MLSZ: nagyon súlyos büntetés a Fradinak, milliókat fizethet a DVSC és a Nyíregyháza is

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2020.10.30. 11:59
null
Nem spóroltak a pirotechnikai eszközökkel az FTC-szurkolók az Újpest elleni derbin (Fotó: Árvai Károly)
A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága október 29-i ülésén súlyos büntetéseket szabott ki a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencvárosra és az Újpest FC-re, az NB II-es Debreceni VSC-re és a Nyíregyháza Spartacusra, valamint az NB III-as Vácra is.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) az október 29-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

NB I
A FEB az FTC–Újpest mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t szurkolóinak rendzavarásaiért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések használata és jelentős mennyiségű pirotechnikai eszközök elműködtetése) és mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért 6 000 000 forint, az Újpestet szurkolóinak rendzavarásaiért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések használata) 200 000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB II
A FEB a Nyíregyháza Spartacus–Debreceni VSC mérkőzéssel kapcsolatban a Nyíregyházát szurkolóinak rendzavarásaiért (megbotránkoztató kifejezések használata és pirotechnikai eszközök elműködtetése) 1 100 000 forint, a DVSC-t szurkolóinak rendzavarásaiért (megbotránkoztató kifejezések használata és pirotechnikai eszközök elműködtetése) 1 000 000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB III
A FEB a Majos–Vác FC mérkőzéssel kapcsolatban a Vácot szurkolóinak rendzavarásaiért (pirotechnikai eszközök elműködtetése) 1 000 000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Magyar Kupa
Faller András
(Bátaszék), Németh Márk (Pécs) és Lipcsei Krisztián (Soroksár) egyaránt egy férfi felnőtt nagypályás Magyar Kupa-mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Két sárga lapos figyelmeztetés utáni, határozat nélküli eltiltás
Ludánszki Bence
(Hódmezővásárhely), Lakatos Kirill Zolta (Tiszafüred) és Molnár János (Dabas-Gyón),Papucsek Barna (Nyíregyháza) szintén egy férfi felnőtt nagypályás Magyar Kupa-mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik