Labdarúgás: „Magyarország kapust lopna Romániától”

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2022.03.21. 12:17
null
„Hogyan akarja Magyarország „ellopni" Romániától Hindrich Ottót, a CFR kezdőkapusát: a nyáron egy magyar topklub veszi meg Nelutu Vargától!” – írja már főcímében a <a href="https://www.prosport.ro/fotbal-extern/international/cum-vrea-ungaria-sa-il-fure-romaniei-pe-otto-hindrich-portarul-titular-de-la-cfr-cluj-un-club-de-top-maghiar-il-va-cumpara-in-vara-de-la-nelutu-varga-exclusiv-19429008">Prosport</a>
Ismét egy erdélyi futballista „elrablásától” tart a bukaresti sajtó (a végül a román válogatottat választó Adrian Rus, valamint Zsóri Dániel és Fülöp Lóránd esetében is előkerült már ez a téma): a Prosport szerint Magyarország a román U20-as válogatott kapusát, a kolozsvári Hindrich Ottót szeretné megszerezni.

 

 

A bajnok CFR-ben ebben az idényben alapemberré váló 19 éves kapust, Hindrich Ottót a Prosport szerint egy magyar topcsapatba igazolással szerezné meg a magyar labdarúgás a felnőttválogatott számára.

Ioan Varga, a CFR tulajdonosa még a téli szünetben nyilatkozta, hogy visszautasította a Puskás Akadémia 700 ezer eurós ajánlatát, ám a Prosport szerint a nyáron nemcsak a felcsútiak, hanem a Ferencváros is kiszemelte és azóta figyeli is a fiatal kapust (értesüléseink szerint van valóságalapja a hírnek). A portál úgy tudja, Hindrich egymillió euróba is kerülhet.

„Hogyan akarja Magyarország "ellopni" Romániától Hindrich Ottót, a CFR kezdőkapusát: a nyáron egy magyar topklub veszi meg Nelutu Vargától!” – írja már főcímében a Prosport.

„Információink szerint a 19 éves, magyar származású srác áll annak a listának az élén, amelyet Magyarország eltérítene Romániából” – áll a cikkben, amely azt is megemlíti, hogy a magyar szövetség már „tesztelte” Hindrich országváltási hajlandóságát.

A kolozsvári CFR kapusa, Hindrich Ottó nem titkolja, hogy magyarnak vallja magát (Fotó: Tókos Csaba)
A kolozsvári CFR kapusa, Hindrich Ottó nem titkolja, hogy magyarnak vallja magát (Fotó: Tókos Csaba)

 

Hindrich néhány héttel ezelőtt, a Krónika erdélyi magyar közéleti hetilapnak adott interjújában megemlítette, hogy számára előrelépés lenne a magyar futballba szerződni. Korábban kétszer is volt próbajátékon NB I-es klubnál, 12 évesen éppen a Puskás Akadémiánál, majd 16 évesen a Videotonnál.

„Engem százszázalékosan magyarként neveltek fel. De remélem, hogy minél később kerül terítékre a román sajtóban ez a kérdés, hogy magyar vagyok-e. Nem biztos, hogy tetszene nekik a válaszom vagy a viszonyulásom” – mondta a kapus, aki a tavalyi Európa-bajnokságon is a magyar válogatottnak szurkolt.

Hiába reménykedett azonban, a román sajtó gyorsan felkapta a nyilatkozatát, bár az interjút szemléző Gazeta Sporturilor bukaresti sportlap elsősorban a kolozsvári öltözőn belül uralkodó nyomásról szóló szavait emelte ki.

A 19 éves, 193 centiméter magas, Hindrich már 2020 nyarán bemutatkozott a CFR felnőttcsapatában, majd a Temesváron, a Liga 2-es Polinál kölcsönben töltött idény után idén ősszel lett alapember a bajnokcsapatnál. A balszélső Claudiu Petrila sérülése után ugyanis Dan Petrescu edző őt választotta a Liga 1-es mérkőzéseken kötelező U21-es játékosnak, Hindrich pedig élt a lehetőséggel: 17 mérkőzéséből tizenegyet kapott gól nélkül hozott le. Ennek köszönhetően került be a román U20-as válogatottba is, amelynek edzője a Rapid és a Dinamo Bucuresti, az Ajax, a Fiorentina és a Roma egykori kapusa, a 85-szörös román válogatott Bogdan Lobont – vagyis olyan valaki, akinek kisujjában van a kapusszakma. Hindrich jelenleg is az U20-as válogatottal készül a Norvégia elleni csütörtöki és a Svájc elleni jövő hétfői találkozóra.

A Prosport azt is tudni véli, hogy a CFR kivel pótolná Hindrichet: a portál szerint a FC Voluntari 21 éves, szintén utánpótlás-válogatott kapusa, Mihai Popa szerződne Kolozsvárra, akit Hindrich árának a feléért, félmillió euróért tudna szerződtetni a klub.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik