NB I: a PAFC játékosai normál edzésterhelést kapnak

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.03.17. 15:36
null
Hornyák Zsolt a kényszerszünetben is ellenőrzi játékosai edzésmunkáját (Fotó: Földi Imre)
Hornyák Zsolt, a labdarúgó NB I negyedik helyén álló Puskás Akadémia vezetőedzője a klub honlapjának részletesen beszélt arról, hogy milyen edzésterv alapján tartják formában magukat a csapat játékosai a koronavírus miatt elrendelt rendkívüli bajnoki szünetben.

 

„A cseh és a német mintát követve egyéni edzésprogramot írtunk elő a fiúknak, amelynek betartását folyamatosan ellenőrizzük, s természetesen a telekommunikációs eszközök segítségével napi kapcsolatban vagyunk velük. Meghatároztuk a futásmennyiséget, illetve azt, milyen erőfejlesztő gyakorlatokat végezzenek, azaz normál edzésterhelést kapnak a kényszerszünet alatt” – idézte Hornyák Zsoltot a pfla.hu.

A szakember elmondta, nehéz most a labdarúgásra összpontosítani, mindenkinek fegyelmezetten be kell tartania az előírásokat, hogy a lehető legkisebb mértékben terjedjen el a koronavírus. Ugyanakkor vezetőedzőként nem tud nem gondolni a futballra.

„Maradt még nyolc mérkőzés, továbbra is versenyben vagyunk a dobogós helyekért, leginkább a bronzéremért, úgyhogy azért van elég dolgunk – a stábnak is. Én sem álltam le, keresem az új lehetőségeket és elemzem az eddig történteket, sajnos itthon most van rá elég időm” – mondta a Puskás Akadémia vezetőedzője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik