KTE: a Torino támadóját kölcsönvették, egy csatár távozhat

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.01.16. 11:31
null
Horváth Krisztofer Kecskeméten folytatja a pályafutását (Fotó: kte.hu)
A Kecskeméti TE NB I-es labdarúgócsapata bejelentette, hogy kölcsönben megszerezte a Torino korosztályos magyar válogatott játékosát, a legutóbb Debrecenben futballozó Horváth Krisztofert, míg a montenegrói Uros Djuranovics távozott a klubtól.

„Gólerős, sokoldalú és fiatal támadóval erősödött meg klubunk kerete, miután kölcsönbe megszereztük az olasz élvonalban szereplő Torino FC magyar utánpótlás-válogatott játékosát, Horváth Krisztofert, aki ősszel Debrecenben játszott” – írja a KTE hivatalos honlapja, a kte.hu.

A támadó középpályás 2019-ben Zalaegerszegről igazolt az olasz SPAL-hoz majd egy évvel később a Torino szerződtette. Az előző idényt az NB II-es Szegednél töltötte kölcsönben, ősszel pedig – szintén kölcsönben – Debrecenben futballozott, hét meccsen játszott az NB I-ben. A 21 éves támadó távozását januárban jelentette be a DVSC és a múlt héten már pályára is lépett a Törökországban edzőtáborozó KTE-ben, a cseh Teplice ellen 3–2-re megnyert meccsen gólt is szerzett.

„Riválisként eddig nem sok sikerélményem volt a KTE ellen, viszont nagyon jó érzésekkel és örömmel jöttem Kecskemétre. Nagyon várom a közös munkát, jó előérzetem is van ezzel kapcsolatban. A célom az, hogy gólokkal és gólpasszokkal segítsek, reményem szerint a csapat ezáltal minél előrébb is tud majd végezni a tabellán. A Kecskemét játékrendszere fekszik nekem, csatárként és akár ék mögötti pozícióban is szívesen futballozom, izgatottan várom a közös munkát” – idézi a kte.hu Horváth Krisztofert.

Már nem tagja a KTE NB I-es keretének Uros Djuranovics, aki a törökországi edzőtáborba sem utazott el a csapattal.

„A montenegrói támadó szolgálataira a továbbiakban nem számítunk, ezt a játékossal már korábban közölte a vezetőség.Uros Djuranovics élő szerződése ellenére így szabadon tárgyalhat kérőivel, távozása elé nem gördítünk akadályt, addig is az NB III-as gárda edzésin vehet részt” – olvasható a kte.hu-n.

Djuranovics tavaly nyáron szerződött Kecskemétre, ősszel 11 bajnokin egy gólt szerzett az NB I-ben.


TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A KECSKEMÉTI TE-NÉL
Érkezők: Nikitscher Tamás
(Pécsi MFC), Polyák Kristóf (Bp. Honvéd)
Kölcsönbe érkezők: Horváth Krisztofer (Torino – Olaszország, legutóbb kölcsönben DVSC)
Kölcsönből visszatérnek: Hadaró Valentin (Pécsi MFC)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Győri Ábel
Kiszemeltek: –
Távozók: Sági Milán (szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz: Szabó Levente (Mol Fehérvár FC)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Uros Djuranovics
(montenegrói, az NB III-as csapathoz került)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik