„Lisztes egy csiszolatlan gyémánt – nem véletlenül nézte ki a Man. City”

Vágólapra másolva!
2023.09.12. 12:20
null
Lisztes Krisztián jövő nyáron csatlakozik az Eintracht Frankfurthoz
Hosszabb cikket közölt a jövő nyártól az Eintracht Frankfurthoz kerülő ifj. Lisztes Krisztiánról a Frankfurter Rundschau, amely szerint a nyáron távozó Kolo Muani utódját kereső klub egy valódi, csiszolatlan gyémántra lelt. 

 

A Frankfurter Rundschau először is arról ír, hogy az Eintracht Frankfurtnál nagyot csalódtak a francia válogatott Randal Kolo Muaniban, a nyári távozásának körülményei és az első párizsi interjúja miatt. A francia fővárosba szerződő csatár ugyanis azt találta mondani, hogy gyerekkora óta rajong a PSG-ért és kész meghalni a csapat mezéért. Ezzel sokakat megbántott a német klubnál, különösen Markus Krösche sportigazgatót, aki korábban dicsérte a csatár személyiségét. Kolo Muani így most már nemkívánatos személlyé vált Frankfurtban („persona non grata” – ahogy a német cikkben is írják latinul), de a klub jó üzletet kötött vele, hiszen 95 millió eurót kapott érte, és most már a lehetséges utódját keresik (Kolo Muani személye azért is érdekes most, mert ő is ott lehet a németek ellen kedden, Dortmundban pályára lépő francia válogatottban).

Ezután tér rá az fr.de-n közzétett cikk ifj. Lisztes Krisztiánra, akiről ugyan a szerző nem mondja ki, hogy ő lehet az új Kolo Muani, de úgy fogalmaz, hogy a korábban a Bundesligában is futballozó Lisztes Krisztián fia valódi csiszolatlan gyémánt.

„Lisztes Krisztián egy olyan csiszolatlan gyémánt, aki a szükséges csiszolás után lehet segítségére a klubnak, és akár még pénzügyileg is hasznot húzhat belőle, de az még a jövő zenéje” – fogalmaz a cikk.

A 18 éves támadónak egy év múlva kell csatlakoznia az Eintracht Frankfurthoz. A Frankfurter Rundschau szerint a német klub célja egyértelmű: jövő nyáron már egy olyan játékost szeretne kapni, aki addigra nemzetközi tapasztalatot is szerez, tekintve, hogy a Ferencváros bejutott az Európa-konferencialiga csoportkörébe.

A cikk is megemlíti Fabrizio Romano minapi értesülését, hogy első körben 4.5 millió eurót fizet érte az Eintracht Frankfurt, és ez az összeg emelkedhet később, különböző feltételek teljesülése esetén több év alatt 10 millió euró fölé – ahogy arról egy hónappal ezelőtt a Nemzeti Sport beszámolt. Azóta Kubatov Gábor, az FTC elnöke megerősítette, végeredményben, több év alatt akár 10.8 millió eurót is kereshet a Ferencváros Lisztes értékesítésével. Úgy tudjuk, a szóban forgó 4.5 millió eurót is több részletben kaphatja meg a magyar klub. Az első részletet még idén kifizeti a Frankfurt, miután a szerződéseket már aláírták, a második részletet pedig jövő nyáron, de a második részlet pontos összege attól is függ, mennyi lehetőséget kap addig a Ferencvárosban Lisztes, vagyis a magyar klub is ösztönözve van a szerződésben foglaltak által, hogy minél több mérkőzésen szerepeljen az eddigi 21 ferencvárosi tétmeccsén hét gólt szerző támadó.

A Frankfurter Rundschau azokat a klubokat is felsorolja, amelyek állítólag érdeklődtek Lisztes iránt és amelyeket meg tudott előzni a Frankfurt a játékosért folyó versenyben: a Manchester Cityt, az AC Milant, a Juventust, a Borussia Dortmundot és a Borussia Mönchengladbachot emelik ki. A Nemzeti Sport ugyanakkor úgy tudja, a nyári átigazolási hajrában a Frankfurt mellett már csak két klub volt versenyben Lisztesért, egy német és egy, a fenti felsorolásban nem szereplő angol csapat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik