Lázár-gól, Mitrovics-passzok - újpesti döntetlen

Vágólapra másolva!
2011.02.01. 16:46
Az Újpest FC labdarúgócsapata a héten ismét – a téli felkészülés során pedig immár második alkalommal – Sopronban edzőtáborozik, és ma lejátszotta a hét első felkészülési mérkőzését, de nem a határ menti városban, hanem a felvidéki Dunszerdahelyen. A lila-fehérek kétszer is vezettek a találkozón, végül 2–2-es döntetlenre végeztek a szlovák élvonalbeli DAC-cal. A Kecskemét gól nélküli döntetlent játszott a szlovén Domzaléval, az MTK hat gólt vágott az FC Nitrának, míg a Győr 1–0-ra nyert az U21-es azeri válogatott ellen. A Videoton 12–1-re  győzte le andalúziai ellenfelét, a Paks pedig 2–1-re a kazah Kairat Almatit.

Nikola Mitrovics hiába játszott jól, az Újpest nem tudott győzni Dunaszerdahelyen (Fotó: Korponai Tamás, archív)
Nikola Mitrovics hiába játszott jól, az Újpest nem tudott győzni Dunaszerdahelyen (Fotó: Korponai Tamás, archív)
Nikola Mitrovics hiába játszott jól, az Újpest nem tudott győzni Dunaszerdahelyen (Fotó: Korponai Tamás, archív)
Nikola Mitrovics hiába játszott jól, az Újpest nem tudott győzni Dunaszerdahelyen (Fotó: Korponai Tamás, archív)
Nikola Mitrovics hiába játszott jól, az Újpest nem tudott győzni Dunaszerdahelyen (Fotó: Korponai Tamás, archív)

 

Az Újpest FC labdarúgócsapata a különmunkát végző, sérülésből lábadozó játékosok – Rajczi Péter, Simek Péter,Böőr Zoltán, Rubus Tamás, Barczi Dávid, Tajthy Tamás, Rasztovits Dávid és Bozsó Antal – nélkül lépett pályára. Ugyanakkor a próbajátékon lévő két légiós, a brazil Jhonnes és a Győrből érkezett észt Jarmo Ahjupera szerepelt a szlovák első osztályú DAC elleni találkozón (előbbi kezdett, utóbbi csereként állt be).

A mérkőzés a szlovák csatár, Pavol Durica (a Videoton korábbi játékosa Magyarországon a DVSC ellen lőtt nem mindennapi öngóljával szerzett hírnevet magának) veszélyes lövésével indult, de a 4. percben a tavaszi szezon egyik nagy ígéretének tartott Lázár Bence 16 méteres, kapufás góljával az Újpest került előnybe.

A 11. percben a próbajátékon lévő Jhonnes szabálytalansága után 11-eshez jutottak a hazaiak, amelyet Melinho értékesített, így egyenlített a DAC.

A korai gólzápor azonban ezzel még nem ért véget, ugyanis a 14. percben Sitku Illés is betalált: a csatár a rövid saroknál állva Nikola Mitrovics szögletéből fejjel csúsztatott a kapuba.

A gyors gólváltás után aztán sokáig csak helyzeteket lehetett feljegyezni. Az Újpest állt közelebb az újabb találathoz, a vendégek egyik legjobbja, a remek átadásokkal jeleskedő Mitrovics kétszer is helyzetbe hozta Sitku Illést, ám a csatár nem tudott túljárni a hazai kapus eszén, majd Mitrovics lövését védte Kiss Dániel kapus.

A kihagyott helyzetek pedig megbosszulták magukat, a 90. percben Ismail Hassan 18 méterről a jobb felső sarokba bombázott, így a DAC 2–2-es döntetlenre mentette az Újpest elleni meccset.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FK DAC 1904 (szlovákiai)–Újpest FC 2–2 (1–2)
Dunaszerdahely, Városi Stadion, műfüves edzőpálya, 600 néző
DAC:Kiss D. – Obert, Struhár, Hrabac, Durica – Helisek, Lénárth, Krecek, Sneijder– Melinho – Matus. Játszott még: Németh Zs., Hassan, Filo, Radványi, Ágh, Boya Ntsogo, Sedivy
Újpest FC: Balajcza (HorváthT., 46.)– Szokol, Vermes, Jhonnes (Kiss Z., 60.), Takács Z. – Magos, Mitrovics, Matos (Egerszegi, 46.), Balogh B. (Banai, 70.)– Lázár B., Sitku(Ahjupera, 54.)
Gólszerzők: Melinho(11. – 11-esből), Hassan (90.), ill. Lázár B. (4.), Sitku (14.)

 

A Horvátországban edzőtáborozó Kecskemét 0–0-s döntetlent játszott a szlovén Domzaléval. A delmagyar.hu beszámolója szerint a rendkívül kemény találkozón Szinisa Radanovics csúnya sérülést szenvedett. Tomiszlav Szivics, a KTE vezetőedzője reménykedik benne, hogy nem tört el védője lába.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
KTE-Ereco–NK Domzale (szlovén) 0–0 (0–0)
KTE: Akovics – Gyagya, Radanovics (Urbán, 62.), Balogh B. (Preklet, 57.), Mohl (Farkas, 57.) – Bori (Tölgyesi, 72.), Szavics (Ebala, 57.), Bertus (Koszó, 80.) – Litsingi (Csukics, 46.), Tököli (Simon, 46.), Foxi (Dosso, 62.). Vezetőedző: Tomiszlav Szivics

Az MTK 6–3-as győzelmet aratott Budafokon a Nitra ellen. A kék-fehéreknél Frank Richárd és Pál András is duplázott.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MTK BUDAPEST–FC NITRA (szlovákai) 6–3 (3–1)
Budafok, 100 néző. V: Mocsári
MTK: Groppioni (Horváth A.) – Vukadinovics, Szekeres A. (Novitsky), Sütő, Vadnai – Pátkai (Ladányi), Vukmir (Gál A.), Kanta J. – Pál A., Tischler (Eppel), Frank
NYITRA: Chudi (Kopecki) – Ács (Zelenyicki), Harbolák, Stetina, Dlenda – Simoncic – Ivancik (Szvoboda), Hodur, Rák – Schulmeister (Pankner), Mikus (Bakule)
G: Frank (2), Pál A. (2), Kanta J., Pátkai, ill. Hodur (2), Pankner

A Törökországban edzőtáborozó Győr első beleki felkészülés mérkőzésén 1–0-ra nyert az U21-es azeri válogatott ellen. Az nb1.hu beszámolója szerint az ETO győztes gólját Koltai Tamás szerezte a 7. percben.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
GYŐR–AZERBAJDZSÁN U21 1–0 (0–0)

Győr: Sztevanovics – Babic, Djordjevics, Fehér, Völgyi – Ji-Paraná, Koltai (Copa, 71..), Pilibaitis, Dinjar – Sarasenidze, Niksic (Trajkovics, 71.)

G: Koltai

 

Az ETO második csapata 5–1-re győzött a török Serik Beledyespor ellen, Panchava két, valamint Ganugrava, Dudás és Copa egy-egy góljával.

GYŐRI ETO B–SERIK BELEDYESPOR (török) 5–1
GYŐRI ETO B: Radoszavljevics – Nagy Á, Sztanisics, Eugene, Siam – Dudás, Trajkovics, Ganugrava, Copa – Panchava, Emre Okatan. Cs: Berde, Windecker

 

Az Andalúziában edzőtáborozó Videoton első spanyolországi mérkőzésén 12 gólt szerzett. A helyi tartományi ligában szereplő Chiclanát 12–1-re verte meg a magyar NB I listavezetője – adta hírül a fehérvári klub honlapja.

A magyar csapatban a meccset végigjátszó Damir Milanovics kivételével mindenki egy félidőnyi játéklehetőséget kapott. A combizmát fájlaló Izing Martin nem lépett pályára, csakúgy, mintTomás Tujvel.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

CF Chiclana (spanyol)–Videoton 1–12 (0–4)

Videoton, 1. félidő:Sebők – Lázár, Vaskó, Milanovics, Andics – Nagy (Lencse), Sándor, Djordjic, Polonkai – Vujovics, Alves. 2. félidő: Bozsovics – Szolnoki, Lipták, Milanovics, Hidvégi – Gosztonyi, Farkas (Ponczók), Elek, Szakály – Vasziljevics, Nikolics
A Videoton gólszerzői: Polonkai, Alves (2), Vujovics, Elek (2), Vasziljevics (3), Nikolics (2), Gosztonyi

 

A Paksi FC Belekben Montvai Tibor duplájával 2–1-es győzelmet aratott a kazah élvonalbeli Kairat Almati ellen.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
PAKSI FC–KAIRAT ALMATI (kazah) 2–1 (0–1)
Belek.
PAKS: Csernyánszki - Heffler T., Éger, Fiola, Szabó J. – Sipeki, Sifter T. (Montvai, a szünetben), Magasföldi (Bartha, 55.), Böde – Kiss T., Vayer (Palásthy, 62.)
Gólszerző: Montvai 53., 76., ill. Szmrukov 42.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik