Fehérvár, amely a lengyel híroldal szerint kétmillió eurót sem sajnálna a jelenlegi kiírásban 33 tétmérkőzésen 11 gólig jutó csatárért.

Az azeri válogatott Emreli – aki a Legia előtt az Qarabag kötelékébe tartozott – neve ismerősen csenghet, hiszen betalált a mieink elleni, 2019 júniusában játszott Eb-selejtezőn, igaz a találkozót mi nyertük meg 3–1-re, idegenben.    

2022.01.18 23:32:13

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Józan belátás, végtelen türelem és tudatos közeledés segíthet megbirkózni a történelem súlyos örökségével, és legjobb hitünk ellenére sem lehetünk meggyőződve arról, hogy nemes futballszakmai törekvések átírhatják a sok évszázados társadalmi kódokat.

2022.01.17 21:22:16

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nálam ilyen Aschner Lipót. Jövő héten lesz 150 éve, hogy megszületett, ma hetven esztendeje hunyt el, ám mint a kiemelkedő személyiségek általában, nem csupán a kerek évfordulókon érdemeln(én)ek említést. A minőségre esküdött, ám a földön járt. »Amíg én állok az Újpest élén, addig sportbeli elhatározásokat sohasem fog nálunk anyagi szempont irányítani.«

2022.01.16 22:00:48

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Lehet, míg az Aranycsapat a modern futball origója, addig Deák Bamba a hőskor ideájának utolsó világszínvonalú példázója? Aki a diadal reményének eleven modellje volt Szentlőrincen és az Üllői úton, a közösség daliájaként, s a játék leginkább mámorító pillanatával, a góllal oly sokszor adott örömet, mint rajta kívül senki a világon ily rövid idő alatt.