Labdarúgás: utcát neveztek el Győrben Verebes Józsefről

Vágólapra másolva!
2021.03.23. 11:10
null
Győrben utcát neveztek el Verebes Józsefről (Fotó: NS-archív)
Verebes József március 23-án lenne 80 éves. Lenne, mert öt éve már nincsen közöttünk, és egykori klubjai, valamint az MLSZ is megemlékezik róla valamilyen módon. Legnagyobb sikereinek a helyszínén, Győrben utcát neveztek el róla, a járvány miatt egyelőre nem nagy nyilvánosság előtt – számolt be róla a Magyar Nemzet.

Győr esetében nemcsak az ETO, hanem maga a város is tiszteleg az emléke előtt. Még novemberben alakult úgy, hogy új lakóparkok felépülésével új utcák is létrejöttek, és az egyiket a város Verebes Józsefről nevezte el. Felvetődött, hogy megérdemelné ugyanezt a belvárosban is, ám ott egy lakcímváltozás sok embernek okozna sok gondot és költséget, ezért maradt a város egyik új része, kissé a peremen, ám Verebes Krisztina, a Mágus lánya szerint ennek nincs jelentősége, őt az is a tény is boldoggá teszi, hogy az édesapja utcát kapott egy olyan városban, ahol nem is élt, csak dolgozott, ám azzal a munkával tízezreknek okozott nagy örömöt.

Annyira gyorsan kellett dönteni, hogy Verebes József özvegye és a lánya is csak utólag tudta meg, hogy lett egy Verebes József utca Győrött, és az önkormányzat megígérte, hogy ha a járványhelyzet megengedi majd, akkor nyilvános avatót is rendeznek majd. A Magyar Nemzet információi szerint a győri stadion is hamarosan nevet kap, két név jött szóba, a Mágusé és Palotai Károlyé, s az utóbbi, az olimpiai bajnok futballistáé, a világhírű FIFA-játékvezetőé lesz a befutó. A stadionban kedden, a születésnapon lesz egy szűk körű megemlékezés, nagyobb létszámot a koronavírus nem tesz lehetővé. Az ETO szurkolói megkeresték Verebes Krisztinát, aki egyébként négy éve könyvet írt az édesapjáról, hogy az ő honlapjukon emlékezzen meg a csapatukkal két aranyérmet nyert edzőről, és ő ezt küldte el nekik:

„Kedves Győriek!

Először is az egész család nevében köszönöm, hogy még emlékeztek apura, és arra a csodálatos győri Aranykorszakra, amit az egész ország futballrajongói a mai napig emlegetnek. Tapasztaltam. Bár én akkor még kisbaba, pici gyerek voltam, de ahogy írtam a könyvemet, én is újraéltem velük, veletek minden örömöt és megkönnyeztem a visszaemlékezéseket. Apu ma lenne 80 éves. Most is sütöttem volna neki egy hatalmas tortát, és megnéztük volna együtt az egyik kedvenc filmjét... Ehelyett kimegyünk hozzá a temetőbe, és emlékezünk... Számomra az a legfontosabb, hogy ahogy mi sem, az emberek se felejtsék el őt.

Nagyon hálásak vagyunk az utca elnevezésért is, remélem a lezárás után el tudunk végre jönni, és megünnepelni. Találkozni újra apu imádott győri barátaival, szurkolóival. Veletek. Addig is további jó szurkolást kívánok, és azt, hogy mindig tartsatok ki az ETO mellett!”

A Magyar Nemzet írása ide kattintva elolvasható.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik