MTI/B. D. K. 2021.01.12 12:35 Frissítve: 2021.01.13 11:48

Magyar Kupa: új honlapot indított a Mol, a sorozat névadó szponzora

A labdarúgó Magyar Kupa névadó szponzora, a Mol új honlapot indított, amely a sorozat kulisszatitkaival és legfrissebb híreivel foglalkozik.

Az eddigieknél több tartalommal várják az olvasókat (Fotó: Dömötör Csaba)

 

A molkupa.hu internetes oldalról – a keddi tájékoztatás szerint – a szurkolók mindenről értesülhetnek, ami a tévéből kimarad: a legfrissebb hírek mellett a csapatok, játékosok, valamint az együttesekhez kötődő drukkerek bemutatása mellett interjúk, videós tartalmak és számos érdekes sporttörténet is helyet kap.

A honlap a Magyar Kupa 111 éves történelmét egyedülálló módon, évtizedekre bontva dolgozza fel. De nemcsak színes visszatekintések jellemzik majd az oldalt, hanem az „út a Puskásba" című rovatban a februárban folytatódó sorozat eddigi mérkőzései is megelevenednek.

„Nagyon erős szemléletváltás figyelhető meg a magyar fociban az elmúlt években, mi ezt szeretnénk tovább erősíteni. Igazán jó helyzetben vagyunk, hiszen a Mol és az MLSZ nagyon jó csapatot alkot. Emellett külön öröm nekünk, hogy ezzel a weboldallal azoknak a kisebb csapatoknak is megjelenést tudunk biztosítani, amelyek erőn felül teljesítenek és érnek el sikereket a Mol Magyar Kupában" – mondta Pantl Péter, a MOL kommunikációs igazgatója.

„A futball mindannyiunké, a kupa a bajnoki osztálytól vagy a földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül mindenkinek lehetőséget ad, hogy megmutassa magát ország-világ előtt egy rangos sorozatban. A főtámogatóval közös célunk, hogy a kupafordulók igazi örömünnepé váljanak az ország minden régiójában, ahol egy-egy meccsen bármi megtörténhet, akár többosztálynyi különbség is eltüntethető. A most elindított oldal is abban segít, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz a szurkolók és játékosok, emelve a sorozat presztízsét, értékét, népszerűségét" – fogalmazott Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó-szövetség szóvivője.

A Mol Magyar Kupa február 10-én a 8. fordulóval, a legjobb 32 csapat összecsapásaival folytatódik. A nyolcaddöntőbe jutásért 12 NB I-es, 13 NB II-es, öt NB III-as és két megyei I. osztályú együttes lép majd pályára. A Mol a nemzeti kupasorozat alapértékeihez hűen, az esélyegyenlőség elve mentén minden klubnak felületet biztosít. Eddig 36 csapat jutott el a döntőig, közülük 18 klub hódította el a trófeát.

2021.04.10 13:46:58

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

A kiesés elől menekülő vendégek a 83. percben emberelőnybe kerültek, de ezt sem sikerült gólra váltani.

2021.04.09 19:23:52

Labdarúgó NB I DOROS LÁSZLÓ (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Pintér Attila csapata odahaza szenvedett vereséget, pedig sokáig emberelőnyben futballozhatott.

2021.04.05 07:40:01

Labdarúgó NB I MOHAY GÁBOR

A korábban szellemes nyilatkozatairól is ismert edző a háttérből követi a magyar futballt.