MK: „A döntő még odébb van, elsőként az Újpesten kell túljutni”

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2021.03.09. 07:39
null
Cseri Tamás szeret futballozni, neki az Újpest elleni meccs élmény lesz (Fotó: Dömötör Csaba)
A Mezőkövesd Zsóry csapatkapitánya, Cseri Tamás több szép emléket őriz az Újpest FC elleni párharcokból, reméli, kedden újabb kerül be közéjük.

 

Akár azt is mondhatnánk, nem változott semmi, hiszen a Mezőkövesd Zsóry FC éppúgy ott van a Magyar Kupa negyeddöntőjében, mint egy évvel ezelőtt is, ugyanakkor markáns különbséget jelent, míg tavaly két mérkőzésen kellett kiharcolnia a továbbjutást, a mostani kiírásban egyetlen meccs dönt erről. A tavalyi sorozatban az akkor még Kuttor Attila által edzett Mezőkövesd sikerrel vette a Puskás Akadémia jelentette akadályt (előbb Felcsúton nyert 1–0-ra, majd hazai pályán 1–1-et játszott riválisával), nagy kérdés, mire lesz képes kedden az Újpest FC ellen a Szusza Ferenc Stadionban. Az biztos, hogy a kövesdi labdarúgók kellő önbizalommal léphetnek pályára, hiszen remek formában vannak, a bajnokságban 12 mérkőzésből álló veretlenségi sorozatot építettek, ugyanakkor Cseri Tamásék is tudják, a tavaszt „dadogósan” kezdő ellenfél is egyre inkább magára talál, nem véletlenül távolodik a kiesőzónától. S ez még akkor is igaz, ha az Újpest a hétvégi fordulóban 2–1-es vereséget szenvedett a Puskás Akadémia otthonában.

„Örülünk, hogy sűrű a program, mert ez azt jelenti, versenyben vagyunk még a Magyar Kupában is… – mondta a hétfői gyakorlás előtt a kövesdiek csapatkapitánya, Cseri Tamás.–  Csakúgy, mint tavaly, szeretnénk a sorozatnak ebből a szakaszából továbblépni, de nyilván az Újpest is ott akar lenni a következő körben. Hogy az egymeccses vagy az oda-visszavágós rendszer a szimpatikusabb nekem? Mindkettőnek van előnye és hátránya is. Egy mérkőzésen bármi megtörténhet, a rosszabb passzban lévő csapat is továbbjuthat, ugyanakkor futballozni mindenki szeret, már csak ezért sincs bajom azzal, ha két találkozó dönt. Sajnos a szurkolók továbbra is hiányoznak, a távollétükben azért nem ugyanazt jelenti a hazai pálya. A bajnokságban hétről hétre látjuk, senki sem mehet biztosra, kicsi a csapatok közötti különbség. Tisztességesen, a lehető legalaposabban felkészülünk az Újpestből, és ha mindenki száz százalékot nyújt, lesz esélyünk a négy közé kerülésre.”

JUNIOR TALLO PÁLYÁRA LÉPHET

Junior Tallót, az Újpest FC játékosátfebruár 12-én, a DVTK elleni bajnokin (1–0-s újpesti vezetésnél) edzője le akarta cserélni a 91. percben, ám a csatár túlzottan lassan hagyta el a játékteret, sárga lapot kapott időhúzásért, és mert volt már ilyen büntetése, a játékvezető kiállította. A futballistát az MLSZ fegyelmi bizottsága öt bajnokiról tiltotta el a magánszáma miatt (vonakodott elhagyni a pályát, a lefújás után pedig számon akarta kérni a bírót), vagyis a Magyar Kupában nincs akadálya a játékának.Az előző kupafordulóban (február 24-én), a Puskás Akadémia elleni mérkőzésen játszott és gólt szerzett – az Újpest 2–1-re győzött Felcsúton.

A két együttes legutóbb január 30-án, a bajnokságban Mezőkövesden találkozott egymással (akkor már Michael Oenning irányította a lila-fehéreket), s bár az Újpest kétgólos hátrányból egyenlített, Cseri Tamás tizenegyesből szerzett gólja után 3–2-es hazai győzelem született. A kétszeres válogatott középpályásban élénken él, tavaly mennyire közel került ahhoz, hogy magasba emelje a Magyar Kupát (csapatával 2–1-re elveszítette a Budapest Honvéd elleni finálét), és motiválja, hogy erre újból lehetősége legyen.

„A mester, Pintér Attila is mondta, kevés olyan játékos van a keretünkben, aki volt már dobogós a bajnokságban, esetleg kupát nyert a csapatával, éppen ezért minden lehetőséget próbáljunk megragadni, ami adódik – folytatta Cseri Tamás. –  Három lépést kellene még megtennünk, motivál bennünket a végső győzelem, de azzal is tisztában vagyunk, a döntő még odébb van, elsőként az Újpesten kell túljutni. Több jó emlékem is van a lila-fehérek elleni párharcokból, abban bízom, kedd este újabb kerül be közéjük!”

MOL MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Március 9., kedd
17.30:
Újpest FC–Mezőkövesd Zsóry FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Március 10., szerda
14.30:
Mol Fehérvár–Budafoki MTE (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
15.00: Kisvárda Master Good–Zalaegerszegi TE FC – élőben az NSO-n!
17.30: Debreceni VSC (NB II)–MTK Budapest (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik