nemzetisport.hu
2020.04.09 12:57 Frissítve: 2020.04.09 12:57

Labdarúgás: Temesvári Miklós nagyon szurkol futballista unokájának

„Ha egészség van, minden van, ha nincs, akkor semmi nincs” – vallja Temesvári Miklós labdarúgó-mesteredző. A többek között a Nyíregyházi VSSC, az Újpesti Dózsa, a Tatabányai Bányász, a Debreceni MVSC és a Diósgyőr korábbi trénere a Svábhegyi Református Egyházközség tagjaként az Örömmondó gyülekezeti újságnak mesélt életéről.

Temesvári Miklós, a DVTK edzőjeként

 

A játékosként a Miskolci Építőkben, a Debreceni EAC-ban és a Miskolci VSC-ben futballozó Temesvári Miklós felmenői között anyai ágon több református lelkész is található.

Legkisebb unokája, Vince július 11-én lesz kétéves

Temesvári Miklós edzői pályafutását Nagy Györgynek is köszönhette, ő beszélte rá, hogy végezze el az edzői, majd a szakedzői tanfolyamot a TF-en. Az MLSZ ajánlására később a FIFA instruktoraként csaknem harminc országban tartott előadásokat. Az ő irányításával a Nyíregyháza története során először jutott fel az élvonalba, az Újpesttel két Magyar Kupát nyert, a Tatabányával bronzérmet és ezüstérmet is szerzett a bajnokságban. A Maldív-szigetek kapitányaként ezüstérmes lett az 1991-es Dél-ázsiai játékokon, s dolgozott Kuvaitban, Szudánban és Albániában is. Edzői pályafutását Diósgyőrben fejezte be, 2010-ben mesteredzői címet kapott.

Temesvári elmesélte, körülbelül 70 esztendős koráig elkerülték a betegségek, ám veseműtétje után akadtak problémái. Idén januárban például enyhe hasnyálmirigy-gyulladás gyötörte.

Áprilisban érkezik a világra ötödik unokája. Egyik unokája, a 2000-es születésű Temesvári Attila a Budapest Honvéd labdarúgója, a tavasszal kölcsönben az NB II-es Tiszakécskében jutott játéklehetőséghez. A 81 esztendős mesteredző elmondta, mindegyik unokáját egyformán szereti, ám Attila pályafutását érthető kíváncsisággal figyeli, nagyon szurkol neki.

Első svábhegyi istentiszteletén felismerte őt Berta Zsolt lelkipásztor, aki gyermekkorában gyakran elkísérte a futballmeccsekre Honvéd-drukker édesapját. Temesvári Miklósra az Újpest edzőjeként emlékezett.

2023.06.09 23:54:39

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Kegyetlen látvány volt, amikor Marco Rossi (nem a miénk...), a Genoa akkori középpályása és csapatkapitánya begyűjtötte a pályán a dresszeket társaitól, akik szépen sorban, engedelmesen átnyújtották neki. Nem lehet szebben mondani: azokban a pillanatokban aljasul, csoportosan, mindenki szeme láttára megerőszakolták a futballt.

2023.06.09 23:23:16

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2023.06.06 23:26:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A KTE-sikeredző, Szabó István neve már az NB II-es szereplés idején is ott volt a HLSZ Év szakvezetője jelöltlistáján. Az persze más kérdés, hogy másodosztályú edzőként akkor legfeljebb rivalizálhatott és nyilván nem versenyezhetett a válogatottat az Eb-szereplésig vezető szövetségi kapitánnyal, Marco Rossival.

2023.06.03 00:11:45

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Hogy hogyan és ki miatt alakult így, azt nehéz szétszálazni.

2023.06.01 22:48:55

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mindig van egy center, akire kijön a figura.

Ajánló beállításra vár