RÓTH ZOLTÁN
2023.02.01 17:49 Frissítve: 2023.02.01 21:37

Osztálykülönbség! A Kövesd könnyedén jutott túl az MTK-n a kupában

A MOL Magyar Kupa első nyolcaddöntőjében az élvonalbeli Mezőkövesd a másodosztály második helyén álló MTK otthonában lépett pályára. A Kövesd a 20. percben szerzett vezetést, majd a második félidő elején eldöntötte a találkozót, és a 2–0-s győzelmével bejutott a legjobb nyolc közé.

Drazsics (9) 20. percben szerzett találatával szerzett vezetést a Mezőkövesd (Fotó: Török Attila)
A GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

 

MOL MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ

MTK BUDAPEST (NB II)–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC 0–2 (0–1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 400
néző. Vezette: Antal Péter (Baghy Csaba, Ring Kevin)
MTK: Rácz G. – Poór, Szépe, Bobál D., Varju – Kovács Mátyás, Kata (Horváth A., 85.), Kocsis G., Zuigeber (Kapronczai G., 74.) – Németh K. (Zsóri, a szünetben), Bognár I. Vezetőedző: Horváth Dávid
MEZŐKÖVESD:
Tordai – Kállai K., Lukic, Pillár, Vajda S. – Ephestion (Filip, 72.), Brtan, Cseri (David Babunszki, 56.) – Molnár G. (Karnyicki, 56.), Bobál G. (Besirovic, a szünetben), Sz. Drazsics. Vezetőedző: Kuttor Attila
Gólszerző:
Sz. Drazsics (20.), Lukic (50.)

ÖSSZEFOGLALÓ

2022. április óta először találkozott tétmérkőzésen egymással az MTK és a Mezőkövesd. Az eddigi utolsó összecsapásukat 4–0-ra megnyerő borsodiak ezúttal is a találkozó esélyesének számítottak, köszönhetően az időközben kialakult osztálykülönbségnek.

Bár Kuttor Attila hét helyen is változtatott a Puskás Akadémia elleni kezdőcsapaton, a vendégek kezdték nagyobb lendülettel a találkozót. Ennek ellenére az első nagy lehetőség a hazaiak előtt adódott, a 14. percben Németh törhetett egy az egyben kapura, de rossz megoldást választott, és 14 méterről a kapu mellé lőtt. Húsz percet kellett arra várni, hogy a kövesdi fölény góllá érjen, Cseri ívelését követően Kállai visszafejelt labdáját Drazsics lőtte négy méterről a jobb alsó sarokba. Gyorsan rendezte sorait a hazai gárda, és időnként hosszú percekig kapuja elé szorította a vendégek, akik azonban rendre veszélyes kontrákat tudtak vezetni. Az első 45 perc végére csak Rácz védéseinek volt köszönhetően, hogy csupán egygólos maradt a kövesdi előny.

A második félidőben hamar lerendezte a nyitott kérdéseket a Mezőkövesd. Az 50. percben Besirovic szögletéből Lukic kapásból a léc alá lőtte a labdát. A folytatásban a vendégek visszaálltak, és hagyták, hogy a hazaiak játszanak mezőnyfölényben. A lelkes kék-fehérek igyekeztek is minél több időt a kövesdi kapu előtt eltölteni, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott, így még a szépítő találat sem jött össze az MTK-nak.

Kétgólos győzelmével a Mezőkövesd ott lesz a MOL Magyar Kupa legjobb nyolc csapata között, lehetséges ellenfeleinek kilétére azonban csak a jövő héten rendezendő további hét mérkőzés után derül fény. 0–2

 

PERCRŐL PERCRE

90+2. perc: VÉGE! A Mezőkövesd jutott tovább elsőként a MOL Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé. 

90. perc: Kettő perc hosszabbítás következik. 

86. perc: Zsóri passza után Stieber 17 méterről lőtte kapu fölé a labdát. 

85. perc: Cserélt az MTK, Horváth érkezett Kata helyére. 

84. perc: Palincsár kapott jó kiugratást, azonban sokáig várt a lövéssel, így a hátulról érkező Kállai tisztázni tudott.  

80. perc: Kapronczai beadását követően a rövid saroknál érkező Palincsár elől kanalazták el a labdát, majd a középen érkező Zsóri lövését Pillár tudta blokkolni. 

74. perc: Cserélt az MTK, Kapronczai érkezett Zuigéber helyére. 

72. perc: Cserélt a Kövesd, Filip érkezett Ephestion helyére. 

72. perc: Stieber éles szögből lőtt kapura egy szabadrúgást, Tordai védeni tudott. 

63. perc: Stieber 21 méterről lőtt kapura, a védőkön megpattanó labdát Tordai védeni tudta. 

61. perc: Ephestion szerzett labdát a jobb szélen, majd betört a 16-oson belülre és cselt követően a jobb alsó sarkot vette célba, de Rácz védeni tudott. 

58. perc: Bognár passza után Stieber a 16-os oldalától ívelte át a hosszúra a labdát, az érkező Zsóri elől azonban Kállai nagy bravúrral menteni tudott. 

57. perc: Kettőt cserélt az MTK is, Varju helyére Palincsár, Kocsis helyére Stieber állt be. 

56. perc: Kettőt cserélt a Kövesd, Molnár helyére Karnyicki, Cseri helyére Babunski érkezett. 

Lukic találata állította be a 2–0-s végeredményt (Fotó: Török Attila)

50. perc: GÓÓÓÓL! Besirovic jobb oldali szögletét követően Lukic 11 méterről, kapásból lőtte a labdát a jobb felső sarokba. 0–2! 

A szünetben mindkét csapat cserélt. Az MTK-nál Németh helyére Zsóri érkezett, a Kövesdnél Bobál helyére Besirovic állt be. 

46. perc: Folytatódott a mérkőzés! 

Kovács Mátyás (labdával) szoros őrizetet kapott a mezőkövesdi védőktől (Fotó: Török Attila)

45. perc: Hosszabbítás nélkül ért véget az első félidő, Drazics 20. percben szerzett találatával előnyben a Kövesd a félidőben. 

43. perc: Bobál passza után Bognár vezette egy kicsit a labdát, majd 22 méterről a kapu fölé lőtt. 

42. perc: Jobb oldali kövesdi akció végén Drazics csúsztatta meg középen a labdát, az érkező Vajda azonban kapásból, csúnyán a kapu fölé lőtt. 

39. perc: Molnár ezúttal az alapvonal közeléből végzett el szabadrúgást, a kövesdi játékos ezúttal is a kaput célozta, de léc alá tartó lövését Rácz védeni tudta. 

33. perc: Molnár végzett el szabadrúgást a 16-os jobb oldali sarkának közeléből, a kapura tekert labdát Rácz öklözte ki a mezőnybe. 

Az utóbbi percekben az MTK átvette a játék irányítását, de nagy helyzetet még nem tudtak kialakítani a hazaiak. 

20. perc: GÓÓÓÓÓL! Vezet a Mezőkövesd! Cseri ívelt át a hosszú oldalra, az érkező Kállai visszafejelte középre a labdát, Drazics pedig négy méterről, jobbal a jobb alsó sarokba lőtt. 0–1!

14. perc: Poór passza után Bognár elegáns mozdulattal ugratta ki a jó ütemben beinduló Némethet, aki egy az egyben törhetett kapura, de 14 méterről csúnyán a kapu mellé lőtt. 

13. perc: Cseri jobb oldali szögletét követően a hosszún érkező Drazics elé került a labda, de kiszorított helyzetből leadott lövését Rácz bravúrral védeni tudta. 

13. perc: Egy kapu előtti kavarodás után Ephestion egy csellel becsapta védőjét, de lövését Bobál blokkolni tudta. 

8. perc: Cseri szöglete után a kapu előtt pattogó labda Lukic elé került, a védő léc alá tartó lövését Rácz tornázta a kapu fölé.

7. perc: Vajda emelte a bal szélről középre a labdát, Ephestion kapura tartó lövését Szépe blokkolta a kapu előtt. 

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, az MTK indította útjára a labdát. 

A két csapat tétmérkőzésen eddig 16 alkalommal mérkőzött egymással. A mérleg hét MTK-győzelem és hat Kövesd-győzelem mellett három döntetlen. A két csapat utolsó tétmérkőzését az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 4–0-ra nyerte a Mezőkövesd 2022 áprilisában.

2016 után ismét az MTK csapatát erősíti Khaly Thiam, akinek az érkezését tegnap jelentette be a fővárosi gárda. A szenegáli játékos korábban két esztendőn keresztül erősítette a kék-fehéreket. 

Kuttor Attila, a Mezőkövesd vezetőedzője összesen hét játékost cserélt le a hétvégi, Puskás Akadémia elleni győztes bajnokin pályára lépő kezdőhöz képest. Az MTK elleni kezdőcsapatból mindössze Kállai Kevin, Molnár Gábor, Cseri Tamás és Sztefan Drazics volt ott vasárnap is a kezdő sípszó pillanatában a pályán. 

Mindkét csapat győzelemmel rajtolt a bajnokság tavaszi idényében, az NB II-ben az MTK 2–0-ra győzte le a Szentlőrincet, az élvonalban a Mezőkövesd a Felcsút ellen diadalmaskodott a hétvégén (1–0). 

Mindkét csapat a főtábla harmadik fordulójában kapcsolódott be a MOL Magyar Kupa küzdelmeibe, és két sikerrel megvívott mérkőzést követően jutottak be a nyolcaddöntőbe. Az MTK a XV. Kerületi Issimo SE-t 8–0-ra, a Felsőzsolcát 6–0-ra verte, a Mezőkövesd Szekszárdon (3–0) és Nyergesújfalun (4–1) aratott győzelmet.

Köszöntjük olvasóinkat! Hamarosan elkezdődnek a küzdelmek a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, az első összecsapáson az MTK a Mezőkövesdet fogadja. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el.

2023.03.24 19:21:53

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Van bennem jócskán nosztalgikus szomorúság. Elvégre a Pécs, a Szeged, a Szombathely és a Győr a középmezőnyben álmodozik a szebb jövőről, ám a Nyíregyháza 16. és a Békéscsaba 17. helye a jelenlegi állás szerint csak osztályozót ér, a két kieső előtt végző három csapat ugyanis minősítőt játszik majd a nyártól 18-as mezőnyre csökkenő sorozatért.

2023.03.23 23:32:35

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A döntés legfontosabb üzenete valószínűleg az, hogy a Vasas vezetősége önkritikát gyakorolt. Belátta hibáit az elmúlt évek játékospolitikája, a csapat menedzselése kapcsán, elismerte, hogy az eddig meghozott intézkedések nem vezettek eredményre.

2023.03.20 21:06:37

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ha túlzás is, hogy a lelkével törődni kell, az érzelmeit nem szabad félresöpörni.

2023.03.20 21:03:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Vajon van-e még egy bajnokság az általunk ismert fociuniverzumban, ahol a profi osztályokban olyan vircsafttal kezdődhetnek a félidők, mint nálunk, hogy valaki a pénzéért cserébe elpöccintheti a labdát a kezdőpontról?

2023.03.19 19:36:31

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Újabb vereségével a Ferencváros közel tizenkét éve nem látott rossz sorozatot épített fel.