MTK: költöznek – két hazai meccsre is vidéken kerül sor

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.04. 12:51
A labdarúgó NB I-ben szereplő MTK hivatalos honlapján tudatta, hogy a Budapest Honvéd és a Haladás elleni hazai mérkőzésére nem a Vasas Fáy utcai stadionjában, hanem Dunaújvárosban kerül sor.

Az MTK a Hidegkuti Nándor Stadion építése miatt ebben a szezonban eddig – a Vasassal együtt – az Illovszky Rudolf Stadionban játszotta a hazai mérkőzéseit. Az időjárási körülmények és a magas mérkőzésszám azonban fokozottan igénybe veszi a Vasas pályájának állapotát, ezért az MTK a játékosok érdekében és a szurkolókkal történt egyeztetés után a költözés mellett döntött.

A kék-fehérek az Újpest elleni hazai meccsüket még az Illovszky-stadionban játsszák le, az azt követő két találkozójukra, a Budapest Honvéd és a Haladás elleni összecsapásra már Dunaújvárosban kerül sor.

„A Vasas-stadion pályája, a két csapat bajnoki és kupamérkőzései miatt 2015 augusztusa óta nagyfokú terhelésnek van kitéve. (…) A tavaszi idényben tizennégy mérkőzésből tízet hazai pályán játszunk, míg a Vasas hat alkalommal pályaválasztó az Illovszky Rudolf Stadionban, és ez a mérkőzésszám, a nem mindennapi időjárási körülményekkel rendkívüli módon megviseli a pálya talaját.

Különösen intenzív szakasza a bajnokságnak az előttünk álló hét, amikor négy mérkőzést kellene rendezni az Illovszky Rudolf Stadionban –nyolc nap alatt.

A körülmények miatt, a játékosok érdekében, az MTK Budapest megvizsgálta annak lehetőségét, hogy a hétvégén a Fáy utcában rendezendő MTK Budapest–Újpest FC rangadó után, a soron következő két hazai mérkőzést a dunaújvárosi stadionban játsszuk le.

A klubvezetés minderről egyeztetett aszurkolók képviselőivel” – áll az MTK közleményében.

A kék-fehérek Budapest Honvéd elleni mérkőzését március 9-én (szerda) 18 órától, míg a Haladás elleni találkozót március 12-én (szombat) 15.30-tól rendezik.

Az MTK ingyenes utazási lehetőséget biztosít a drukkerek számára, a részletekről ide kattintva olvashat!

NB I, A 23. FORDULÓ PROGRAMJA
Mérkőzés Játékvezető
Nézőszám
Március 5., szombat
15.30
MTK–Újpest (Tv: M4)
Kassai Viktor
18.00
Ferencváros–DVTK (Tv: M4) Andó-Szabó Sándor
18.00
Videoton–Haladás
Vad II István
18.00Paks–Békéscsaba
Bognár Tamás
18.00DVSC–Puskás Akadémia
Erdős József
18.00Honvéd–Vasas
Karakó Ferenc
A bajnokság állását itt nézheti meg!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik