MLSZ: egyelőre az Újpest és a Kisvárda sem kapott licencet

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2022.04.19. 17:01
null
Az Újpest egyelőre nem kapott licencet (Fotó: Árvai Károly)
Az MLSZ elsőfokú licencadó bizottsága közzétette azon klubok listáját, amelyek megkapták az NB I-es, valamint az NB II-es játékengedélyt a 2022–2023-as futballidényre. Az élvonalbeli csapatok közül az Újpest FC és a Kisvárda mindkét listáról hiányzik.

 

NB I-es és UEFA-licencet kapott
Debreceni VSC
ETO FC Győr*
Mol Fehérvár
Ferencvárosi TC
Budapest Honvéd
Mezőkövesd
Paksi FC
Puskás Akadémia
Zalaegerszegi TE

NB I-es licencet kapott
Diósgyőri VTK*
Gyirmót FC Győr
Kecskeméti TE*
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus*
Szombathelyi Haladás*
Vasas FC*

*jelenleg NB II-es

Az MLSZ a közleményében leírta, hogy azon kluboknak, amelyeknek a licenckérelme az április 19-i ülésen nem került jóváhagyásra, van még lehetőségük arra, hogy licencet kapjanak, ugyanis a klublicenc-alapeljárásban meghatározottaknak megfelelően április 20-tól április 29-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Az Elsőfokú Licencadó Bizottság következő ülését várhatóan 2022. május 6-án tartják meg, és azon klubok licenckérelmeiről döntenek, amelyek az első ülésen nem kapták meg az igényelt licencet. Az ülés végeztével az elsőfokú eljárás lezárul, a kluboknak nincs lehetőségük hiánypótlás keretében további dokumentumokat benyújtaniuk.

Az Elsőfokú Licencadó Bizottság döntése ellen a döntés kézhezvételétől számított nyolc napon belül lehet fellebbezést benyújtani.

Az NB II-es licencek teljes listáját ITT tekintheti meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik