Három gólt szerzett Pakson, és MK-elődöntőbe jutott a Vasas

Vágólapra másolva!
2023.03.01. 19:50
A MOL Magyar Kupa negyeddöntőjében az élvonal sereghajtója, a Vasas a hétvégén Felcsúton parádézó Paks otthonában lépett pályára. A Vasas három gólt is szerzett, és Dombó bravúrjainak is köszönhetően csak kettőt kapott, így 3–2-es győzelemmel jutott be a legjobb négy közé.
A Vasas játékosai örülhettek a lefújás után, csapatuk ott van a legjobb négy között (Fotó: Koncz Márton)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A Vasas játékosai örülhettek a lefújás után, csapatuk ott van a legjobb négy között (Fotó: Koncz Márton) A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

MOL MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
PAKSI FC–VASAS FC 2–3 (1–2)

Paks, 1312 néző. Vezette: Antal Péter (Bornemissza Norbert, Rózsa Dávid)
PAKS: Nagy G. – Szélpál N., Kádár T., Szabó J. – Kovács N. (Skribek, 54.),Papp K., Haraszti (Sajbán Máté, a szünetben), Windecker (Vas, 79.), Bőle (Osváth, 79.) – Hahn (Böde, 54.), Varga B.Vezetőedző: Bognár György
VASAS: Dombó – Hegedűs J., Otigba, Iyinbor (Litauszki, a szünetben) – Szivacski, Sztojka, Hinora, Urblík (Berecz Zs., a szünetben), Silye – Radó (Holender, a szünetben), Balogh N. (Novothny, 62.; Hidi P., 74.).Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerző:
Varga B. (19.), Böde (64.), ill.Silye (3.), Iyinbor (16.), Berecz Zs. (52. – 11-esből)
MESTERMÉRLEG
Bognár György az M4 Sportnak:
– Az első negyedórában bealudtunk, a nulla kettő nagy hátrány, de a játék képe alapján így is megfordíthattuk volna a mérkőzés állását. A játékvezető a tizenegyesek tekintetében sajnos tévedett, ezzel pedig gyakorlatilag továbbjuttatta a Vasast.
Kondás Elemér az M4 Sportnak:
– Nagyszerű kupameccs volt, sok szép góllal. Egységes csapatjátékot mutattunk, amiként a Paks is, ezért még értékesebb az idegenben szerzett három gól. Fegyelmezetten, becsülettel küzdve, nagy nyomás alatt játszottunk.

 

ÖSSZEFOGLALÓ

Nagyszerűen kezdődött a Mol Magyar Kupa-negyeddöntő második szerdai mérkőzése! A Vasas – amelynek fedezetsorában a Puskás Akadémiától érkező, tapasztalt Urblík József és a fiatal Sztojka Dominik is szerepet kapott – nagyon meglepte a tavalyi döntős Paksot.

Éppen csak eltelt két perc, amikor Silye Erik vezetéshez juttatta az angyalföldieket, nem sokkal később pedig szögletet követően Iyinbor Patrik fejese után hullott a tolnaiak kapujába a labda. Sok volt még hátra, így a paksiak megpróbáltak sebességet váltani, és a sokak által a válogatott keretbe javasolt Varga Barnabás okos fejessel szépített. Még mindig csak az első félidőben jártunk, amikor Dombó Dávid óriási védése kellett ahhoz, hogy ne egyenlítsenek a hazaiak – élvezetes, fordulatos, jó iramú mérkőzést láthattak az esti hidegben a szurkolók. A zöld-fehérek próbáltak irányítani, de a Vasas a védelem mögé belőtt labdával zavart tudott okozni. Mivel a Vasas a bajnokságban a kiesés elől menekül, egyesek azt jósolták: inkább a bennmaradásra összpontosít, s nem veszi komolyan a kupasorozatot – nos, a mérkőzés csattanós választ adott a kétkedőknek.

A második félidőt játékvezetői tévedés vezette fel. Balogh Norbert elesett, és – bár nem ért hozzá senki – Antal Péter tizenegyest ítélt. Berecz Zsombor gólra váltotta a büntetőt, így a Paks ismét kétgólos hátrányból eredhetett ellenfele nyomába. Érkezett Böde Dániel, és – csakúgy, mint az előző hétvégén a Puskás Akadémia ellen – itt is azonnal gólt szerzett: 2–3!

Felpörögtek a hazaiak, akik a pálya minden részéről a Vasas tizenhatosán belülre ívelték a labdát, nagy nyomás alatt volt ekkor a piros-kékek kapuja. Aztán a csereként beálló Novothny Somáért aggódtunk, a csatár egy szerencsétlen ütközés után maradt a földön, úgy kellett letámogatni a pályáról. A mérkőzés hajráját Dombó Dávid újabb bravúrja vezette fel, nem túlzás, ez lehetett az aktuális Magyar Kupa-kiírás legizgalmasabb, legélvezetesebb összecsapása.

Dombó nagyszerű védései tartották életben a vendégek reményeit. A rendes játékidő letelte után Böde lövése centikkel kerülte el a kaput – remek mérkőzésen nyert a Vasas. Ebben az évben második tétmérkőzését nyerte meg a Honvéd elleni kupamérkőzés után, és ha a bajnokságban is így tudna teljesíteni, előrébb lenne a tabellán Kondás Elemér csapata.

 

PERCRŐL PERCRE

90+6. perc: VÉGE! Élvezetes mérkőzés végén a Vasas jutott be a Magyar Kupa elődöntőjébe! Köszönjük figyelmüket!

90+5. perc: Böde 17 méterről lőtt kapura, a labda a bal kapufa mellé szállt. Lehetséges, hogy ez volt a Paks utolsó esélye az egyenlítésre.

Ez az ítélet jogos volt...

90+4. perc: Varga lövése után ismét Dombó védett nagyot, majd Szabó esett el a 16-oson belül, de műesésért sárga lap járt a paksinak.

90. perc: Öt perc hosszabbítás következik!

87. perc: Otigba kapott sárgát időhúzásért.

79. perc: Kettőt cserélt a Paks, Windecker helyére Vas, Bőle helyére Osváth állt be.

75. perc: DOMBÓ! Jobb oldali beadást követően Böde csúsztatott Vargához, aki öt méterről kapura fejelt, de Dombó óriási bravúrral hárított.

74. perc: Az imént beállt Novothny erős rúgást kapott a fejére így nem tudta folytatni a játékot, Hidi érkezett a helyére.

67. perc: Jobb oldali szöglet után Szabó fejelte kapura a labdát, Dombó megint nagyot védett.

67. perc: Újabb Dombó-bravúrok!Varga kétszer is próbálta éles helyzetből bevenni a Vasas kapuját, de Dombó mindkét alkalommal nagyokat védett.

64. perc: GÓÓÓÓL! Böde ott folytatta, ahol hétvégén abbahagyta! Böde és Bőle kényszerítője végén, előbbi 11 méterről, jobbal lőtt a bal alsó sarokba. 2–3!

63. perc: Bödelevette Hegedűs mellett a labdát, majd elfutott két védő mellett is és 15 méterről a kapu fölé lőtt.

62. perc: Cserélt a Vasas, Balogh helyére Novothny érkezett.

54. perc: Bognár György gyorsan reagált és kettőt is cserélt. Hanh helyére Böde, Kovács helyére Skribek érkezett.

52. perc: GÓÓÓÓL! Berecz állt a labda mögé és a jobb alsó sarokba lőtte a büntetőt! Nagy érezte az irányt, de védeni nem tudott. 1–3!

A lassítások alapján ez bizony nem büntető, de a kupában nincs VAR...

51. perc: BÜNTETŐ! Balogh esett el Kovács melletta 16-oson belül, Antal rövid habozás után a büntetőpontra mutatott.

48. perc: Varga fejelte vissza a labdát Windeckerhez, aki 17 méterről a kapu fölé lőtt.

A Paksban Haraszti helyére Sajbán állt be, a Vasasnál Iyinbort Litauszki, Radót Holender, Urblíkot pedig Berecz váltotta.

46. perc: Folytatódott a mérkőzés, a szünetben mindkét csapatban történek cserék.

Szélpál (balra) és Radó (jobbra) minden labdáért megharcolt (Fotó: Koncz Márton)
Szélpál (balra) és Radó (jobbra) minden labdáért megharcolt (Fotó: Koncz Márton)

45+1. perc: Vége az első félidőnek! A Vasas két gyors góllal nyitott, de a Paks gyorsan szépíteni tudott és ezt követően is hazai lehetőségeket láthattunk.

45. perc: Egy perc hosszabbítás következik.

41. perc: Hanh Ilyinbor mellett harcolt ki magának lövőhelyzetet, de 14 méteres, lapos lövése nem okozott gondot Dombónak.

36. perc: DOMBÓ-BRAVÚR! Varga fejjel tálalt Hanh elé, a paksi csatár kilenc méterről ballal lőtt kapura, Dombó óriási bravúrral védte a középre tartó labdát.

22. perc: Haraszti 21 méterről lőtt kapura, Dombó védeni tudott.

20. perc: Haraszti az alapvonal közeléből passzolt Hahnoz, aki 9 méterről a kapu mellé lőtt.

Varga fejesét követően Dombó tehetetlen volt (Fotó: Koncz Márton)
Varga fejesét követően Dombó tehetetlen volt (Fotó: Koncz Márton)

19. perc: GÓÓÓÓL! Szépített a Paks! Bőle balról ívelt középre, az érkező Varga pedig 11 méterről a jobb felsőbe fejelt, Dombó már csak beljebb tudta segíteni a labdát.

16. perc: GÓÓÓÓÓL! Silye végezte el a szögletet, Iyinbor hat méterre a kaputól fejelni tudott, Nagy rosszul mozdult ki, a labda pedig a jobb felső sarokba hullott. 0–2!

15. perc: Silye jó ütemben ugratta ki Radót, aki védőit megelőzve betört a 16-oson belülre, de a lövés pillanatában Kádár nagyot mentett és szögletre rúgta a labdát.

Októberben, amikor a Vasas 1–0-ra nyerni tudott a Paks otthonában, akkor Novothny Soma a második percben szerezte a győztes találatot. Eddig hasonlóan alakul ez a találkozó is.

10. perc: Hinora a 16-os bal oldali sarkától tekerte a kapu elé a labdát, azonban az érkező Radó elkésett, így nem tudott a kapuba lőni.

3. perc: GÓÓÓÓÓL! Vezet a Vasas! Hinora az alapvonal közeléből passzolta középre a labdát, az érkező Silye pedig hat méterről a bal alsó sarokba lőtt. 0–1!

A Paks tiszta zöldben, a Vasas tiszta fehérben játszik ma.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a Vasas indította útjára a labdát.

ELŐZMÉNYEK

Kupamérkőzésen legutóbb 2012 novemberében mérkőztek, akkor a Ligakupában a Paks hazai pályán 4–1-s győzelmet aratott.

Az NB I 2022–2023-as idényében két alkalommal mérkőzött már egymással a Paks és a Vasas. Az idény kezdetén Angyalföldön 2–2-es döntetlen, októberben Pakson pedig 1–0-s angyalföldi győzelem született.

Út a negyeddöntőbe:

3. forduló:
Pécsi MFC–Paksi FC 0–1
Balassagyarmati VSE–Vasas FC 1–2

4. forduló:
Balatonfüredi FC–Paksi FC 0–3
Nyíregyháza Spartacus FC–Vasas FC 1–2

5. forduló:
Monor–Paksi FC 1–5
Vasas FC–Budapest Honvéd 2–0

Köszöntjük Önöket! Hamarosan kezdődik a MOL Magyar Kupa harmadik negyeddöntője, melyen a Paks és a Vasas csap össze egymással. Tartsanak velünk!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik