Nehezen ment tovább a Honvéd és az Újpest, öt NB I-es csapat is elbúcsúzott

P. Gy., K. T. I., R. Z.P. Gy., K. T. I., R. Z.
Vágólapra másolva!
2021.10.27. 13:20
null
Az NB I-es listavezető Kisvárda (pirosban) a kupában is meggyőző teljesítménnyel rukkolt elő (Fotó: Kisvárda)
Tizenhárom mérkőzést rendeztek szerdán a labdarúgó Magyar Kupában, a tét a 16 közé jutás volt. A Ferencváros hétgólos győzelmet aratott Tökölön, a címvédő Újpest Beridze duplájának köszönhetően jutott tovább a Budafok ellen. Több első osztályú csapat számára viszont a végállomást jelentette a mai forduló: MTK az első osztályú listavezető Kisvárda otthonában, a Puskás Akadémia Győrben, a Debrecen Kecskeméten, a Mezőkövesd Szegeden, a Zete pedig otthon a Honvéd ellen vérzett el.

 

A rekordgyőztes Ferencvárosi TC 7–0-ra nyert a Pest megyei I. osztályban érdekelt VSK Tököl vendégeként. A másik versenyben lévő, megyei osztályban szereplő csapat is búcsúzott a Magyar Kupától: a Csongrád-Csanád megyei Szegedi VSE-t a Ceglédi VSE ejtette ki 2–0-s győzelemmel.

Az NB II-es Vasas 1–0-s győzelmet aratott az NB III Keleti csoportjában kilencedik helyen álló Jászberény felett idegenben. A fővárosi együttes gólját az MTK-val 2012-ben döntőt játszó Balajti Ádám szerezte, akinek ez volt az első találata a 2021–2022-es idényben. Az angyalföldiek vezetőedzőjük, Kuttor Attila és első számú segítője, Tóth Mihály nélkül érkeztek a találkozóra, mindketten betegség miatt voltak kénytelenek távol maradni a találkozótól. Helyettük Desits Szilárd dirigálta piros-kékeket a kispadról.

A másodosztályú Békéscsaba szűk fél óra alatt három gólt szerzett az NB III-as ESMTK ellen, ám a budapesti gárda a második félidőre egygólosra csökkentette hátrányát. Az Előre a hajrában eldöntötte a találkozót, így bejutott a legjobb 16 közé.

Hosszabbítás döntött a két harmadosztályú csapat, a Nagykanizsa és a Tatabánya összecsapásán. A hazaiak a 101. percben szerzett gólkukkal jutottak tovább.

A legjobb 32 között búcsúzott a Magyar Kupa küzdelmeitől a Puskás Akadémia. A felcsúti együttest a másodosztályú ETO FC Győr fektette két vállra a második félidő legelején szerzett Vernes-találattal. A PAFC sorsát Nunes 57. percben történt kiállítása döntően befolyásolta.

A 17 órakor kezdődő másik mérkőzésen nem borult a papírforma, a Kisvárda magabiztos győzelmet ért el a bajnokságban mindössze 9. helyen álló MTK Budapest ellen (4–1).

Giorgi Beridze volt az Újpest nyerőembere az NB II-ben szereplő Budafok otthonában. A Magyar Kupa címvédője a grúz légiós duplájával harcolta ki a továbbjutást a legjobb 16 közé. Beridze második gólja a hajrában született, miután jó 30 percen át úgy tűnt, Szalai Dániel találata minimum hosszabbítást ér majd a hazaiak számára.

A 18 órakor kezdődött MK-meccsek közül az Újpesté mellett csak a Csákvár és a Pécsi MFC összecsapása ért még véget 90 perc után: a házigazda 2–0-ra győzött.

Az élvonalbeli csapatok közül a Debrecen sem lesz ott a legjobb 16 csapat között, miután 2–1-re alulmaradt a másodosztályú Kecskemét otthonában. A vendégek a 83. percben Németh Krisztián találatával szereztek vezetést, ám a KTE-nek a hosszabbítás pillanataiban volt erre válasza, majd a kétszer tizenöt perces ráadásban a meccset is sikerült megfordítania.

A másodosztályban élen álló Haladás tizenegyesekkel maradt alul a Gyirmóttal szemben, míg a Szeged-Csanád GA nagy skalpot begyűjtve – szintén 11-esekkel – legyűrte a Mezőkövesdet.

A Honvédot régi ismerősként köszöntötték Zalaegerszegen – már ami a csapatok közös kupamúltját illeti: A két NB I-es együttes összecsapása ezúttal is hosszabbításba torkollott, ám míg februárban a legjobb nyolc között a ZTE nyert, addig az új kiírásban a Budapest Honvéd jutott a legjobb tizenhat közé, köszönhetően Nono 109. percben szerzett góljának.

MOL MAGYAR KUPA
4. FORDULÓ, A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT

VSK TÖKÖL (megyei I.)–FERENCVÁROSI TC 0–7 (0–6) TOVÁBBI RÉSZLETEK ITT!
Tököl, 2500
néző. Vezette: Nazsa Tamás (Horváth Zoltán, Medovarszki János)
TÖKÖL:
Szabó Zs. (Koman, 52.) – Pap B., Bödő, Árkocsevics, Kulcsár O. (Sipos, 80.) – Csajági (Pray, 52.), Bányai, Barizs, Galambos (Marlyn) – Nagy-Jáger (Fazekas, 68.), Kulcsár R. Vezetőedző: Mészáros Attila
FERENCVÁROS:
Bogdán – Somália, Kovacsevics (Szánthó, a szünetben), S. Mmaee, Cabraja – Besic (Csontos, a szünetben), Loncar – Zubkov (Gavric, a szünetben), Zachariassen, Marin (Vécsei, 62.) – Uzuni (Mak 62.). Vezetőedző: Peter Stöger
Gólszerző:
Zubkov (12., 42.), Uzuni (15., 19. – mindkettőt 11-esből), Zachariassen (26., 45.), Mak (83.)
MESTERMÉRLEG
Mészáros Attila:
– Kicsit izgultam a mérkőzés előtt, reméltem, hogy helytáll a csapat, s a játékosaim élvezik a futballt. Az első félidőben aztán megijedtem, a Ferencváros nagyon elkapta a fonalat. A szünetben elmondtam, jobban kell figyelni a védekezésre, szűkíteni kell a területet, s a második félidőben csak egy gólt kaptunk. Sajnos mostanában sok meccsünket elvesztettük, a kupaszereplés kicsit rányomta a bélyegét a bajnokságra, annyira várták már a srácok a Fradi elleni összecsapást, úgyhogy mostantól a bajnokságra összpontosíthatunk. Remek, hogy ilyen sok néző előtt játszhattak a srácok, hatalmas élmény volt!
Peter Stöger: – Kapott gól nélkül akartuk zárni a meccset, s minél több gólt szerezni, mindkettő sikerült. A pálya állapota nem volt tökéletes, nehéz volt közönségszórakoztató játékkal kirukkolni, de igyekeztünk, s elértük a célt. Az első félidő remek volt, a másodikban hiányzott az átütőerő a csapatból. Néhány labdarúgómnak, mint például az első ferencvárosi góljait szerző Kristoffer Zachariassennek különösen fontos, hogy sikerélményben volt része. Egyébként imádom ezeknek a kupamérkőzéseknek a hangulatát. Ez a párharc is rávilágított, milyen szerepet tölt be a Ferencváros a magyar futballban, rengeteg embert megmozgatott a vendégszereplésünk. Beszélhetünk arról, mennyi magyar volt a kezdőben, és megértem, ha valaki nem elégedett a jelenlegi helyzettel, de ne feledjük, nincs tizenöt magyar futballista a keretben, ráadásul Botka Endre, Sigér Dávid és Dibusz Dénes sem volt bevethető állapotban, Vécsei Bálint viszont válogatott formában van. Aki nem játszik, annak többet kell mutatnia, bizonyítania kell.

JÁSZBERÉNYI FC–VASAS 0–1 (0–1)
Jászberény
, Városi Stadion, 600 néző. Vezette: Takács János (Punyi Gyula, Márkus Péter)
JÁSZBERÉNY: Bonica – László, Tóth O., Aranyos, Koppermann (Polák, 69.) – Erdős, Palcsó – Sárossy, Asztalos (Micskó, 78.) Nagy Sz. (Borics, 78.) – Szanku (Muhari, 69.). Vezetőedző: Németh Gyula
VASAS: Uram – Rétyi (Szilágyi Sz., 69.), Szilágyi Z., Otigba, Terbe – Pátkai (Berecz, a szünetben), Hidi M (Márkvárt, 83.), Sztojka – Szatmári L. (Szivacski, a szünetben), Bobál, Balajti (Pekár, 83.). Megbízott edző: Desits Szilárd
Gólszerző: Balajti (38.)

KISVÁRDA MASTER GOOD–MTK BUDAPEST 4–1 (3–0)
Kisvárda
, 1100 néző. Vezette: Rúsz Márton (Szert Balázs, Berényi Ákos)
KISVÁRDA: Odincov – Hej, Kravcsenko, Rubus, Leoni – Melnik, Karabeljov (Ötvös, 56.) – Asani (Gosztonyi, 68.), Zlicsics, Camaj (Czérna, 56.) – Mesanovic (Nagy M. K., 68.). Vezetőedző: Joao Janeiro
MTK BUDAPEST: Somodi – Godwords, Markovic, Ferreira (Varju, a szünetben), Nagy B. – Mezei Sz., Weir (Ramadani, a szünetben) – Kocsis B. (Drljo, 63.), Kata, Vancsa Z. (Miknyóczki, 83.) – Haraszti. Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz
Gólszerző: Camaj (17., 33.), Asani (44.), Zlicsics (53.), ill. Kocsis B. (62.)
MESTERMÉRLEG
Joao Janeiro:
– Hat-hét helyen is változtattunk azon a csapaton, amely a bajnokságban általában szerepet kap. A helyettesek jól teljesítettek, így tovább erősödött a csapaton belüli versenyhelyzet. Szép gólokat szereztünk, jó meccset játszottunk, boldog vagyok, hogy továbbjutottunk, és amiatt is, hogy ezekkel a játékosokkal dolgozhatok együtt.
Teodoru Vaszilisz: – Az MTK-nál hagyomány a kupameccseken a fiatal játékosainknak is kellő játékpercet adunk, ennek megfelelően hárman is debütáltak a felnőttcsapatban. Az első félidőben a Kisvárda pontrúgások után kétgólos vezetésre tett szert, ami meghatározta az egész mérkőzést. Utána szép lassan magunkhoz tértünk, így a meccs végére már rendben volt a játékunk.

ETO FC GYŐR–PUSKÁS AKADÉMIA FC 1–0 (0–0)
Győr, ETO Park, 650 néző, Vezette: Szigetvári Márk (Buzás Balázs, Varga Gábor)
ETO: Fadgyas – Kiss M., Bagi (A. Pereira 63.), Csonka B., Vincze Á. – Sipőcz (Fodor F. 51.), Tuboly, Toma, Berki (Szimcsó 69.) – Vernes (Vitális 69.), Farkas B. (Bacsa 63.). Vezetőedző: Klausz László
PUSKÁS AKADÉMIA: Markek – Csirmaz, Joao Nunes, Spandler, Nagy Zs. – Favorov (Bakti 66.) – Slagveer (Baluta, a szünetben), Plsek, Corbu (Kozák, a szünetben), Komáromi (Deutsch L. a szünetben) – Puljic (Van Nief 66.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt
Gólszerző: Vernes (47.)
Kiállítva: Joao Nunes (56.)
MESTERMÉRLEG
Klausz László: –
Jó formában lévő csapatot tudtunk legyőzni, de ebből nem szabad messzemenő következtetést levonni. Ahogy az NB II-ben a miénket szokták, úgy most mi az NB I-es gárda játékát rontottuk el. Ezúttal működött a csapategység, erre van szükség a bajnokságban is.
Hornyák Zsolt: – Sajnálom a kiesést, mert küzdöttünk végig, az akarással nem volt baj, de hiányzott az a nyugalom, amellyel meg lehetett volna bontani a jól védekező hazaiakat. Türelmetlenek voltunk, a legrosszabbkor kaptuk a gólt, a kiállítás után is fölényben voltunk, csak egy gólszerzésre képes játékos hiányzott a csapatból.

BUDAFOKI MTE–ÚJPEST FC 1–2 (0–0)
Budafok
, Promontor utcai stadion, 1400 néző. Vezette: Barna Gábor (Kiss Balázs, Vörös Dániel)
BUDAFOK: Bese B. – Fekete M. (Szalai D., 55.), Horgosi, Fótyik (Jagodics M., a szünetben), Margitics (Kalmár O., 69.) – Soltész I., Nándori – Szabó M., Zuigeber (Adorján, a szünetben), Papp M. (Ihrig-Farkas, 83.) – Kovács D. Vezetőedző: Csizmadia Csaba
ÚJPEST: Banai – Kastrati, Kutrumbisz, Diaby (Stieber Z., 65.) – Csongvai, Mitrovics (Szakály P., 90+1.), Mack (Bjelos, 90+2.), Katona M. (Pauljevics, 65.), Antonov – Beridze, Kone (Viana, 65.) Vezetőedző: Michael Oenning
Gólszerző: Szalai D. (64.), ill. Beridze (46., 88. – az elsőt tizenegyesből)
MESTERMÉRLEG     
Csizmadia Csaba:  –
Taktikailag és fegyelmezettségben nem látszott az osztálykülönbség a két csapat között. Döntetlennél megnyerhettük volna a mérkőzést, de a helyzeteket ki kell használni, különben az ellenfél megbüntet a hibáinkért. A jövőre nézve biztató a csapat játéka.
Michael Oenning: – Örülök a továbbjutásnak, az apró különbségek ezúttal a javunkra döntöttek. Korábban és most sem szereztünk annyi gólt, mint amennyi helyzetet kialakítottunk. Pozitívum Giorgi Beridze két gólja.

SZEGED-CSANÁD GA–MEZŐKÖVESD 1–1 (1–1, 1–1, 1–1) – 11-esekkel 3–1
Szeged, 1000
néző. Vezette: Antal Péter (Bornemissza Norbert, Belicza Bence Péter)
SZEGED: Takács J. – Ódor, Vári, Tóth G., Bitó – Farkas A. – Gréczi (Simon Á., 91.), Dobos Á. (Kővári, 65.), Gajdos (Kovács M., 65.), Kóródi (Horváth K., 91.) – Germán (Haruna, 65.). Vezetőedző: Dragan Vukmir
MEZŐKÖVESD: Antal B. (Tordai, 24.) – Farkas D., Pillár, Baki (Derekas, 118.), Hector – Madarász (Kocsis G., 75.), Chrien (Cseri, 56.) – Vojtus (Cseke, 56.), Calcan (Jurina, 56.), Nagy D. – Drazics. Vezetőedző: Supka Attila
Gólszerző: Calcan (0–1) a 14., Tóth G. (1–1) a 31. percben
MESTERMÉRLEG
Dragan Vukmir:
– A hosszabbításban is volt ziccerünk, és tudtam, ha eljutunk a tizenegyesekig, nyerhetünk. Meglátjuk a sorsolás eredményét, és reálisan tűzzük ki az újabb célunkat.
Supka Attila: – Az egy az egy elleni párharcokat nem tudtuk megnyerni, a szegedi gólnál pedig elkövettünk egy hatalmas hibát. A tizenegyeseket nem rúgtuk jól, l, de az egész meccsre jellemző volt, hogy fásultan, fáradtan játszott a csapat.

SZOMBATHELYI HALADÁS–GYIRMÓT FC GYŐR 0–0 – 11-esekkel 2–3
Szombathely 1310
néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Szalai Balázs, Kovács Gábor)
SZOMBATHELY: Verpec – Tóth D.,Romic, Devecseri (Németh Milán, 95.), Debreczeni – Kállai Z. (Szíjjártó, 63.), Holdampf, Szekér, Horváth R. (Doncsecz, 52.) – Monori, Délczeg (Hegedűs M., 28.) Vezetőedző: Németh Szabolcs
GYIRMÓT: Rusák – Major (Szegi, 105.), Karacs, Széles, Zeke – Hasani, Csonka, Vagyicska (Hajdú Á., a szünetben), Radics (Nagy P., 85.) – Lencse (Simon A., 67.), Medgyes Z. (Mayer Á., 97.) Vezetőedző: Csertői Aurél
MESTERMÉRLEG
Németh Szabolcs:
– Büszke vagyok a csapatra, mert becsülettel helyt állt. Csúsztak-másztak a játékosok, és mindent elkövettek a továbbjutás érdekében, de sajnos nem sikerült...
Csertői Aurél: – Az első játékrészben kiegyenlített küzdelem folyt. A másodikban mi irányítottuk a játékot, de a játékunkat nem tudtuk jól befejezni.

KECSKEMÉTI TE–DEBRECENI VSC 2–1 (0–0, 1–1, 1–1) – hosszabbítás után
Kecskemét, 2000
néző. Vezette: Oláh Gábor (Tóth Vencel II., Sinkovicz Dániel)
KTE HUFBAU: Kersák – Madarász (Vágó, 88.), Gál (Szalai G., 104.), Belényesi, Szabó A., Hadaró (Grünvald, 89.) – Marsa (Szalai J., 88.), Bartha, Szuhodovszki (Tóth D., 80.) – Lukács D., Puskás Z. (Nagy K., a szünetben). Vezetőedző: Szabó István
DVSC: Gróf – Bévárdi, Nikolic, Deslandes, Ferenczi – Varga J. Baráth (Babunski, 95.) – Soltész (Németh K., a szünetben), Dzsudzsák, Sós – Ugrai (Tischler, a szünetben). Vezetőedző: Toldi Gábor
Gólszerző: Szalai J. (90+3.), Tóth D. (115.), ill. Németh K. (84.)
MESTERMÉRLEG
Szabó István:
– A továbbjutás magáért beszél. Végig magabiztosan, kulturáltan, sok passzal építettük fel a játékunkat. A helyzetek és a játék képe alapján megérdemelt a győzelmünk. Örülök, hogy a teljes kerettel érkező Debrecennel játszhattunk. Volt bennünk hit és szenvedély.
Toldi Gábor: – Csak annyit mondanék, hogy gratulálok a Kecskemétnek. Jobban futballoztak, fölénk tudtak kerekedni a hosszabbításban is.

ZALAEGERSZEGI TE FC–BUDAPEST HONVÉD 0–1 (0–0, 0–0, 0–1) – hosszabbítás után
Zalaegerszeg, 713
néző. Vezette: Pintér Csaba (Theodoros Georgiou, Mayer Gábor)
ZALAEGERSZEG: Gyurján – Lesjak (Huszti, 64.), Szerafimov, Bobál D. (Sebestyén, 64.), Gergényi – Szankovics (Halilovic, 64.), Bedi – Babati, Tajti (Spoljaric, 94.), Milovanovics (Skribek, 71.) – Zimonyi (Koszta, 81.). Vezetőedző: Waltner Róbert
HONVÉD: Szappanos – Lovric, Batik, Baráth (Klemenz, 104.), Talys (Tamás K., 83.) – Pantelics (Hidi, 57.), Nagy G., Nono – Bőle (Nagy D., 57.), Eppel (Mochac, 68.), Balogh M. (Lukics, 68.) Vezetőedző: Horváth Ferenc
Gólszerző: Nono (109.)
MESTERMÉRLEG
Waltner Róbert:
– Soha nem jó érzés vereség, kiesés után nyilatkozni, de most felemelt fejjel búcsúztunk a kupától. Mindenki megpróbált maximumot nyújtani, a fiatalok is bizonyítottak, tükörbe nézhetünk. Nem egy NB III-as csapattól kaptunk ki, hanem a Honvédtól.
Horváth Ferenc: – Nagyon jól védekező ZTE-vel találtuk ma szembe magunkat. Igazságtalan lett volna, ha nem mi jutunk tovább. Vasárnap este még játszottunk, szerdán pedig utaztunk, majd este fél nyolckor kezdődött a találkozó, és most ismét utazunk. Ezért is rendkívül büszke vagyok a játékosaimra.

ESMTK (III.)–Békéscsaba 1912 Előre (II.) 2–4 (Soós B. 48., 56., ill. Gránicz 8., 20., Ilyés T. 26., Pantovics 80.)
FC Nagykanizsa (III.)–Tatabánya SC (III.) 1–0
(Béli 101.) – hosszabbítás után
Szegedi VSE (megyei I.)–Ceglédi VSE (III.) 0–2
(Szabó R. 69., Papp Gy., 81.) – Kiállítva: Taci (63., SZVSE). Kihagyott 11-es: Takács K. (91., Cegléd)
Aqvital FC Csákvár (II.)–Pécsi MFC (II.) 2
–0(Mim 18., Magyar 23.)

CSÜTÖRTÖK

19.30:Kolorcity Kazincbarcika (III.)–Diósgyőri VTK (II.) (Tv:M4 Sport)

A BVSC-Zugló–Mol Fehérvár és a III. Kerületi TVE–Paksi FC találkozót november 3-án (12.30 óra) rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik