SZ. R. 2021.06.14 12:42 Frissítve: 2021.06.14 12:55

MTK: albán válogatott védekező középpályást igazolt a csapat

Hivatalos oldalán jelentette be az MTK Budapest, hogy mindenben megállapodott a dán élvonalban szereplő Velje BK futballistájával, Ylber Ramadanival. Az albán válogatott középpályás a kék-fehérek negyedik nyári igazolása.

Ylber Ramadani 2018 óta folyamatosan tagja az albán válogatottnak (Fotó: mtkbudapest.hu)

 

A 25 esztendős játékos Németországban született, de Koszovóban lett profi futballista, ahol tagja volt a korosztályos válogatottaknak, majd az albán Partizanihoz szerződött. Itt aztán a nemzetközi porondra is kilépett csapatával, ráadásul a Ferencváros elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn is pályára lépett. Első idényében az év legjobb fiataljának választották Albániában, majd ezután a dán Velje BK kivásárolta szerződéséből. 2018-ban az albánok felnőttválogatottjában is debütált, amelybe azóta folyamatosan meghívták.

„Ramadani albán és dán klubjaiban, valamint válogatott szinten bizonyította képességeit. Fontos szerepet szánunk neki az MTK-ban is" – mondta Polyák Balázs, a klub sportigazgatója az mtkbudapest.hu-nak.

A dánoknál négy évet töltött el, az MTK-hoz szabadon igazolható játékosként érkezik.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MTK BUDAPESTNÉL
Érkezők: Gheorghe Grozav (román, Diósgyőri VTK), Kocsis Bence (Puskás Akadémia, legutóbb kölcsönben: Csákvár), Kovácsréti Márk (Kisvárda), James Weir (angol, FK Pohronie – Szlovákia), Ylber Ramadani (albán, szabadon igazolhatóként, legutóbbi csapata: BK Velje – Dánia)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Bese Balázs (Budafoki MTE)?, Bidzilya Anton (ukrajnai, Kaposvár)?, Kapronczai Gergely (Szentlőrinc)?, Kovács Máté (Kazincbarcika)?, Nagy Barnabás (Szentlőrinc)?, Szerencsi Miklós (Dorogi FC)?, Törőcsik Péter (Szentlőrinc)?, Zuigeber Ákos (Dorogi FC)?
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Szabó Máté (Budafok)
Távozók: Cseke Benjámin (Mezőkövesd), Kanta József (visszavonult), Pintér Ádám (visszavonult), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: – 
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Varga Roland (al-Ittihad – Arab Emírségek), Zuigeber Ákos (DVTK)

 

2021.08.02 23:58:46

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Babati a legutóbbi négy ZTE–Fehérvár meccsen négy gólt szerzett. Megvan Katona Mátyás és Bárány Donát első NB I-es találata.

2021.08.01 23:10:41

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Most kezdem megérteni, miért lett volna fontos az igazán befolyásos európai élkluboknak, hogy a Szuperliga-sorozat már az idén útjára induljon. Mára ugyanis mulatós szintre süllyedtek az egykoron tekintélyt jelentő nemzetközi kupaviadalok...

2021.08.01 19:24:41

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Paprikás hangulatban ért véget a mérkőzés, a lila-fehérek csak szépíteni tudtak 0–2 után.

2021.08.01 17:25:29

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Többet támadott a Fehérvár, a vezetést is megszerezte, de a jól védekező ZTE nem hagyta magát, és kiegyenlített.

2021.08.01 07:49:02

Labdarúgó NB I BORSOS LÁSZLÓ

„Remélem, hogy lesznek köztük, akik nemzetközi szinten is megállják a helyüket, mint Sallai, Kleinheisler vagy Gyurcsó.”