Labdarúgás: „átigazolási bomba” – a Fehérvár támadója külföldre tart

Vágólapra másolva!
2021.09.16. 08:10
null
Evandrót bomba igazolásként várják Szerbiában (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
A hotsoport.rs értesülései szerint a szerb élvonalban, az újvidéki FK Proleternél folytathatja pályafutását a Mol Fehérvár támadója, Evandro. A Nemzeti Sport úgy tudja, a szerb klub kölcsönveszi a brazil futballistát.

A hotsoport.rs a Szerbiában pénteken záruló nyári átigazolási időszak bomba igazolásaként jellemzi a 24 éves brazil Evandrót, aki a honlap értesülései szerint a Mol Fehérvártól az FK Proleterhez szerződik.

A portál kifejti, hogy a korábbi korosztályos brazil válogatott Evandro a 700 ezer eurós becsült értékével a szerb élvonal legértékesebb játékosai közé tartozhat, és nemcsak a bajnokságot gyengén kezdő, nyolc forduló után öt ponttal, a 16 csapatos mezőnyben csak 14. helyen álló FK Proleternek, hanem bármelyik szerb klubnak erősítést jelenthetne.

Azt ugyanakkor már nem teszik hozzá, hogy az utóbbi időben sérüléssel is bajlódó támadó ebben az idényben még nem léphetett pályára a Mol Fehérvárban, a nyáron ki is került az első keretből, és az előző idényben is mindössze 12 tétmeccsen játszott a magyar csapatban. Igaz, így is szerzett három gólt, de a bajnokságban csak egyet, kettőt pedig a Magyar Kupában. Evandro tavaly nyáron a CSZKA Szófiától érkezett Fehérvárra.

A klubok egyelőre nem erősítették meg az átigazolást, de a Nemzeti Sport is úgy értesült, hogy a brazil játékos klubot vált, kölcsönbe kerül az FK Proleterhez.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: Csoboth Kevin (Benfica – Portugália), Marcel Heister (horvát-német, Ferencváros, szabadon igazolhatóként), Kenan Kodro (bosnyák-spanyol, Athletic Bilbao – Spanyolország, legutóbb kölcsönben: Real Valladolid – Spanyolország),Michael Lüftner (cseh, FC Köbenhavn – Dánia, legutóbb kölcsönben Omonia Nicosia – Ciprus), Jevhen Makarenko (ukrán, Anderlecht – Belgium, legutóbb kölcsönben Kortrijk – Belgium), Szendrei Norbert (Budapest Honvéd)
Kölcsönbe érkezők: Lamin Jallow (gambiai, LR Vicenza – Olaszország)
Kölcsönből visszatérők: Gundel-Takács Bence (ETO FC Győr), Armin Hodzic (bosnyák, Kasimpasa – Törökország), Zsóri Dániel (Budafoki MTE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Dala Martin, Tóth Tamás
Kiszemeltek:

Távozók: Samy Bourard (belga, ADO Den Haag – Hollandia), Bolla Bendegúz (Wolverhampton Wanderers – Anglia, onnan Grasshoppers – Svájc, kölcsönbe), Elek Ákos (szabadon igazolható), Major Martin (Gyirmót FC Győr, kölcsön után végleg), Tamás Olivér (Paksi FC)
Kölcsönbe távozók: Zeke Márió (budafoki kölcsön után Gyirmót FC Győr), Halmai Ádám (budaörsi kölcsön után ismét Budaörs), Lyes Houri (francia-marokkói, CS Universitatea Craiova – Románia), Szabó Levente (Budafoki MTE)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Tordai Árpád (magyar-román, FC Viitorul Constanta – Románia, onan Mezőkövesd)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:
Evandro (brazil, FK Proleter – Szerbia)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik