MTK: Maradok és segítek a visszajutásban – Futács Márkó

CS. A.CS. A.
Vágólapra másolva!
2022.06.07. 08:39
null
Futács Márkó a másodosztályban is marad az MTK-nál (Fotó: Árvai Károly)
A háromszoros válogatott csatár minden jel szerint marad az NB II-es MTK Budapestnél, s megpróbál segíteni az azonnali visszajutásban.

Rossz érzéssel tekintett vissza az előző hónapokra Futács Márkó, az MTK Budapest háromszoros válogatott csatára, igaz, az utolsó négy bajnokira szívesen emlékezett – amikor már nem Márton Gábor, hanem Horváth Dávid irányította az MTK-t, s tíz pontot szerzett az együttes. Igaz, ez is kevésnek bizonyult, a klub kiesett az NB I-ből.

„A téli felkészülés idején eszembe sem jutott, hogy az utolsó meccsen dőlhet el a sorsunk, hittem abban, hogy hamarabb kiharcoljuk az NB I-ben maradást – mondta lapunknak az MTK Budapest 32 esztendős futballistája. – Amikor aláírtam, az utolsó előtti helyen állt az együttes, de a tizedik Újpest csak két ponttal szerzett többet. Jól kezdtünk, ikszeltünk a Mezőkövesddel, nyertünk Felcsúton, majd egy pontot szereztünk a Ferencváros ellen, sőt a Honvédot is megvertük idehaza. Ezután azonban negatív spirálba kerültünk, s két nagy pofonba is beleszaladtunk, előbb Pakson, majd otthon a Mezőkövesdtől is négy nullára kaptunk ki. Horváth Dávid érkezésével új impulzus érte a csapatot, teher és görcs nélkül játszottunk, ekkor persze már benne volt a pakliban, hogy kiesünk. Pozitív légkör alakult ki az öltözőben, meg akartuk mutatni, hogyha a vonal alatt is végzünk, legalább tisztességesen játsszuk le a hátralévő meccseket, futballozzunk a klubért, a szurkolókért, önmagunkért. Taktikailag fegyelmezetten teljesítettünk, s amikor hozzánk került a labda, felszabadultan, mosolyogva támadhattunk. Ezért is lehettünk eredményesek, legyőztük a Zalaegerszeget, a Ferencvárost és a Debrecent, míg a felcsútiakkal ikszeltünk. Nekem is jól ment a játék, hiszen ezen a négy mérkőzésen öt gólt szereztem. Tiszta a lelkiismeretem, az utóbbi napokban is felemelt fejjel közlekedtem a stadion környékén és klubházban is, mindent megtettem a bennmaradásért.”

A feljutásban kulcsszerep hárulhat rá a következő idényben. Az NB II-be kieső kék-fehérek csatára tavaly decemberben írt alá, s még kétéves szerződés köti a klubhoz.

„Minden jel arra utal, hogy maradok és segítek a visszajutásban. Egy percig sem bántam meg, hogy az MTK-hoz írtam alá, igaz, pályafutásom alatt egyszer sem estem ki az élvonalból – egészen mostanáig. Nagy segítség, hogy nem a nulláról kell kezdenünk az építkezést, mert a hajrában látszott, sok fiatalra lehet számítani. Velük és a rutinosabb játékosokkal reális cél a feljutás. A légiósok távoznak, bízom benne, hogy a szakvezetés megfelelően pótolja őket. Biztosan nehéz lesz a másodosztály első két helye egyikén végezni, hiszen a Diósgyőr és a Gyir­mót erős lesz, s a hírek szerint az ETO FC is jelentős terveket szövöget és tudjuk, rendre feltűnik egy-egy meglepetéscsapat is. Beszéltem néhány ismerősömmel, mondták, az NB II-ben nagyon erősnek kell lenni, ezen a téren nekem nincs gondom – remélem, egy év múlva az élvonalra készülhetünk!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik