SZ. R. 2021.06.03 15:45 Frissítve: 2021.06.03 16:07

Mol Fehérvár: cseh válogatott belső védővel erősített a klub – hivatalos

Hivatalos oldalán jelentette be a Mol Fehérvár, hogy szerződtette az FC Köbenhavn cseh válogatott belső védőjét, Michael Lüftnert. A 26 esztendős futballista az elmúlt idényben a Lang Ádámot is foglalkoztató Omonia Nicosiánál szerepelt kölcsönben.

Michael Lüftner az Omonia Nicosiában korábbi székesfehérvári játékosokkal is együtt futballozott (Fotó: Getty Images)

 

„Először is szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy a Vidinél számítanak rám, nem sokat gondolkodtam, hogy aláírjak-e ehhez a remek klubhoz. A körülmények nagyszerűek itt is, úgy, mint korábban Dániában, Csehországban vagy Cipruson, ahol sikerült mindegyik csapatommal bajnoki címet nyerni. Együtt játszottam korábbi Vidi-játékosokkal, Lang Ádámmal, Marko Scsepoviccsal és Vítor Gomessel, az edzőnk pedig Henning Berg volt, aki szintén ismerős Fehérváron. Mindannyiukkal remek volt a kapcsolatom, természetesen velük is beszéltem a Vidiről és csak jót hallottam. Örülök, hogy most már személyesen is megtapasztalhatom mindezeket" – nyilatkozta a molfehervarfc.hu-nak a középhátvéd.

Az együttes sportigazgatója, Kovács Zoltán a klub honlapjának elmondta, hogy szerették volna, ha a szakmai stábnak bővülnek a variációs lehetőségei a belső védő posztján. „Michael nagyon komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, bemutatkozott már a cseh válogatottban is, és minden korábbi klubcsapatában meghatározó játékos volt. Ráadásul három országban nyert bajnoki címet, tudja tehát azt is, hogyan kell győzni."

Michael Lüftner az FC Köbenhavn kötelékébe tartozott, de az elmúlt két idényben az Omonia Nicosiát erősítette kölcsönjátékosként. A ciprusi alakulattal bajnoki címet ünnepelhetett a 2020–2021-es idényben, ősszel pedig az Európa-liga csoportkörében szerepelt a gárdával. Emellett korábban dán együttesével is nyert bajnokságot, valamint Csehországban a Slavia Praha játékosaként ugyancsak örülhetett bajnoki elsőségnek.

A 26 esztendős futballista a cseh válogatottban egyszer léphetett pályára.

2021.09.18 20:43:00

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Hűség, alázat, szorgalom, a csapatérdek mindenek előtt, ezek nem csak üres szavak egy közösség életében.

2021.09.19 09:35:33

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló)

Könnyed győzelmet aratott a Hatvan ellen a Ferencváros, Gavrics, Loncar és Gera Zalán is betalált.

2021.09.19 00:04:48

Labdarúgó NB I PÓR KÁROLY

A magyarok iránt az Eb után sem nőtt a külföldi érdeklődés, viszont egyre több válogatott futballista jön hozzánk, 41.6 százalék a légiósok aránya.

2021.09.18 20:43:00

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nem hibázott, aki a Dávid–Góliát meccseket fix kettesre vette a totóban.